Capitolul 5

23 3 2
                                    



- Naiba te-a pus sa alergi pana acasa in conditiile in care esti ciung de un picior, mormai Antonia, in timp ce ii masa lui Victor piciorul.

- Durerea paleste in legatura cu fericirea ei, cand am carat-o pentru prima data pe umeri, marturisi cenusiul, amintindu-si de confesiunea facuta de micuta. Antonia, am nevoie de un sfat de mama, spuse deodata Victor, iar blonda-suvitata se opri din masaj, privindu-l socata si neincrezatoare.

- Daca tu crezi ca sunt in masura sa iti dau un sfat despre a creste un copil, afla ca ai incurcat persoanele. Lorelai e modelul aproape perfect de mama, il informa tanara, iar barbatul incepu sa rada vesel de cuvintele ei.

- Nu. Pentru ce am eu nevoie, tu esti persoana cea mai potrivita pentru aceasta situatie, ii marturisi Victor, iar sora lui rosi in obraji, plecandu-si ochii, fiindca nu primea des complimente ca ar fi o mama buna. Tu cum ai proceda, daca Edith ti-ar spune ca nu are voie sa faca nici un sport, fiindca nu are echilibru si pica din senin din picioare, iar André ti-ar impune sa nu o dai la nici un sport, nici macar sa o duci in parc la joaca. Tu cum ai proceda? O intreba Victor, incepand sa faca intinderi, pocnindu-si toate oasele din corp.

- Mai intai l-as intreba pe André ce dracu a fumat, ca as vrea si eu, iar pe urma as duce-o pe Edith la un control medical amanuntit. Daca acolo mi se va spune ca tatal ei era calare pe o struto-camila cand mi-a spus asta, as inscrie-o la sporturi. As lua toate sporturile la rand si care ii place cel mai mult, acolo as insista sa faca. Iar daca e sport unde poti sa faci performanta internationala, ar fi perfect. Si ca sa ii dau peste nas lui André, l-as invita la concurs sa ii arat ca fiica noastra nu are nici o problema, iar daca Edith mai ia si podimul, va fi gen bitch slap pentru el, marturisi Antonia, smulgand un zambet amuzat de la fratele ei. De ce intrebi? Intreba blonda, iar ochii ei albastri-deschisi isi priveam fratele cum facu podul din picioare, inainte sa se lase in antebrate si facand cu grija spagatul, inainte sa isi aseze genunchiul stang pe tatami.

- O sa afli raspunsul, cand ne intoarcem in Rusia, ii spuse Victor, ridicandu-se in picioare si isi lua pijamaua in mana.

- De ce acolo si nu aici?

- Fiindca acolo nu mai poti sa faci nici un rau, fara sa dai de banuit mamei. Aici poti cobori cercurile Iadului si nu am nervi de asa ceva in acest moment, marturisi Victor si iesi din camera de oaspeti.

Rusul incepu sa rada, cand auzi niste cuvinte deloc frumoase in rusa, ce erau adresate lui. Victor intra in baie si dupa ce isi facu un dus scurt, se spala pe dinti. Iesi din baie, purtand o pereche de pantaloni din panza in carouri si o bluza. Sper sa nu ma loveasca peste picior, isi spuse Victor, mergand spre dormitorul fiicei lui, urmand sa petreaca noaptea cu ea, refacand legatura dintre tata si fiica.

~*~

Doamne, daca ma iubesti cat de cat, te rog, fa in asa fel incat Minami sa nu fie aici sau daca e, sa taca din gura, isi spuse Victor in gand, in timp ce cobori din Uber alaturi de Antonia, fiind incarcati cu o multime de cutii.

- Inteleg de ce te-ai indragostit de locul asta si te doare inima sa renunti la el. E froate frumos, spuse Antonia, privind la vila cu etaj, a carui fatada era ingrijita.

- Stai sa vezi curta din spate, spuse Victor, indreptandu-se spre intrarea din fata si incerca manerul usii, vazand ca aceasta se deschide. Antonia...

- Da, da, stiu. Sa ma comport frumos cu acel limbric, mormai blonda-suvitata, trecand pe langa fratele ei, intrand in foaier.

- Yuuri! Sunt Victor cu Antonia. Am venit sa imi strang lucrurile si plecam! Striga Victor in engleza, descaltandu-se de adidasi, iar sora lui ii urma gestul.

Un carusel de sentimente - On holdWhere stories live. Discover now