28. Kapitola

995 40 5
                                    

31.10.1994

Už dva dny tady jsou Krásnohůlky a Kruval. Dnes se budou losovat šampioni. Opravdu jsem zvědavá, kdo to bude. Jelikož se mohli přihlásit jen sedmnáctiletí, tak bylo spoustu studentů nespokojených. Například dvojčata Weaslyovi. Já si z toho nic nedělala, protože jsem ani soutěžit nechtěla. Možnost jsem měla, ale nechytila jsem se jí. Nechci riskovat svůj život.

Probrala jsem se kolem šesté ráno. Věděla jsem, že je zbytečné se znovu pokoušet usnout, a tak jsem vylezla z postele. Potichu jsem se dostala do koupelny, kde si udělám ranní hygienu. Vlezla jsem do sprchy a napustila jsem si vanu. Potřebovala jsem se uvolnit, protože jsem měla noční můru. Poslední dobou mám jednu a tu samou. A to, že se můj bývalý nepřítel spojí s tím současným. To by byla katastrofa. Ještě stále si vybavuji tvář Theodorose. Byl jiný, než současní Weaslyovi. Neměl pihy a nebyl zrzek. Byl to pěkný kluk, jen se dal na zlo a chtěl být pán světa. A taky to byl nejlepší kamarád mého bratrance Franka Malfoye. Zavrtěla jsem hlavou. Nesmím se vracet k minulosti a jen doufat, že Voldemort nijak Theodorose neoživí. Ti dva dohromady by byl průšvih.

Vylezla jsem z vany a oblékla se. Dala jsem si řasenku a vyčistila si zuby. Pak jsem se vrátila do ložnice a z ní jsem šla do společenské místnosti. Bylo sedm hodin, a tak jsem nechtěla holky budit, když můžou ještě spát. Je totiž neděle. Sedla jsem si ke krbu a koukala do něj. Pozorovat plameny je moje oblíbená činnost. Už jen proto, že oheň je mojí součástí.

Do plamenů jsem koukala dobrou hodinu. Když jsem od nich odtrhla pohled, tak už ve společenské místnosti byli další studenti. Zvedla jsem se a odešla na snídani. Moc jsem neměla hlad, ale jíst se musí.

Ve Velké síni byli převážně studenti z jiných škol. Sedla jsem si ke kolejnímu stolu a začala jsem jíst. Po deseti minutách jsem se zvedla od stolu a odešla k jezeru. Sedla jsem si a koukala se na krajinu. Je konec října, takže je celá krajina zahalená podzimem. Podzim je moje nejoblíbenější období, protože všechno hraje barvami.

,,Ahoj." ozvalo se za mnou a někdo mi zakryl oči.

,,Freyo, taky tě ráda vidím." řekla jsem se smíchem.

,,Jak jsi poznala, že jsem to já?" zeptala se a sundala ruce z mých očí.

,,Fley a Rob by to neudělali, takže jsi zbyla ty." vysvětlila jsem.

,,Máš pravdu." souhlasila. Sedla si vedle mě a koukala se na stejné místo jako já.

,,Kdo myslíš, že se stane šampionem?" prolomila jsem ticho.

,,Za Kruval to bude asi Krum. Za Krásnohůlky a Bradavice nevím." přiznala.

,,S tím Kruvalem mám stejný názor. Za Krásnohůlky asi ta Delacourová. A kdo bude soutěžit za Bradavice vážně netuším." řekla jsem svůj názor.

,,Možná máš pravdu." souhlasila. Dál už jsme se nebavili a jen pozorovali krajinu. Tohle jsem na tomhle přátelství milovala. Někdy jsme slova nepotřebovali, ale i tak jsme si rozuměli. To samé prožívám s Fleyem a Freya s Robem. To se stává, když se s někým znáte dlouho.

,,Jdem na oběd?" zeptala jsem se. Freya přikývla, a tak jsme se zvedli a odešli zpátky do hradu. Ve Velké síni bylo plno a dostat se ke stolu byl nadlidský úkol, který jsme zvládli na jedničku.

Snědla jsem oběd a hned zamířila do knihovny. Potřebovala jsem si najít jedno kouzlo, které by se mi mohlo hodit. Vytáhla jsem potřebnou knihu a začala v ní listovat. Nakonec jsem ho nenašla. Vrátila jsem knihu do knihovny a vydala se na večeři. Tímhle hledáním jsem strávila celé odpoledne, ale zase jsem našla jiná kouzla.

Sedla jsem si ke stolu a čekala. Nevypadalo to, že chce Brumbál něco říkat, a tak se před námi objevilo jídlo. V klidu jsem ho snědla a pak čekala až dojí ostatní. Po večeři měl Brumbál svůj proslov.

,,Vítám vás. Dnes se dozvíme jména šampionů...." mluvil dál, ale já ho neposlouchala. Následně plameny poháru zmodraly a vypadlo první jméno.

,,Šampionem za Kruval se stává Viktor Krum!" vykřikl Brumbál. Já se podívala a Freyu a obě jsme se usmály. Tušily jsme to. Následně z poháru vypadlo druhé jméno.

,,Šampionem za Krásnohůlky se stává Fleur Delacour!" řekl ředitel znovu. Usmála jsem se.

,,A šampionem za Bradavice se stává Cedrick Diggory!" to bylo poslední jméno. Upřímně, jsem Cedricka nečekala, ale asi na to má. Dál jsem už vypla a nepřemýšlela. Jenže se stalo, že pohárem byl vybrán ještě můj bratr a já tuším, že v tom má prsty Voldemort. Odcházela jsem z Velké síně a šla rovnou do ložnice. Freya šla za mnou.

,,Jak myslíš, že to udělal?" zeptala se Freya, když se za námi zavřely dveře ložnice.

,,On ne. Podle mě v tom má prsty Voldemort. Harry na to nemá." vyložila jsem svoji teorii.

,,Něco na té teorii bude." uznala.

,,Myslím si, že jo. Bariéru nepřekročil, to je jasné. Někdo musel vhodit jeho jméno do poháru a následně zařídit jeho výběr. Jinak si to nedokážu vysvětlit."

,,Tak dost. Teď nebudeme řešit Pottera. Kdo si myslíš, že vyhraje?"

,,Podle mě asi Krum nebo Diggory." řekla jsem.

,,Taky myslím." přiznala. Jen jsem se usmála a následně vletěla do koupelny jako tornádo. Osprchovala jsem se a následně v pyžamu vlezla do postele. Freya už oddychovala ve své posteli, ale mě se nedařilo usnout. Asi za to může dnešní vyhlašování. Upřímně jsem nečekala, že by se někdo jako Harry mohl dostat do turnaje. Maximálně za nějakým účelem. A určitě se to bude týkat povstání Voldemorta. Taky doufám, že ho nenapadne přivolat nějaké staré známé. To by bylo hrozné. Celá moje další úvaha byla ukončena spánkem, který se dostavil ve správnou chvíli, aby mě osvobodil od dalších a dalších úvah.

Theodoros Ignotus Weasly:

Theodoros Ignotus Weasly:

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Frank Cygnus Malfoy:

Frank Cygnus Malfoy:

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Další část u konce. Tyhle fotky jsou jen pro představu, jak vypadali. Snad jste si to užili a budete pokračovat. Moc se těším na další. Claire

Ta druhá z minulosti Kde žijí příběhy. Začni objevovat