32. Kapitola

1K 40 0
                                    

25.12.1994

Vánoce. Po včerejším plese zase nadešel den, kdy se rozbalují dárky. Naštěstí jsem v Bradavicích a nemusím ten čas trávit se svou rodinou. Kdo ví, co by si vymysleli.

Vyhrabala jsem se z postele kolem desáté. Po plese jsem byla docela unavená, takže se nedivím, že jsem vstala takhle pozdě. Hned jsem šla ke skříni, abych si mohla vybrat vánoční oblečení. Letos jsem se rozhodla pro zelenou barvu. Vzala jsem si zelené šaty a zelené podpatky. Dnes jsem asi chtěla být ve zmijozelské barvě. Potichu jsem přešla k Freyiné posteli a sedla si na ni.

,,Freyo vstávej." zašeptala jsem jí do ucha a zatřásla s ní. Nereagovala. Zkusila jsem to znovu, ale pořád nic. Tak jsem na její postel zakouzlila Silencio, protože jsem čekala výbuch po mé akci.

,,Aquamenti." zamumlala jsem a namířila hůlkou na její postel. Najednou byla Freya celá od vody. Něco křičela, ale já ji přes Silencio neslyšela. Zrušila jsem kouzlo a vysušila ji.

,,Promiň, ale nešlo to jemně." obhajovala jsem se.

,,Jak to že jsem je nevzbudila?" zeptala se a pokývala hlavou k našim spolubydlícím.

,,Protože jsem na tvou postel zakouzlila Silencio. A mimochodem je půl jedenáctý." odpověděla jsem. Freya vytřeštila oči a běžela do koupelny. Já si mezitím vzala svoje dárky a rozdělila je na dvě hromady. Na rodinu a přátele. Freya mezitím přišla z koupelny a sedla si ke mně na postel. Vyložila si na posteli svoje dárky a čekala.

,,Začneme?" zeptala jsem se.

,,Jasně. Navrhuji, že první otevřeme tvé dárky od tvé rodiny. Chci vidět, co zase vymysleli za hrůzu." řekla.

,,Já taky." přitakala jsem a vzala do ruky první dárek.

,,Od koho to je?" zajímala se.

,,Od Lily a Jamese." zamumlala jsem a začala dárek rozbalovat. Byl v něm nějaký náhrdelník. Hned jak jsem ho viděla, tak jsem se začala smát. Freya se ke mně přidala, protože ho taky viděla.

,,Panebože. Oni snad nemají vkus." řekla, když se uklidnila.

,,Mají. Jen na sebe a Harryho. Na mě se moc nevztahuje." vysvětlila jsem a vzala do ruky další dárek.

,,Ten je od Siriuse." odpověděla jsem na její nevyřčenou otázku. V tomhle dárků byly různé věci na vlasy. To znamená gumičky a pinetky.

,,To je aspoň užitečné." okomentovala to Freya a já s ní souhlasila. Poslední dárek, z kategorie rodina, byl od Remuse. Otevřela jsem ho a v něm byla kniha o dějinách Anglie.

,,Super." zamumlala jsem.

,,Aspoň něco naučného." řekla Freya.

,,Tak teď ty. Co máš od rodičů?" zeptala jsem se. Freya se usmála a vzala jeden balíček. Ten otevřela a zírala s otevřenou pusou. Byla to dovolená u moře pro tři.

,,Panebože. Oni se zbláznili." zašeptala, když četla vzkaz.

,,Co se tam píše?" zajímala jsem se.

,,Tohle jsou lístky, které mám předat tobě a Robovi. Ten třetí je pro mě. Rodiče své lístky mají doma. Chtějí nás vzít k moři!" vypískla.

,,To je super. Kdy se jede?"

,,Odjíždí se 2.7. a přijíždí 16.7. Je to na dva týdny. Já jim musím poděkovat."

,,Poděkuj i za mě." řekla jsem.

,,Já si je zatím nechám u sebe. Pojedeš, že?" ujišťovala se.

Ta druhá z minulosti Where stories live. Discover now