5. Kapitola

1.2K 51 1
                                    

31.10.1991

Dneska je Halloween, nebo také Předvečer všech svatých. Já mám v paměti, že se na Halloween vždy něco seběhlo. Třeba v roce 1981 nás napadl pán zla. Pak i v mých původních studijních letech se něco stalo.

Taky se dnes normálně učíme. Je pátek, takže hned lektvary. Já s nima sice problém nemám, ale ostatní ano. Asi nechtějí slyšet Snapea už od rána. Se mnou nemá žádný problém, Teda kromě toho, že jsem Potterová. Jinak žádný, což se nedá říct o Harrym. Tomu strhává body jak na běžícím páse. A hlavně Harrymu nejdou lektvary.

S Freyou se z nás staly nejlepší kamarádky. Věděli jsme o sobě téměř všechno. Až teda na mou minulost jako Isabell Malfoyová. To jsem jí ještě neřekla a ona mi taky neřekla všechno. Asi si musíme víc věřit, než si řekneme i ta největší tajemství. Podobný vztah, který mám s Freyou, má i Draco s Robertem Rockwoodem. Je to tajemný kluk, se kterým se dá pokecat. Občas spolu sedíme v knihovně. Není typický zmijozel. A já nedávám na předsudky. Jsem jedna z mála, kteří se dokážou bavit i se Zmijozelem.

Právě teď ho vidím, jak mluví, před učebnou lektvarů, s Dracem nebo Fleyem. Ono je to jedno. Usměji se na oba a oni mi úsměv vrátí. Dá se říct, že jsme taková čtyřka. Já, Freya, Robert a Draco. Scházíme se v KNP a Freya pochopila, že Dracovo chování je jenom maska a jsou z nich něco jako kamarádi.

Snape nás pustil do třídy a zadal nám lektvar do dvojic, jak sedíme v lavicích. S Freyou jsme se do toho pustili. Práce nám šla od ruky a deset minut před koncem hodiny jsme měli hotovo. Snape nám dal známku V a odešel zkritizovat Harryho a Rona. S Freyou jsme dali lektvar do lahvičky, kterou jsme podepsali a položili ji na katedru. Následně jsme všechno uklidily. První hodina skončila a byla přestávka. Všichni ze třídy vyletěli rychlostí zlatonky a jen já s Freyou jsme se loudaly. Nepotřebujeme se s někým tlačit ve dveřích. Obě jsme šly do koupelny, abychom si umyly ruce a potom jsme se vrátily do třídy. Po chvíli zazvonilo a začala druhá hodina lektvarů. Mě a Freye, stejně jako Dracovi a Robertovi, zadal Snape další lektvar a mohli jsme začít. Byl to celkem jednoduchý lektvar, takže jsem na něm neměla co zkazit. Ke konci hodiny byl uvařený a bezchybný. Snape ho zase ohodnotil za V a my jsme se mohli zbalit a vydat se do společenské místnosti nebo do knihovny, jelikož jsme měli volno. Já jsem se rozhodla pro knihovnu, kde jsem si plánovala udělat esej do Historie, protože včera jsem na to neměla náladu.

Dopsala jsme esej a byl čas vydat se na bylinkářství. Musím říct, že tahle hodina mě bavila. A po ní jsem se konečně dostala k obědu.

Po něm jsem se vydala na přeměňování. Zkoušeli jsme další přeměny a Hermiona se snažila Rona opravit. Ten ji ale po hodině řekl, že chápe proč nemá kamarády a ona s pláčem utekla. Já jsem jim darovala hnusný pohled a pokračovala jsem na kolej.

Dnešní večeře nebyla obyčejná. Byla slavnostní, kvůli dnešnímu svátku. Večeře byla v plném proudu, když do síně vběhl Quirell.

