10. Άρνηση

68 16 66
                                    

Ο Λεωνίδας ξύπνησε γαλήνιος και με ανανεωμένες δυνάμεις. Όντως δεν ένιωθε πια καμένος. Στο κρεβάτι του βρίσκονταν ακουμπισμένα καινούργια ρούχα κι ένα καθαρό εσώρουχο. Ήταν ένα άσπρο πουκάμισο, λίγο πιο καλό απ' το χθεσινό και μια μπεζ βερμούδα. Επίσης η Βάσια πρόλαβε και του έπλυνε τα αθλητικά του και του τα είχε αφήσει στο πάτωμα δίπλα απ' το κρεβάτι. Τα φόρεσε κι αυτά και κατέβηκε στο ισόγειο.

Η Βάσια βρισκόταν στην κουζίνα. Έπινε καφέ κι έτρωγε κάτι ρυζογκοφρέτες για πρωινό.

"Καλημέρα." της είπε.

"Καλημέρα, όμορφε. Πώς κοιμήθηκες;"

"Πολύ καλά."

"Νιώθεις καλύτερα σήμερα;"

"Ναι. Σ' ευχαριστώ." Η Βάσια σηκώθηκε.

"Έλα, κάτσε και θα σου βάλω καφέ." Ο Λεωνίδας κάθισε και η Βάσια πήγε στον πάγκο να του σερβίρει καφέ.

Ένιωθε ήδη ευτυχισμένος που βρισκόταν σε ένα τέτοιο μέρος, με τη γυναίκα που θαύμαζε και η οποία ήταν τόσο φιλόξενη. Σαν να έκανε διακοπές. Όμως οι σκέψεις του ακόμα έτρεχαν στην Άννα, στον πατέρα του, στην Έλσα. Τι να έκαναν άραγε; Η Έλσα πώς θα χειριζόταν το θέμα της Ανίτας μόνη της; Άραγε θα είχε βάλει μπρος και τις διαδικασίες για το διαζύγιο; Συνειδητοποίησε πως τον έπιανε μια παράξενη θλίψη όταν το σκεφτόταν αυτό, έτσι έδιωξε αμέσως αυτή τη σκέψη.

"Πόσο σκοπεύεις να μείνεις εδώ;" τον ρώτησε η Βάσια καθώς άφηνε μπροστά του τον καφέ και το βαζάκι με τη ζάχαρη.

Όσο χρειαστεί για να σε κάνω να μου πεις όλη την αλήθεια. ήθελε να της πει, αντί για αυτό όμως ρώτησε:

"Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να σε πείσω να γυρίσεις μαζί μου;"

"Ούτε μία στο εκατομμύριο." είπε η Βάσια και κάθισε πάλι απέναντι του.

Να πάρει! σκέφτηκε ο Λεωνίδας. Πάντα τόσο πεισματάρα ήταν; Απ' ότι θυμόταν πάντως στο βιβλίο "Η Οικογένεια Γεωργίου", ο Αλέξανδρος την περιέγραφε όντως αρκετά πεισματάρα και ανένδοτη.

Ο καφές ήταν κατάμαυρος κι έπρεπε να βάλει αρκετές κουταλιές ζάχαρη για να γλυκάνει.

"Ίσως θα έπρεπε να φέρεις τον Αλέξανδρο εδώ. Αν είναι τόσο άσχημα όσο μου λες, θα του κάνει καλό το κλίμα." είπε σκεπτική και του έδωσε μια φρυγανιά με μέλι που άλειψε.

"Δεν θα είναι το ίδιο." είπε ο Λεωνίδας απογοητευμένος. "Αν δεν γυρίσεις, δεν θα αποκατασταθεί ποτέ η φήμη μου. Θα συνεχίσουν να με θεωρούν τρελό και σίγουρα δεν θα πιστέψουν ότι σε γνώρισα. Οι...'λογικοί' άνθρωποι σ' έχουν για νεκρή αυτή τη στιγμή."

Μυστικά του Μέλλοντος #scifi2020Where stories live. Discover now