14. Kapitola

1K 42 1
                                    

31.10.1992

Předvečer všech svatých, neboli Halloween. Upřímně mám strach, co se stane. Každý Halloween se něčím zkazí. Teď ale něco jiného.

Ve škole jsme už dva měsíce. Zatím se nic nestalo a i učení je v pohodě. Ve všech předmětech vynikám, ale nechci byl premiant třídy. Dál se moje přátelství s Freyou a Robem prohloubilo. Scházíme se buď v KNP, nebo v knihovně v odlehlém místě. Pak jsou tu famfrpálové novinky. Fley je nový zmijozelský chytač. Nedostal se do týmu férově a on to přiznává. Dostal by se i bez úplatku, ale jeho otec to zamítl. Fley totiž za mě občas zaskakoval, když jsem byla nemocná a neschopná hrát. Je skvělý chytač, ale říká, že jsem lepší. No nevím. Dále se mě Harry snažil dostat z týmu. Přihlásil se na nábor a snažil se mě přelstít. Nepovedlo se mu to a já jsem stále chytač. Jsem prostě lepší. On se hrozně naštval a v prázdné chodbě mi vlepil facku. Dal do toho silnou ránu a já jsem si musela vzít lektvar na léčení facek. Je to lektvar, který jsem vymyslela, ale zapomnělo se na něj. To mi dalo jistou výhodu. Takže si to shrnu. Harry je naštvaný, takže ho nevídám, taky neschvaluje mé přátelství s Freyou, ale já ho ignoruji. On si asi myslí, že nemohu mít své přátele. Už se chová jako Augustus Potter! Abych řekla kdo to byl, tak to byl dědeček Fleye a poslední Potter ve Zmijozelu. Jeho syn Hyperion se už dostal do Nebelvíru, stejně jako jeho synové Fley a Lucas a následná generace Potterů. Augustus byl Zmijozel každým coulem a neschvaloval poloviční a mudlorozené. Prostě klasický čistokrevný čaroděj. Nechci teď rozebírat historii, takže se vrhneme ke dnešku.

Šla jsem na snídani a cestou narazila na Freyu, jak vychází z knihovny. Přidala se ke mě a spolu jsme za veselého rozhovoru šli na snídani. Ve Velké síni panovala veselá nálada. Je neděle, tudíž dnes není vyučování. Bohužel ani dnes mi nebylo dopřáno klidně ráno, protože do Velké síně vešlo golden trio. Jak Protiva rád tvrdí, nemají nic společného s původním golden triem. Teda golden quattrem. Jedná se o největší šprýmaře na této škole a jenom jim je Protiva oddán. Schodou okolností se jedná o mojí mámu a tátu, o Leonidase Blacka a Hyperiona Pottera. Jaká náhoda. Prostě do golden quattra patřila máma, táta, strýc a můj kmotr. Celá rodina. Abyste to pochopili, tak Leonidas si z donucení vzal Angelu Malfoyovou, což je mladší sestra táty. Ti dva ještě měli bratra Cygnuse, který je mladší jak táta, ale o dvě minuty starší jak Angela. Taky Leonidas a Angela jsou rodiče Oriona, mého nejoblíbenějšího bratrance. Pak mám ještě Franka Malfoye, ale toho jsem nesnášela. Byl to typický Malfoy a nejlepší kamarád Theodorose Weaslyho. Z mých vzpomínek mě bohužel vyrušil hlas mého otravného bráchy.

,,Tak co Astrid? Vzdáš se postu?" ptal se. Aby jste věděli, tak mě chce přinutit vzdát se pozice chytače v týmu naší koleje.

,,Ne. Přece nedovolím Nebelvíru prohrát. Kdyby si hrál ty, tak můžeme ten pohár dát Zmijozelu rovnou." řekla jsem s klidem. Viděla jsem jak Harry rudne.

,,To není konec!" vykřikl a odešel. Usmála jsem se a otočila se na svou kamarádku.

,,To byl úžasný stěr!" prohlásila Freya.

,,Díky. Připravovala jsem si ho týdny." řekla jsem ironicky a zasmála se. Freya dostala záchvat smíchu.

,,Věřila bych tomu. Proč se pořád snaží, když mu vždy řekneš ne?" zajímala se.

,,Protože si myslí, že když je 'Vyvolený', tak může všechno na světě. Jen čekám, kdy do toho zapojí rodiče." vysvětlila jsem.

