12. Kapitola

1K 48 1
                                    

25.8.1992

Na dnešní den jsou plánované nákupy do školy. Moc se mi tam nechce, zvlášť potom, co jsem se dozvěděla, že skoro všechny učebnice jsou od Zlatoslava Lockharta. Jak já toho člověka nenávidím. Abyste pochopili, tak já na lidech nesnáším jednu věc a to, že se chlubí cizím peřím. A přesně to Lockhart dělá. Dělá to i Harry, takže ho taky nemusím. Jenže problém je v tom, že Lily ho obdivuje, což nechápu. Je to namyšlený pitomec. Stejný názor má i James a Harry. Asi jsem jedna z mála holek, které z něho nejsou odvařené. Nechápu, proč k němu tolik holek vzhlíží a obdivují ho.

Ráno jsem vstala a hned jsem si prohlédla peněženku. Měla jsem v ní asi padesát galeonů. Aspoň si koupím něco k novému školnímu roku.

Oblékla jsem se a odešla dolů na snídani. Bylo asi půl sedmé ráno, takže všichni spali. V kuchyni jsem si nasypala musli, polila to jogurtem a přidala jsem ovoce. Je to zdravější snídaně než nějaká slanina s vejci.

Dneska poprvé po dlouhé době jsem si mohla snídani vychutnat. Bylo to hlavně proto, že bylo brzo ráno. Když tu nikde nepobíhá můj bratr, tak je tady ticho a klid.

Nákupy jsou naplánované na devět hodin. V devět se totiž máme setkat s Weaslyovými. Moc se mi s ní a nechce, ale jsem domluvená s Freyou, že se tam setkáme. Možná narazíme i na Fleye a Robem, ale kdo ví. Sedím v kuchyni asi do půl osmé, než přijde Lily.

,,Dobré ráno, Astrid." pozdraví mě.

,,Dobré L-mami."opětovala jsem pozdrav.

,,Už si snídala?" zeptala se. Jen jsem přikývla a ona odešla do kuchyně chystat snídani Jamesovi a Harrymu. Já jsem odešla zpátky do pokoje, abych si zabalila věci, které budu na Příčné potřebovat. To byla peněženka, klíče, hůlka a seznam. Všechno jsem to dala do kabelky, která byla opatřena nezjistitelným zvětšovacím kouzlem. Pak jsem si vzala knihu a začala jsem si číst. Ze čtení mě vyrušilo zaklepání na dveře.

,,Kde jsi? Je za pět minut devět!" slyšela jsem křik Lily. Protočila jsem oči a šla jsem i s kabelkou ven.

,,Už jdu." řekla jsem rozmrzele. Vydala jsem se dolů, kde už čekali James, Harry, Remus a Sirius.

,,No to je dost." zamručel Harry. Ignorovala jsem ho a čekala, až mě někdo přemístí. Přemístila bych se sama, ale to nemůžu. Chytla jsem se Remuse za ruku a on nás přemístil. Objevili jsme se u Děravého kotle, kde nás čekali Weaslyovi.

,,Kde jste byli?" vyjekl Ron a objal se s Harrym.

,,Omlouvám se, ale někdo se začetl." řekl Harry a při slově 'někdo' se podíval na mě. Já jsem měla nepřítomný výraz. Prošli jsme Děravým kotlem a vešli jsme do Příčné. Kousek od nás stáli Hillovi.

,,Freyo!" vykřikla jsem a běžela ji obejmout.

,,Is!" vyjekla a objala mě. Po chvíli jsem se od ní odtáhla.

,,Ahoj Lotto a Franku." pozdravila jsem rodiče Freyi.

,,Ahoj Astro." pozdravila mě Lotta. Frank jen pokýval hlavou.

,,Můžeš jít sem!" zařval na mě Harry.

,,Chceš něco, tak přijď!" křikla jsem nazpátek. Harry se hned otočil na rodiče a začal jim něco vykládat. Odvrátila jsem od nich pozornost.

,,Co říkáš na to, že máme většinu knih od Lockharta?" zeptala jsem se Freyi.

,,Že ten učitel je magor." řekla Freya.

,,Patříš do jeho fanklubu?" optala jsem se.

,,Ne. Ani máma tam nepatří. Je to magor, který se chlubí cizím peřím." přiznala Freya.

Ta druhá z minulosti Onde as histórias ganham vida. Descobre agora