,,T-troll v-ve s-sklep-pení! M-myslím ž-že bys-ste t-to m-měli v-vě-dět." vykoktal a omdlel. Všichni začali panikařit a prefekti měli za úkol nás odvést na koleje. Ron s Harrym se vypařili s tím, že jdou varovat Hermionu. Já jsem si povzdechla, použila zastírací kouzlo a šla za nimi. Našla jsem je v umývárně Ufňukané Uršuly a hned za nima byl troll.

Vytáhla jsem svoji hůlku a začala po něm házet kouzla. Po deseti minutách troll padl mrtvý k zemi.

,,Ty jsi ho porazil!" vykřikla Hermiona nadšeně. Harry se k tomu činu hned přiznal. Po chvíli dorazili i profesoři. Přesněji Brumbál, McGonagallová a Snape. Ředitel se jich na něco ptal a pak jim přidal sto bodů. Měla jsem chuť vraždit.

Přemístila jsem se do KNP, kde už na mě čeká Draco.

,,Co se stalo?" zeptal se, když viděl můj obličej.

,,Víš jak byl ten troll? Tak Harry s Ronem šli varovat Hermionu. Šla jsem za nimi do umývárny Ufňukané Uršuly. Samozřejmě pod zastíracím kouzlem. Viděla jsem jak se Hermiona krčí u umyvadel a Harry s Ronem byli v bezvědomí. Tak jsem na trolla zaútočila a zabila jsem ho. A k mému činu se přiznal Harry. A Brumbál jim připsal sto bodů." zašeptala jsem.

,,Děláš si srandu? Takže tvůj 'bratr' si vezme za tvoje činy zásluhy. To je skvělý." mumlal naštvaně.

,,Asi chce být středem pozornosti. Jemu nestačí, že mi ničí život. Že mě odstrkuje od rodiny. Teď si přeju vidět jeho výraz až se dozví, že přemožitel Voldemorta jsem já. Už tak je na mě naštvaný ta to, že jsem chytač." zavzlykala jsem.

,,Proč?" zeptal se Draco.

,,Protože to byl vždy jeho sen. Myslel si jak se v druháku stane chytačem. Vůbec ho nenapadlo, že bych to místo mohla získat já. Myslí si, že je lepší a že když je 'Chlapec, který přežil' tak mu dovolí všechno. Zatím co já jsem ta poslední." vysvětlila jsem.

,,Je namyšlený. Ty chytíš na zápase zlatonku do dvou minut. Jak může být on lepší?"

,,Jednoduše. Neviděl mě hrát. Vždy jsem si zlatonku chytala na Nebelvír Manoru nebo v domě Zmijozelů." přiznala jsem. Dál už jsme nic neříkali a jen tak spolu seděli. Já jsem se jím nechala objímat a utěšovat. Těsně před večerkou jsme se rozloučili a vydali jsme se každý na svou kolej.

Ve společenské místnosti všichni oslavovali. Já jsem se nenápadně proplížila do ložnice a hned jsem zamířila do koupelny. Potřebovala jsem dlouhou koupel.

Z koupelny jsem vylezla o hodinu později. Už umytá a převlečená jsem zalezla do postele. Přemýšlela jsem. Přemýšlela jsem o tom, že Harry to je schopný udělat. Je schopný se chlubit cizím peřím. Nemyslela jsem si, že je toho schopný, ale je to pravda. Krutá pravda. Stejně jako, že pravda jednou vyjde najevo. Jednou se všichni dozví pravdu. A podle mě se o tom postará sám Voldemort. Určitě ví, kdo ho porazil. A pravdu roznese rychle. Taky k čemu by mu Harry byl, když jsem ho porazila já? První to určitě řekne Smrtijedům a pak se to roznese dál. Jen nevím, kdy to bude. S těžkou hlavou jsem se propadla do svého snu o famfrpále.

Další část u konce. Snad si to užíváte a baví vás to stejně jako mě. Taky doufám, že máte hezké léto. Přeji příjemný zbytek dne. Claire

Ta druhá z minulosti Where stories live. Discover now