Capitolul 7

22 5 2
                                    


Oare va fi acasa? Se intreba Victor, coborand din taxi in fata unei casute, verificand adresa de pe foaia din mana lui cu numarul casei. Tragand aer in piept, barbatul isi aranja mai bine baticul de la gat, inainte sa bata usor in usa. Victor mai batu de cateva ori si astepta putin, inainte sa isi scoata mobilul, fiind pregatit sa isi cheme un taxi, urmand sa isi incerce norocul la magazin...

- Te pot ajuta cu ceva? Auzi Victor un glas de barbat batran si curios.

- Buna ziua domnule Plisetsky, sunt Victor Nikiforov. Am fost in aceiasi echipa de patinaj cu nepotul dumneavoastra...

- Stiu cine esti si Yurochka e la facultate. Trebuie sa apara. Daca vrei, poti sa il astepti inauntru sau te intorci dupa jumatate de ora, propuse Nikolai, iar Victor accepta invitatia de a-l astepta pe tanar in interiorul locuintei, dorind astfel sa mai afle lucruri din viata blondului.

Cenusiul isi dadu jos geaca usoara din fas negru si o agata in cuier, ramand intr-o bluza neagra, pe trup, avand cateva gauri ca si model. Nikolai il cerceta atent pe legenda rusa, inainte sa ii faca semn sa il urmeze in bucatarie, unde incepu sa pregateasca ceai.

- Am auzit acum cateva zile ca ai divortat de baiatul acela din Japonia. Imi pare sincer rau ca s-a ajuns la asa ceva, mai ales ca pareati foarte fericiti impreuna, spuse batranul, iar Victor putu sa citeasca regrete sincere in legatura cu esecul casatoriei lui.

- Va multumesc pentru cuvintele sincere, murmura cenusiul, tresarind cand batranul aseza o cana aburinda de ceai in fata lui.

- Si acum ai revenit in Rusia. Ce ai de gand sa faci? Il intreba Nikolai, tragand un scaun in fata lui Victor si se aseza pe acesta.

Victor zambi obosit si incepu sa ii povesteasca despre proiectul ambitios pe care l-a inceput impreuna cu fratii lui si are de gand sa il duca pana la sfarsit. Cred ca a venit Yura, isi spuse Victor in sinea lui, cand auzi sunetul unei masini oprindu-se in fata casei, fiind urmat la scurt timp de glasul blondului, cum isi striga bunicul.

- Yurochka sunt in bucatarie cu un prieten de al tau! Striga Nikolai, iar Victor simti cum ii sare inima peste cateva batai la auzul cuvintelor batranului.

- Da!? Beka, de ce nu mi-ai spus ca..., Yuri veni in fuga in bucatarie, avand un entuziasm debordand pe chip. ... vi... A, tu erai mosule, comenta blondul dezamagit, iar entuziasmul se evapora imediat, cum isi vazu fostul coleg de ring din St. Petersburg.

- Buna Yura. Ce mai faci? Cum a fost la facultate? Il intreba Victor, incercand sa isi puna pe chip cel mai bun zambet al sau si sa nu se lase afectat de reactia blondului.

- Ce dracului...

- Yuri, limbajul! Il apostrofa Nikolai, iar tanarul inchise gura, inclestandu-si maxilarul, aratand ca isi inghitise toate cuvintele vulgare la adresa lui Victor.

- Ce ar fi mergem in camera mea si sa discutam! Scuipa Yuri cuvintele printre dintii inclestati, iar Victor aproba din cap, ridicandu-se de la masa.

Il urma pe blond spre dormitorul acestuia, trecand prin sufrageria mica, dar aranjata cu gust, dand un aer de familie si iubire. Exact ca locuinta noastra din Moscova, isi spuse Victor, amintindu-si cum statea el cu fratii lui pe podeaua tare si rece din garsoniera lor din Moscova si inventau jocuri, pentru a face timpul sa treaca mai repede. Yuri deschise o usa maronie, intrand in camera lui, iar Victor il urma, clipind usor. Camera blondului nu semana defel cu restul casei. Daca in casa era curat si aranjat, in camera lui Yuri era multa dezordine. Foi cu cursuri si carti erau imprastiate pe podea, pat, dar pe biroul deja aglomerat, cu un laptop ponosit si pungi de cipsuri, alaturi de doua doze de energizant. Pe pereti erau lipite postere cu diferite formatii de rock sau cu jocuri video, nearatand ca acolo locuia un patinator mondial, ci un tanar rebel.

Un carusel de sentimente - On holdWhere stories live. Discover now