2. Kapitola

1.4K 53 1
                                    

2.9.1991

Je ráno. První den učení. Radostí jsem vyskočila z postele a podívala se na budík. Šest hodin. To není problém, aspoň se budu moct jít podívat po hradě a hlavně do pokoje mojí mámy.

Odešla jsem do koupelny a převlékla se. Vyšla jsem z pokoje a následně z koleje. Potichu jsem se plížila do šestého patra. Došla jsem k obrazu mladé dívky, která držela kyvadlo.

,,Isi." řekl obraz.

,,Ahoj, Mayo." tak se jmenovala ta dívka. Chodila do školy s mými prarodiči a byla kamarádkou mojí babičky Amelie.

,,Jdeš dovnitř, že?" zeptala se.

,,Ano. A heslo je Stella Rosalia Zmijozel Nebelvír." zašeptala jsem. Maya přikývla a odklopila se. Vešla jsem dovnitř a šla po schodech dolů. Otevřela jsem dveře a ocitla jsem se v obýváku. Vypadal úplně stejně jak si ho pamatuji. Byl bílý se zelenými doplňky. Naprostá krása. Šla jsem do další místnosti. Byla to ložnice, ve stejných barvách jako obývák. Za ložnici byla koupelna, šatna a knihovna. Je to tady stále luxus, i když je to už tisíc let staré.

Odešla jsem z pokojů mé mámy a šla jsem do Velké síně na snídani. Hned jak jsem si sedla je stolu, tak ke mě přišla profesorka McGonagallová s rozvrhem.

Pondělí - Přeměňování, Přeměňování, Kouzelné formule, Volno, Oběd, Bylinkářství
Úterý - Historie, Historie, Obrana proti černé magii , Obrana proti černé magii, Oběd, Volno
Středa - Kouzelné formule, Volno, Přeměňování, Obrana proti černé magii, Oběd, Létání
Čtvrtek - Volno, Historie, Bylinkářství Volno, Oběd, Volno, Astronomie
Pátek - Lektvary, Lektvary, Volno, Bylinkářství, Oběd, Přeměňování

Nevypadal hrozně. Dnes je úterý, takže začínám Historií. Tu má prý učit profesor Binns, který je duch. Nevím, jestli jsem ochotná nechat se učit duchem, ale snad to přežiju, protože jeho hlas prý uspává.

Po snídani jsem se zvedla a šla jsem k učebně dějin. Byla na stejném místě jako kdysi. Vlastně se ani nedivím. Tuhle hodinu máme s Havraspárem. Před učebnu už stála Freya.

,,Ahoj, Freyo." pozdravila jsem ji.

,,Ahoj Astrid." oplatila mi pozdrav.

,,Jak se těšíš na první hodinu?" zeptala jsem se.

,,Na tuhle moc ne." řekla.

,,Sednem si spolu?" otázala jsem se. Odpovědí mi bylo jen přikývnutí. Po chvíli dorazili i ostatní a otevřela se učebna. Vešla jsem dovnitř a s Freyou jsme si sedli do třetí lavice. Zazvonilo a Binns proletěl dveřmi. Spustil svůj výklad a mě došla pravda. Jeho hlas je skutečně uspávající. Plno lidí si zkoušelo zapisovat poznámky, ale moc jin to nešlo, protože hlas profesora je uspal. Já ke spánku taky nemalá daleko. Freya vedle mě už spala. Já ji začala hrát se svou hůlkou. Vůbec jsem nevnímala jeho výklad. Po čase zazvonilo a to studenty probralo. Bohužel jsme měli dvouhodinovku. Takže ještě jedna hodina s Binnsem.

Když znovu zazvonilo na hodinu, tak jsem si lehla na lavici a nechala se profesorovým hlasem ukolébat ke spánku.

Probudil mě zvuk zvonku. Protřela jsem si oči a zvedla jsem se. Odešla jsem z učebny a vydala se další dvouhodinovku OPČM, neboli obrana proti černé magii. Šla jsem hradem společně s Freyou. Došly jsme do učebny a sedly si do lavice. Asi pět minut po začátku hodiny přišel do učebny profesor Quirell. Z jeho pusy jsem cítila česnek. Nevím, ale byl mi povědomí. Koktal a cítila jsem z něho temnou magii. Fley mě pomocí myšlenek utvrdil v tom, že cítí to samé. Taky se ho snažil napodobit, za což schytal Harryho ošklivou poznámku, ze které si nic nedělal. Já jen protočila oči.

Ta druhá z minulosti Where stories live. Discover now