24. Η Απειλή

66 14 11
                                    

Ο Λεωνίδας βρισκόταν σε μια κρύα αίθουσα μαζί με καμία εικοσαριά ακόμα άτομα, ανάμεσα τους και ο Αλέξανδρος, ο οποίος καθόταν δίπλα του. Κάθονταν όλοι σε ένα μεγάλο, σιδερένιο, οβάλ τραπέζι. Ήταν όλοι τους άνθρωποι που είχαν ασχοληθεί είτε με την υπόθεση της Βάσιας, είτε γενικά με εξωγήινους. Αστρονόμοι- αστροφυσικοί σαν τον ίδιο, αστροβιολογοι, μέχρι και αστρολόγοι, εκτός από τον Αλέξανδρο που ήταν καλλιτέχνης.

"Γιατί μας έφεραν εδώ; Τι θα μας κάνουν;" ρώτησε φοβισμένος τον Λεωνίδα.

"Δεν ξέρω, πάντως προσπάθησε να ηρεμήσεις και θα μάθουμε." Του απάντησε.

Πέρασαν μερικά λεπτά ακόμα. Τον έβλεπε να ανεβοκατεβάζει νευρικά το πόδι του και να χτυπάει τα δάχτυλα του στο τραπέζι. Μετά από τόσο καιρό κλεισμένος στο σπίτι του, ο έξω κόσμος του φαινόταν περίεργος και εχθρικός. Δεν ήξερε πως να φερθεί.

Όταν κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα και μπήκε μέσα ο Λίβανος, ο Λεωνίδας σηκώθηκε έτοιμος να του επιτεθεί. Ο διπλανός του τον συγκράτησε.

"Κάθαρμα..." μουρμούρισε.

Ο Λιβανός κάθισε στην κορυφή του τραπεζιού και τους κοίταξε όλους, έναν- έναν.

"Καλησπέρα σας." ξεκίνησε.

"Καταρχάς, θα ήθελα να ξέρετε ότι δεν σας συγκέντρωσα όλους εσάς εδώ για κακό σκοπό. Απεναντίας, χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας." Όλοι απόρησαν και άρχισαν να αναρωτιούνται μεταξύ τους. Ο Λιβανός συνέχισε:

"Είστε όλοι σχεδόν άνθρωποι της μεγαλύτερης επιστήμης, της αστρονομίας, και έχετε ασχοληθεί με το μείζον θέμα που μας καίει αυτές τις μέρες. Τους εξωγήινους. Σήμερα θα μιλήσουμε ανοιχτά για αυτούς και θα σας πω επιτέλους την αλήθεια."

Όλοι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους απορημένοι και ειδικά ο Λεωνίδας με τον Αλέξανδρο.

"Σας χρειαζόμαστε. Όλους σας. Χρειαζόμαστε τα μυαλά σας και τις γνώσεις σας, για να μας βοηθήσετε να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη απειλή."

"Απειλή;! Ποια απειλή;!" πετάχτηκε ο Σωτήρης Αντωνίου, διάσημος αστροβιολόγος.

"Αυτά που θα σας πω τώρα θα τα παραδεχτώ και δημοσίως." είπε ο Λιβανός. "Ναι, είπα ψέματα. Για πολλά χρόνια, οι άνθρωποι μου κι εγώ κρύβαμε την αλήθεια σχετικά με τους εξωγήινους. Την κρύβαμε, για να προστατεύσουμε τον κόσμο και να μην προκληθεί το χάος, έως ότου καταφέρουμε να βρούμε μια λύση. Αυτή η λύση όμως, δεν βρέθηκε. Λοιπόν. Η ιστορία ξεκινάει το 2010, όταν επισκέφθηκε τη Γη και ζήτησε να διαπραγματευθεί μαζί μας, ο εκπρόσωπος ενός εξωγήινου βασιλιά, ενός μακρινού πλανήτη που ονομάζεται Ζεντ, του Ηλιακού Συστήματος Ζ 151, και βρίσκεται 12 έτη φωτός μακριά μας, μέσα στον Γαλαξία μας. Ο αρχηγός της παγκόσμιας ARAK, επέλεξε εμένα να διαπραγματευθώ μαζί του. Με επέλεξε ως τον πιο ικανό από όλους τους εκπροσώπους των χωρών, φοβούμενος ο ίδιος να πάρει θέση. Πράξε όπως εσύ νομίζεις πιο σωστά, μου είπε και με εμπιστεύθηκε ότι θα κάνω το σωστό για τον πλανήτη μας."

Μυστικά του Μέλλοντος #scifi2020Where stories live. Discover now