Capitolul 22

39 4 11
                                    

Nota autorului: Programul Liber a lui Yuri Plisetsky o sa-l tin putin in umbra pana la Grand Prix Final :) 

De asemenea va multumesc pentru vizualizari, critici, comenturi si voturi. Spor la citit :) 

________________________________________________________________________________

 - Yuri, nu te mai stresa. Totul va fi bine, spuse Anisiya, asezandu-si o mana peste mana lui Yuri, strangand-o incurajator. O sa te descurci minunat, incerca femeia il incurajeze pe patinator, iar acesta doar aproba din cap. 

 - Dar daca nu ma calific pentru Nationale? O intreba Yuri pe un ton sugrumat de emotii, iar fosta patinatoare chicoti usor, intelegand de ce Antonia si Victor au insistat ca ea sa vorbeasca cu Yuri, inainte ca acesta sa intre pe gheata. 

 - Dar daca o sa te califici pentru Nationale, ce o sa faci? Il intreba Anisiya, iar ochii ei albastri ca ai totii copiilor din familia ei il priveau intelegatori si jucausi. 

 - Nu stiu, fiindca nu o sa ma califi... 

 - Dar daca te califici? Ce o sa faci? Il intreba Anisiya din nou, asezandu-se langa blond si il imbratisa, asa cum facea cu copiii ei, cand acestia erau stresati. 

 - Nu stiu. O sa ma ciupesc, ca sa ma asigur ca nu visez, sopti Yuri, nedorind sa ii spuna femeii, ce avea de gand sa faca, daca castiga si se califica pentru nationale. 

 Anisiya zambi iubitoare si il mai tinu cateva clipe in brate, inainte sa se ridice in picioare si sa intinda mana spre el. Yuri accepta mana femeii si o urma afara din incapere, impunandu-si sa fie cat de calm putea, chiar daca stia ca tremura de frica si de emotii. Potoleste-te Plisetsky! Te comporti ca un nenorocit de incepator! Nici cand erai la Juniori si ai participat la primul tau consurs, nu te-ai pisat pe tine de frica in halul acesta! Incerca Yuri sa se imbarbateze singur, inainte sa intre in sala ringului de gheata, indreptandu-se cu Anisiya spre Victor si Antonia, ce discutau in soapta si priveau la un patinator de pe gheata. Cei doi antrenori incetara sa mai vorbeasca, cand il vazura pe Yuri, iar Victor veni spre el, asezandu-si o mana pe umarul sau, dorind sa ii transmita cat mai multa siguranta si incredere in sine. Cei doi se privira in ochi, dorind sa transmita unuia altuia ce simtea in acel moment, dar si incurajarile necesare. 

 - O sa fie bine, spuse Antonia, imbratisandu-l blondul, dorind sa ii dea siguranta ei. Daca o sa iei aurului, promit ca tot week-end-ul o iau pe Yulia la mine, iar tu cu fratele meu puteti sa va futeti peste tot, fara probleme ca o sa fiti prinsi in ipostaze compromitatoare, sopti blonda-suvitata in urechea patinatorului, ce rosi puternic in obraji. 

 Tanara se indeparta la o lungime de un brat de blond, intinzand mana spre aparatorile lamelor. Sa o facem si pe asta, isi spuse Yuri in sinea lui, intizand aparatorile spre Antonia, cand prezentator ii anunta numele. Tragand aer in piept si expirandu-l usor, blondul pasi pe gheata, facandu-si cruce, inainte sa se opreasca in mijlocul ei. Sa vedem cat de mult o sa ma fac de ras, isi spuse Yuri in sinea lui, luand pozitia de inceput, ce era prima pozitie din balet. Stiu ca Programul tau Liber cand ti-ai facut debutul la seniori, era foarte mult balet pe gheata si chiar as vrea sa profit de acest lucru, daca esti si tu de acord, ii veni in minte cuvintele Antoniei, facandu-l sa se simta foarte important si fragil. Nimeni nu mi-a cerut acordul sa imi faca un program inainte, isi spuse blondul, amintindu-si cu coregrafii doar ii prezentau coregrafia si el trebuia sa o invete si pe urma sa o puna pe gheata. Cand melodia incepu cu acorduri de pian, Yuri incepu sa se ridice pe varfurile patinelor, inainte sa faca o saritura in lateral, intrand intr-o piruieta-cumpana, schimband-o intr-o piruieta joasa. Se ridica din pirueta si incepu sa matineze cu spatele, pregatindu-se de prima saritura din programul sau. Ca prima saritura ma gandeam sa faci un quatruplu Salchow, dar nu se va intampla absolut nimic daca il faci dublu sau triplu. Important este sa aterizezi cu bine, ii veni in minte cuvintele Antoniei, in ultimul lor antrenament, inainte de inceperea oficiala a noului sezon patinajului artistic. Tragand aer in piept si expirandu-l usor, Yuri lovi cu patina in gheata, inainte sa execute un triplu Salchow spre dezamagirea lui, dar spre incantarea publicului, ce il ovationa imediat. Macar am aterizat fara sa pup gheata, isi spuse blondul in sinea lui, departandu-si picioarele si isi flexa genunchii, ca si cum ar sta pe scaun, inainte sa isi duca mainile deasupra capului, prinzandu-le si sa se lase usor pe spate, avand grija sa nu pice. 

Un carusel de sentimente - On holdWhere stories live. Discover now