Capitolul 13

25 5 0
                                    


- Si ieri am stat acasa si am sa mai stau doua saptamani, fiindca am luat varicela, spuse Yulia in engleza, iar Yuuri mari ochii, cand auzi din ce cauza fiica lui avea punctulete albe pe chip.

- Si acum unde esti? Unde e Victor? Da-mi sa vorbesc cu el, ceru Yuuri impancientat, incercand sa vada dincolo de umarul fetitei, iar micuta privi intr-o parte a laptopului si intreba ceva in rusa.

- Papa a plecat cu Yuri la patinoar, ca au treaba, iar eu am ramas cu Mosu Nikolai si cu Silva. Bunica ne-a dat pe toti afara, ca sa decontamineze casa, spuse micuta vesel, iar Yuuri clipi usor, incercand sa isi aminteasca cine era Nikolai si Silva.

- Si cand se intoarce Victor? Intreba niponul, iar langa micuta aparu un barbat frumos, impunator, a carui ochi albastri, pareau ca priveau pana adancul sufletului.

- Buna, tu trebuie sa fi fostul sot a lui Victor. Eu sunt unul dintre cei doi veri trazniti a lui Vitya, Silva Nikiforov. Scuza-mi fata pictata, dar se pare ca am facut varicela si sunt aici in carantina, se prezenta Silva, iar Yulia impunse cu degetul ceva de pe gatul barbatului.

- Ti-a mai iesit o besicuta aici, ii spuse micuta in rusa, iar roscatul mari ochii de uimire.

- Ma duc sa il sun pe tactu. Am ramas fara solutie si nu pot astepta pana se intoarce el de la chinuit de viitori campioni..., vocea lui Silva se pierdu, iar Yulia chicoti amuzata de vorbele barbatului.

Yuuri se incurnta usor, cand auzi cuvintele lui Silva in rusa, recunoscand cateva dintre ele. Victor are pe cineva la seniori? Se intreba niponul in sinea lui, incercand sa isi aminteasca daca fostul sau sot a lasat cateva indicii despre acest lucru.

- Tati, Mos Nikolai ne-a chemat la masa. A facut piroshky cu katsudon. Yura le adora, dar momentan nu are voie sa manance, asa ca eu cu Silva trebuie sa le mancam, ca sa nu le vada Yura. Vorbim data viitoare si saluta-i pe toti din partea mea, mai spuse Yulia si inchise Skype-ul, iar Yuuri simti cum ii se strange inima in piept.

Tanarul continua sa priveasca cateva minute ecranul laptopului sau, asteptand ca micuta sa il sune din nou, inainte sa ofteze si sa isi scoata ochelarii. Trebuie sa te gandesti si la el, Yuuri-san. E un mediu nou, o cultura noua. Nu a venit aici pentru un an sa te antreneze, ci sa locuiasca. Trebuie sa ii explici cu rabdare si atentie unele lucruri, dar sa lasi si de la tine, ii venira in minte cuvintele consilierului la care au apelat, incercand sa isi salveze relatia. Tragand aer in piept, Yuuri isi sterse lacrimile din coltul ochiului, incercand sa isi puna pe chip un zambet vesel si senin, cand auzi pasi pe scarile de la etaj.

- Esti inca treaz? Il intreba Minami pe iubitul sau si il saruta usor pe obraz, iar brunetul aproba din cap, punandu-si ochelarii pe chip.

- Da. Am vorbit cu Yulia-chan. Are varicela si este blocata in casa, raspunse Yuuri, iar vocea ii tremura usor, atragandu-i atentia lui Minami.

- Ce s-a intamplat? Il intreba blondul-suvitat, asezandu-se langa el si il lua de dupa umeri. Yuuri pari ingrijorat de ceva, incerca patinatorul sa afle raspunsul de la antrenorul sau.

- Victor ne pregateste o supriza si nu una placuta pentru noi, iar faptul ca Yulia l-a mentionat pe Yurio de prea multe ori, mai mult ca sigur are legatura cu el..., vocea lui Yuuri se stinse treptat, aratand ca si-a dat seama de ceva. Minami, daca Victor are de gand sa il aduca pe Yurio pe gheata, ca sa se razbune pe noi? Sti ca Yurio e singurul care te-ar putea invinge, pe langa asta, daca Victor ii este antrenor, vor deveni o forta de neoprit! Nu uita! Victor si Antonia il antreneaza pe Maxim si pustiul isi distruge adversarii in fiecare concurs! Si... Si..., Yuuri incepu sa gafaie, simtind cum era aproape de un atac de panica, ce il facu pe Minami sa il imbratiseze strans si sa ii lipeasca capul de pieptul sau.

Un carusel de sentimente - On holdWhere stories live. Discover now