20. Αληθινή ή Όχι?

65 14 11
                                    

Η Βάσια, αφού βεβαιώθηκε ότι ο Μύρωνας είχε μπει στο μπάνιο, μπήκε κρυφά στο γραφείο του και κλείδωσε. Είχε βραδιάσει και η Νάντια με τον Μιχάλη έφυγαν πριν από λίγο. Η ίδια προσφέρθηκε με το ζόρι να τους φιλοξενήσει, πιο πολύ από ευγένεια, αλλά εκείνοι προτίμησαν να μείνουν σε ξενοδοχείο και να φύγουν αύριο. Και τώρα ήταν επιτέλους η ευκαιρία της για να βρει την αλήθεια, το αναπόφευκτο εκείνο πράγμα που ανακάλυψε και δεν μπορούσε να πιστέψει.

Έπρεπε να βρει οπωσδήποτε αποδείξεις, διαφορετικά ο Μύρωνας θα την αρνιόταν και θα την έβγαζε τρελή. Άρχισε να ανοιγοκλείνει με μανία συρτάρια, να αραδιάζει κάτω και στο γραφείο του αρχεία, φακέλους με έγγραφα... Δεν ήταν και πάρα πολλά, αφού τα περισσότερα πλέων αποθηκεύονταν σε υπολογιστές. Έτσι όλα ήταν παλιά, πριν από το 2025.

"Όχι, δεν μπορεί... Κάτι θα υπάρχει." μονολογούσε. "Όλο και κάτι θα αποδεικνύει ότι αυτή η σκρόφα έζησε εδώ και είχανε σχέση."

Τελικά, το βρήκε. Ήταν μόνο ένα χαρτί: ένα πιστοποιητικό γάμου απ' το 2022. Το κοιτούσε για ώρα σοκαρισμένη. Η Νάντια κυριολεκτικά της είχε πάρει τη θέση. Δεν είχε απλά δεσμό με τον Μύρωνα, είχαν παντρευτεί κιόλας. Γι΄αυτό είχε αλλάξει όλο το σπίτι και το είχε κάνει σαν τα μούτρα της! Κι ύστερα χώρισαν και παντρεύτηκε τον Μιχάλη. Της πήρε ΚΑΙ τον αδελφό της.

Άνοιξε τον υπολογιστή του Μύρωνα και μπήκε στα αρχεία του. Πώς δεν το σκέφτηκε νωρίτερα... Ο Μύρωνας είχε αποθηκεύσει εκεί ένα σωρό φωτογραφίες, μέσα σε αρκετές απ' τις οποίες υπήρχε και η Νάντια. Μα γιατί δεν τις έσβησε όταν χώρισαν; Φωτογραφίες από ταξίδια, από πάρτι στη βίλα, με τα παιδιά της, απ' το γάμο τους... Και ξάφνου θυμήθηκε κάτι: όταν βρισκόταν αιχμάλωτη στο σκάφος των εξωγήινων, κατάφερε να τηλεμεταφερθεί κατά κάποιον τρόπο στο σπίτι της, στη Γη.

Είδε κόσμο πολύ στον κήπο της έπαυλης, να κάθονται σε τραπέζια με λευκά τραπεζομάντιλα. Είδε τη Νάντια ντυμένη με άσπρο, αρκετά αποκαλυπτικό νυφικό στο πλάι του Μύρωνα κι εκείνος, ντυμένος με επίσημο κοστούμι, να τη φιλάει τρυφερά στα χείλη. Θυμόταν πως ο Αλέξανδρος την είχε δει!

"Μαμά!" άκουσε τη φωνή του και τον είδε να τρέχει προς το μέρος της μέσα απ' τα τραπέζια και τον κόσμο.

Εκείνη όμως, πληγωμένη που ο Μύρωνας την είχε αντικαταστήσει, γύρισε και απομακρύνθηκε. Δεν είχε νόημα να μείνει να μιλήσει στον Αλέξανδρο. Ήξερε πως δεν βρισκόταν η ίδια εκεί, αλλά μόνο ένα εικονικό μέρος του εαυτού της. Όσο κι αν λαχταρούσε να σφίξει τον γιο της στην αγκαλιά της, ήξερε ότι δεν μπορούσε να το κάνει.

Μυστικά του Μέλλοντος #scifi2020Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα