Capitolul 15

33 5 1
                                    


A facut mai multe greseli decat de obicei, isi spuse Victor, privind cum Yuri rata o aterizare, picand pentru a patra oara pe gheata, lovindu-se la fata, spre groaza lui Lukyan si Antoniei. Cenusiul statea pe un scaun pliabil, privind alaturi de Yakov la persoanele de pe gheata.

- Yura este foarte stresat, spuse Yakov din scaunul sau cu rotile, iar Victor aproba din cap. Are motive sa fie asa? Se interesa batranul, iar barbatul se gandi o clipa.

- Da si nu, dar isi pune singur presiune pe umeri si nu il invinovatesc defel, mai ales ca este singurul nostru reprezentant la seniori si pe langa asta, revine pe gheata dupa o lunga absenta, explica Victor, privind la Georgi si Mila, cum intrara in sala, pentru a vedea unde sunt ceilalti.

- Vad ca ai reunit toata echipa veche, mormai Yakov, cand isi vazu vechii studenti acolo, simtind cum il cuprinde melancolia.

- Din care doar unul patineaza si ceilalti se plang de dureri si accidentari vechi, spuse Victor, dand mana cu Georgi si o saluta pe Mila cu o inclinare a capului.

Yakov incepu sa vorbeasca cu Mila si Georgi, iar Victor se ridica cu grija in picioare, apropindu-se de margine, ajutandu-se de carjie, spre socul celor doi profesori de la Academie. Daca mai continua mult antrenamentul in halul acesta, va avea mai mult de suferit decat de castigat, isi spuse cenusiul, privind cum Yuri pica din nou pe gheata, iar Antonia isi varsa nervii pe el. Oftand usor, barbatul fluiera strident si scurt, atragandu-le celor trei atentia asupra lui. Victor ridica mana si arata numarul cinci spre Antonia, care ii spuse ceva lui Yuri, inainte sa patineze cu Lukyan spre iesirea de pe gheata.

- Ce s-a intamplat mosule? Nu ar trebui sa stai cu piciorul intins langa celalalt mos si sa discutati despre vreme? Il intreba Yuri pe un ton ironic si iritat, cand veni spre Victor, pentru a vedea de ce i-a intrerupt practica.

- Ai terminat pe ziua de azi si vreau sa mergi cu mine in cancelarie, ca sa discutam ceva, spuse Victor pe un ton calm, dar impunator, dandu-i de inteles blondului, ca nu avea chef de glume sau ironi.

Yuri inghiti in sec si iesi de pe gheata, punandu-si aparatorile in picioare, iar Maxim intra rapind pe gheata, dorind sa practice, pentru a finisa toate programele. Ma intreb ce doreste sa discute cu mine, in loc sa stea si sa finiseze programele elevului sau? Se intreba blondul in sinea lui, intrand in cancelarie si se aseza pe un scaun, incepand sa isi dezlege patinele, fiindca isi simtea piciorul drept pulsand.

- Daca te intrebi de ce nu sunt pe gheata, ca sa finisez cu Maxim programele, afla, ca eu cu Antonia am alcatuit impreuna cu el programele si ea le cunoaste mult mai bine decat mine si poate sa apese anumite butoane, care mi-s interzise in acest moment, spuse Victor, iar tanarul clipi usor, ramand socat la vorbele cenusiului.

- Ce vrei sa discuti cu mine..., cuvintele lui Yuri fusesera stopate de buzele lui Victor, ce se lipira de ale sale.

- Incearca sa te relaxezi si sa nu te mai stresezi aiurea, sopti Victor, indepartandu-se de Yuri si il privi o clipa in ochi, inainte sa se aseze pe canapea, intizandu-si piciorul.

- Nu sunt stresat. Ti se pare, incerca Yuri sa para relaxat, chiar daca era incordat ca un arc. Tu ar trebui sa iti faci griji, ca nu sti sa saruti cum ar trebui, il provoca blondul, apropindu-se de canapea, asemenea unei feline iesite la plimbare.

- Sti ca eu sunt de moda veche. Stiu sa sarut doar batraneste. De ce nu ma inveti cum saruta tinerii de azi? Il provoca Victor, trecandu-si senzual si provocator varful limbii peste buza lui inferioara.

Un carusel de sentimente - On holdWhere stories live. Discover now