,,Podle jeho výrazu rozhodně brzy." řekla mi svou teorii.

,,Taky si myslím." přitakala jsem a dal už se k tomuto tématu nevyjadřovala.

Dojedla jsem snídani a s Freyou jsme šli do knihovny, kde jsme měli sraz s Fleyem a Robem. Taky další novinka je, že Rob a Freya spolu chodí, ale stejně jako já a Fley to tají.

Šli jsme do rohu, o kterém nikdo neví. Dokonce ani knihovnice. Super místo na tajné rozhovory a setkání. Kluci tam ještě nebyli, a tak jsme si vytáhli učebnice a pergamen a chtěli jsme napsat esej do lektvarů. Žádný klidný víkend. Mě to nedělalo problém napsat to i bez učebnice, a tak jsem to za chvíli měla. Pak jsem se snažila jenom Freye pomoct.

,,To si teď píšete úkol?" ozval se mi za zády hlas. Otočila jsem se a uviděla kluky, jak se šklebí.

,,Chceme to mít z krku." řekla jsem, vstala a dala Fleyovi pusu. To samé udělala Freya Robovi.

,,A nechcete pomoct?" zeptal se Rob.

,,Já to mám. Můžeš pomoct svojí holce." odpověděla jsem. On jen přitakal a pustil se s Freyou do eseje a zároveň psal svou vlastní.

,,Pomůžeš mi?" zeptal se Fley. Jen jsem přitakala a společně jsme se do ní pustili. Netrvalo to dlouho a esej byla napsaná. To víte, když nepotřebujete učebnice, tak to jde rychleji. Otočila jsem se na Fleye a sedla si mu na klín. Pak jsme se začali líbat. Po chvíli ustanulo škrábání brku a já se otočila na Freyu a Roba. Ti se culili a líbali se. Přestala jsem jim věnovat pozornost a otočila se zpátky na svého kluka.

Takhle jsme tam seděli až do večeře. Nejdřív odešli kluci, aby to nebylo nápadné a po deseti minutách jsem šla já a Freya. Šli jsme do Velké síně na slavnostní hostinu. Měla jsem pocit, že se něco pokazí.

Večeře proběhla v klidu, ale přece se něco pokazilo. Šla jsem po chodbě v druhém patře, poblíž umývárny Ufňukané Uršuly. Před jednou zdí stáli studenti a nějací profesoři. Podívala jsem se na stěnu, na které byl nápis.

Tajemná komnata je znovu otevřena. Nepřátelé dědice mějte se na pozoru.

Nechápala jsem to. Jediný dědic Salazara Zmijozela jsem já a já ji neotevřela. Na pochodni ještě visela paní Norrisová. Byla zkamenělá. Filch řval něco na Harryho, ale já ho nevnímala. Vím co se ukrývá v komnatě. Je to Sienna a je bazilišek. Had, který jediným pohledem přímo do očí může zabít, ale když se podíváte nepřímo, tak zkameníte. To se stalo té kočce. Já  se do očí Sienny můžu podívat bez toho, abych zemřela. Výhoda hadích jazyků. Poslali nás do ložnic a já jsem šla. Jen golfem trio tam zůstalo. V ložnici jsem si sedla na postel a dala hlavu do dlaní.

,,Otevřela si ji?" zeptala se mě Freya.

,,Ne." vzlykla jsem.

,,Klid. Nemáš tip, kdo by to mohl být?" pokračovala jemným hlasem.

,,Jeden tip mám. Víš jak Voldemort nemá tělo? Podle mě je to on. Jede před prostředníka. Je ze Zmijozelova rodu, ale není dědic. Je potomek sestřenice Salazara Zmijozela. Ti si myslí, že jsou přímí dědicové. Myslím ten rod." řekla jsem jí.

,,Víš co je uvnitř?" otázala se.

,,Bazilišek. Jmenuje se Sienna. Myslím, že se tam vypravím a zkusím to zastavit." pronesla jsem pevným hlasem. Freya jen přikývla a hladila mě po zádech. Dál si nic nepamatuji, jenom to, že jsme usli na mojí posteli.

Kapitola hotová. Byl tam skok v čase, ale jelikož jsem nevěděla, co tam psát, tak jsem udělala takový skok. Snad to nevadí. Těším se na další část. Claire

Ta druhá z minulosti Where stories live. Discover now