1. Η Απόφαση

255 24 114
                                    

2030

Χτύπησε το κουδούνι για το μάθημα. Οι δυο αχώριστες φίλες, η Νατάσα και η Ειρήνη, πήγαιναν χαρούμενες στην τάξη τους για την προτελευταία ώρα. Ο λόγος; Είχαν μάθημα με τον αγαπημένο τους καθηγητή: τον Νικολάου. Απ' τη μια η Νατάσα τον θαύμαζε και καταλάβαινε τα πάντα στη Φυσική, παρόλο που παλιότερα τη μισούσε, ενώ απ' την άλλη η Ειρήνη ήταν απελπισμένα ερωτευμένη μαζί του. Ο Νικολάου, εκτός από Φυσική, τους έκανε επίσης και Αστρονομία, που ήταν πλέον υποχρεωτικό μάθημα γενικής παιδείας και όχι επιλογής, όπως ήταν παλιότερα.

Γενικά ο Λεωνίδας Νικολάου, αν και τριάντα χρονών ακόμα, ήταν ένας αξιοσέβαστος καθηγητής και ένας από τους πιο γοητευτικούς, ίσως ο πιο όμορφος. Ήδη στα τριάντα του, είχε καταφέρει να σπουδάσει Αστροφυσική στο καλύτερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, και όταν αποφοίτησε στην ηλικία των είκοσι τριών περίπου ξεκίνησε αμέσως να διδάσκει στο Αμερικανικό Κολέγιο, στο οποίο είχε φοιτήσει και ο ίδιος. (Το Αμερικάνικο Κολέγιο είναι στην ουσία Λύκειο). Ωστόσο, πολλοί πίστευαν πως ήταν προορισμένος για μεγαλύτερα πράγματα, όπως για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο, ή ακόμα και για τη NASA.

Ο ίδιος ο Λεωνίδας όμως έδειχνε ευχαριστημένος με τη ζωή του, παρόλο που εκείνη είχε κάποια μελανά σημεία. Είχε μεγαλώσει σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με γονείς πολύ αγαπημένους και έναν μεγαλύτερο αδελφό που τον πρόσεχε σαν τα μάτια του.

Από μικρός του άρεσε η μαγειρική και ονειρευόταν να γίνει διάσημος σεφ, ώσπου στα δώδεκα του, ο πατέρας του, ο Κώστας, του έκανε δώρο ένα τηλεσκόπιο και άρχισε να παρατηρεί το νυχτερινό ουρανό, πράγμα το οποίο τον γοήτευσε. Ήθελε να μάθει τα πάντα για τα αστέρια, τους πλανήτες, τους γαλαξίες...και κάθε νύχτα αναρωτιόταν αν υπάρχει ζωή κάπου εκεί έξω. Έτσι του μπήκε το μικρόβιο της Αστρονομίας.

"Αχ... Έχουμε μάθημα με τον κούκλο!" αναφώνησε η Ειρήνη ενθουσιασμένη. "Νατάσα τι θα κάνω; Είμαι τρελά ερωτευμένη μαζί του!"

"Μήπως πρέπει να ξεκολλήσεις λίγο; Είναι τέλειος, ναι, συμφωνώ. Αλλά δεν πρόκειται να κοιτάξει εσένα. Εμείς είμαστε κοριτσάκια μπροστά στη γυναίκα του."

"Ναι, σιγά μην της είναι πιστός. Παντρεύτηκε μικρός, μην το ξεχνάς. Σίγουρα θα έχει βαρεθεί." επέμεινε η Ειρήνη, που επιδίωκε συνεχώς λίγη από την προσοχή του νεαρού καθηγητή και ήλπιζε σε κάτι καλύτερο.

Οι δυο κολλητές έστριψαν δεξιά και μπήκαν στην τάξη τους. Ο Λεωνίδας είχε ήδη πάρει θέση στην έδρα και περίμενε να μπουν και οι τελευταίοι μαθητές του από το διάλειμμα.

Μυστικά του Μέλλοντος #scifi2020Where stories live. Discover now