22. Kapitola

1K 38 3
                                    

25.12.1993

Vánoce. Další den v roce. Letos je bohužel slavím doma. Od famfrpálového zápasu už uběhl víc jak měsíc a vše se vrací do normálu. Teda skoro. Začala jsem si všímat změn v Remově chování ke mě. Asi pochopil moje slova a snaží si se mnou vytvořit vztah, nebo ho urovnat. Problém je, že náš vztah nikdy neexistoval.

Vyskočila jsem z postele a rovnou se oblékla. Letos jsem šla na modrou barvu. To znamená modrá halenka, sukně a kozačky. Pomalým krokem jsem šla do jídelny. Nechtěla jsem si kazit náladu, ale bohužel. U stolu už všichni seděli a já jsem si přisedla.

,,Dobré ráno." pozdravila jsem mile. Teda snažila jsem se.

,,Dobré." odpověděli mi. Pustila jsem se do snídaně. Vůbec jsem neměla hlad. Chvíli jsem se v tom rýpala, než jsem něco snědla. Harry vyskočil od stolu a utíkal do obýváku. Všichni nechali jídla a šli za ním. Já se jako vždy loudala. Harry se ujal rozdávání dárků a za chvíli měl každý svou hromadu. Já jsem tu svou rozdělila na rodinu a přátele. Jako první jsem se rozhodla rozbalit dárky od rodiny.

Od Siriuse jsem dostala sluneční brýle, od Lily a Jamese kabát a od Remuse knihu. Od Harryho nedostávám nikdy nic, takže jsem nic nečekala. Upřímně, taky mu nic nedávám. Letos se jim dárky trochu povedly. Nejsou nejhorší.

Další dárky jsou od mých kamarádů. Od Freyi jsem dostala podpatky, od Roba náušnice a od Fleye amulet rodu Potterů, ten který byl dlouho ztracený. Já mu zase poslala amulet rodu Malfoyů. Život je ironie.

Pak tam byl ještě dárek od Lotty a Franka. Ti mi poslali kabelku. A pak tam byl dárek, který jsem nedokázala přiřadit. Byl k němu i dopis.

Vážená slečno Malfoyová.
Jelikož se po dlouhých letech našel elementový náramek a vy jste jeho právoplatná majitelka, tak vám ho posíláme.
S přáním hezkých svátků Gringottovi.

On se našel. Panebože. Hned jsem ho vybalila a nasadila si ho na ruku. Dopis jsem schovala, aby si ho nikdo nepřečetl a koukala na ten poklad. Cítila jsem z něho tu moc. Byla v něm ukrytá moje magie, proto je pro mě tak cenný. Nesměl se dostat do cizích rukou. Ukryla jsem ho a Gringottovi ho našli.

,,Co to je?" ptal se Harry a ukazoval na můj náramek.

,,Náramek." podala jsem jednoduchou odpověď.

,,Vypadá jako z muzea." začal se smát a já po něm vrhla vražedný pohled. Ten náramek má obrovskou moc. V rukou Voldemorta by to byla katastrofa. Naštěstí ho všichni mají za ztracený.

,,A tohle?" uvedl do ruky amulet tohoto rodu. Opět považováný za ztracený. Stejně jako ten od Malfoyů. My si je s Fleyem jen schovali.

,,Můžeš mi ho vrátit?" zeptala jsem se.

,,Co to je?" ptal se znovu.

,,Já vím co to je." ozval se James. A do háje.

,,To je amulet našeho rodu." řekl.

,,Cože?" nechápal Harry.

,,Ten amulet je už tisíc let ztracený. Drží v sobě ochrany hlavního domu." vysvětlil James.

,,Kdo ti ho dal?" podívala se na mě Lily.

,,Nevím." zašeptala jsem i přesto, že jsem to věděla.

Ta druhá z minulosti Where stories live. Discover now