Capitolul 19

29 5 3
                                    


- Azi am executat saritura Wals fara ham, spuse Yulia entuziasmata, in timp ce lua cina alaturi de Victor si Yuri, in apartamentul cenusiului. 

 - Foarte bine. Si ce a spus Georgi despre saritura? O intreba Victor curios, chit ca stia deja parerea brunetului despre evolutia fiicei lui. 

 - Ca mai am de lucrat la aterizare, dar e mult mai bine decat la inceput, raspunse Yulia, dupa un moment de gandire, inainte sa ii priveasca pe cei doi adulti de la masa. Voi stiti sa faceti saritura Wals? Intreba micuta, iar Yuri clipi usor, fiind suprins de intrebarea micutei. 

 - Este Waltz si orice patinator stie sa o faca. Este prima saritura ce o inveti, raspunse Yuri, dupa ce mesteca tot ce avea in gura. 

 - Asa-i ca o sa ma ajuti sa o fac perfecta si pe urma ma filmati sa ii aratam lui tati ce pot sa fac? Te rog, incepu micuta sa se milogeasca, iar Victor ofta usor, privind neajutorat la blond, cerandu-i un sfat cum sa ii raspunda micutei. 

 - Ce ar fi sa pastram secret lucru de tati tau si cand o sa participi in competitii, ii poti arata ce sti sa faci. Asa o sa fie foarte suprins, sugera tanarul patinator, iar satena se gandi o clipa, inainte sa aprobe entuziasmata din cap. 

  Yura chiar are lipici la copii, chiar daca nu doreste sa recunoasca acest lucru, isi spuse Victor in sinea lui, continuand sa manance in liniste, incercand sa isi imagineze chipul suprins al fostului sau sot, cand o sa-si vada fiica participand in competitii de patinaj artistic. Dupa ce mancara, cenusiul stranse masa si spala vasele, inainte sa se retraga toti trei pe canapea, dand drumul la televizor. Cine naiba ma suna? Se intreba Victor in sinea lui, simtind cum telefonul sau incepu sa vibreze in buzunarul pantalonilor lui. 

 - S-a intamplat ceva Vitya? Il intreba Yuri curios, cand barbatul isi retrase mana de dupa umerii lui si isi scoase mobilul, incruntandu-se, cand vazu numele apelantului. 

 - Trebuie sa raspund. Va rog sa ma scuzati, spuse Victor, ridicandu-se in picioare. Alo, raspunse acesta, deschizand usa de la balcon si iesi pe acesta. 

  - Victor, te rog sa ma ierti ca te sun asa de tarziu si ca te-am trezit, dar vreau sa discutam despre ceva, spuse Yuuri, iar legenda rusa ofta usor, masandu-si putin podul nasului. 

 - Nu m-ai trezit. Ce am terminat si noi de mancat si acum ne uitam la televizor, raspunse rusul pe un ton calm si politicos, privind peste umar la Yuri si Yulia, cum stateau lipiti, unul de celalalt.

  - Ma bucur ca nu te-am trezit din pat... 

- Yuuri despre ce vrei sa discutam? Il intreba Victor, intrerupandu-l pe nipon, dandu-i de inteles ca nu avea nervi sau timp sa asculte lucruri fara sens. 

- Sti ca in cateva saptamani incepe campionatul de seniori. Am vorbit cu Minami si l-am rugat din suflet sa se gandeasca de doua ori ce va spune la presa, dar te rog si pe tine, sa discuti cu ai tai, ca sa nu puna la suflet, daca il scapa gura si spune vreo prostie ce nu ar trebui spusa in media, il ruga niponul, iar rusul ofta usor, inchizand ochii obosit. 

- Depinde ce da din casa in fata presei, spuse Victor, asezandu-se pe un fotoliu de pe balcon si isi intinse picioarele. 

- Victor, te rog. Minami mi-a promis ca nu va mai vorbi chesti ce sunt legate de tine, insista brunetul, iar cenusiul se abtinu sa nu rada ironic si sarcastic, aratand ca a mai auzit acea replica de multe ori. 

 - Il scapa ceva pe Minami ce nu ar trebui si o sa afle inseamna sa se puna rau cu Mama Rusia. Daca incerci cumva sa te bagi si sa ii salvezi pielea, o sa lovesc in amandoi si crede-ma ca stiu cum sa lovesc, ca sa ies aproape cu fata curata din tot scandalul, il ameninta legenda rusa, iar niponul inghiti in sec, simtind ca fostului sau sot nu ii ardea de glume.                

Un carusel de sentimente - On holdOù les histoires vivent. Découvrez maintenant