Hoofdstuk 8

6.2K 129 29
                                    

POV Justin

Victor en ik lopen in de gangen van ons huis. Als we bij de woonkamer zijn ploffen we neer op een van de leren stoelen en trekken onze jassen uit.
Na een van onze vele klussen met de zaak van een andere maffia te hebben afgerond, zijn we toe aan weekend. Niet dat we veel vrije tijd hebben, want de maandelijkse veiling is op zaterdag.
Ik ga er nooit naartoe, want de meeste mensen komen daar alleen om of een martelspeeltje te kopen, of om een meisje te scoren.
Het gaat tegen mijn principes in om iemand te kopen en je eigendom te maken. Ik heb alleen het grote pech om op zaterdag een nieuwe bondgenoot rond te leiden en die is maar al te geïnteresseerd in de veiling.

'Zo Just, wat ga jij doen dit zogenaamde "weekend?"' Hoor ik Victor zeggen.
Hij is de oudste broer die ik heb en gaat later ook de maffia overnemen. Dat betekent dat hij overal goed in moet zijn, met pistolen, messen, vergif en natuurlijk het leiden van een bende.
Net als mij heeft hij nooit iets met de veiling gehad en het is zijn plan het af te schaffen als hij aan de macht komt. Maar daar moet hij nog even mee wachten, want vader geeft zijn maffia niet zo snel op.

'Ik moet iemand rondleiden bij het clubhuis.' zeg ik.
We hebben twee huizen, eentje voor ons alleen en een ander voor de maffialeden. Het huis van mijn familie ligt bijna een halve kilometer verder. Het andere huis is alleen voor zaken en de maffialeden die ook echt daar wonen. Of voor gevangenen.
'Hij wilt graag de veiling zien en misschien wel iemand kopen. Ik hoop dat er niet veel gevangenen zijn. De verkopers zullen wel een show maken als ze weten dat er zo'n grote deal open staat met die nieuwe maffiabaas.'

'Nou dat klinkt gezellig.' zegt Victor met een sarcastische ondertoon.
'Ik moet op zaterdag nog even een klusje doen voor vader. Ik verwacht niet dat het makkelijk gaat, maar ik hoop er niet nog op zondag mee bezig te zijn. Ik moet alleen voorzichtig zijn met de bendeleider.'
Ik weet dat het geen moeite is voor hem om een motorbende onder de duim te houden en snuif.
De meeste mensen die met ons handelen, weten dat je niet met ons moet spotten. Maar de nieuwe kopers.. nou ja.. die moeten we soms nog even op hun plek zetten.
'Maar nu even iets serieus.' zegt Victor. 'Je kent de maffiabende van Martin James wel toch?' Ik knik.
We hebben al jaren problemen met hun en we kunnen ook niet tot een onderling 'vredescontract' komen.
'Nou, het enige nichtje van Martin is hem op komen zoeken. We hebben haar gevangen genomen. Duke en Dane zijn al gaan kijken en geprobeerd te ondervragen, maar ze laat niets los. Ze zegt alleen dat ze haar oom "nog nooit heeft gezien." Een en al bullshit natuurlijk, maar Dane gelooft haar. En hij vertrouwd niemand zomaar.'

Dane die iemand gelooft? Dat is nieuw.

'Wat is haar naam?' Vraag ik. Victor geeft me een mapje met haar informatie.
Haar foto staat groot afgedrukt op een A4-tje. Ik staar iets te lang naar haar gezicht. Wie is dit meisje?
Snel open ik het mapje en zie dat haar naam Sara is. Ze wilde gaan studeren voor medicijnen, maar haar moeder is overleden en haar opa en oma hadden niet genoeg geld.
'Hoe lang zit ze al hier?' Vraag ik aan Victor. 'Net twee dagen denk ik. Dat is wat ik heb gehoord van Duke.'
Het blijft even stil en ik kijk nogmaals naar de foto. 'Pa heeft haar ook al gezien.' Zegt Victor. Ik kijk op en zie Victor ook naar haar staren. 'Hoe ging het gesprek? Heeft hij iets ontdekt?' 'Niets dat nuttig is.' zucht hij.

Dat betekend dus dat ze naar de veiling gaat deze zaterdag. Ze zal verder worden ondervraagt. 'Staat ze genoteerd als VIP-gevangene?'

Een VIP-gevangene, wat eigenlijk een VIP-product wordt genoemd door de maffia, is een gevangene die alleen beschikbaar is voor de hogere klassen van onze maffia. Het zou me niet verrassen als ze zo is genoteerd, want ze is het nichtje van Martin. En... ze heeft zeker het mooie gezichtje...

Verkocht aan de duivelWhere stories live. Discover now