31. Kapitola

1K 38 1
                                    

24.12.1994

Dnes je den D, nebo také ples. Začíná v osm, takže myslím, že když začneme v pět, tak to bude stačit. Přece jenom, nepotřebuji mít na přípravu celý den.

Dnes jsem si vyspávala do osmi hodin. Hned po probuzení jsem šla do koupelny a pak automaticky na snídani. Všechno proběhlo v klidu a následně jsem šla do knihovny. Pro šaty, doplňky a boty si dojdu odpoledne, protože do pěti času dost.

Sedla jsem si k jednomu stolu v knihovně a vytáhla pergameny, brk a inkoust. Rozhodla jsem se, že si napíšu úkoly, ať na ně pak nemusím myslet. Zašla jsem si pro potřebné knihy a pustila jsem se do práce. Mám totiž napsat esej do přeměňování, lektvarů, OPČM, Věštění z čísel a Starodávných run. Takže vlastně nic složitého. Je to práce na celé dopoledne, ale to není problém, protože mi to pak rychleji uteče.

Psala jsem docela dlouho a když už to konečně bylo, tak byla jedna hodina. Myslím, že je čas jít vybrat oblečení na ples. Sbalila jsem si věci a šla rovnou do šestého patra. Zastavila jsem se před konkrétním obrazem.

,,Ahoj Mayo." oslovila jsem dívku na obraze.

,,Isi. Ráda tě vidím." řekla.

,,Já tebe taky, ale potřebuji dovnitř. Heslo je Stella Rosalia Zmijozel Nebelvír." zašeptala jsem. Maya přikývla a odklopila se. Sešla jsem schody a šla jsem přes ložnici rovnou do šatny. Tam jsem zašla ke skříni, kde se schovávaly šaty.

Byly tam jak dlouhé, tak krátké. Všemožné barvy. Nakonec jsem vybrala šaty světle modré barvy. K tomu modré lodičky a šperky se safírem. Všechno jsem dala do tašky a tu zmenšila. Odnesla jsem vše na kolej. Schovala jsem to do skříně a odešla do společenské místnosti. Byly dvě hodiny, takže hodinu jsem vybírala to vhodné oblečení. Pomalu začaly chodit studentky do svých ložnic. Asi se šly chystat. Já mám ještě tři hodiny, i když počítám s tím, že o půl páté půjdu do sprchy.

Seděla jsem u krbu ve společenské místnosti a četla si. Potřebovala jsem nějak zabýt ten čas, který mi zbývá. Nepotřebovala jsem začít s přípravami dříve, protože bych i dřív skončila a pak bych se stejně nudila.

Knihu jsem dočetla přesně v půl páté. Zvedla jsem se a odešla do ložnice, kde panoval obrovský zmatek.

,,Co se děje?" zeptala jsem se, když jsem zavřela dveře.

,,Shrnu ti to. Holky se chystají a nemůžou najít kosmetickou taštičku." řekla mi Freya.

,,Proboha. No nic. Jdu do sprchy." oznámila jsem a odešla do koupelny. Tam jsem si napustila vanu a vlezla si do ní. U toho jsem si oholila nohy a pak už jen relaxovala. Dala jsem si masku na obličej a mohla jsem se uvolnit. Užívala jsem si vanilkou vůni mé pěny do koupele. Spadl ze mě veškerý stres, který jsem měla. Sundala jsem masku a relaxovala dalších deset minut.

Vylezla jsem z vany a vypustila jí. Usušila jsem se a oblékla si župan. Následně jsem z koupelny odešla zpátky do ložnice.

,,Hotová?" zajímala se Freya.

,,Jo. Teď jsi sedni na postel a já tě namaluji a učešu. Pak ty mě. Souhlas?"

,,Jasný." přitakala. Sedla si na postel a já si vytáhla kosmetickou taštičku. Namalovala jsem jí tmavší kouřovky a k tomu tmavou rtěnku. Měla jsem líčení hotové a vrhla jsem se na vlasy. Hrála jsem si s tím a nakonec jsem vytvořila culík, ve kterém byly perličky. Nedovolila jsem Freye kouknout se do zrcadla. Teď jsme se vyměnili. Ona si mě posadila a začala mi něco vytvářet. Moje šaty viděla, když jsem byla v koupelně, takže věděla co mi namalovat.

Ta druhá z minulosti Where stories live. Discover now