6. Φυγή στην Αίγυπτο

95 16 78
                                    

Πρωί- πρωί, ακόμα δεν ξεκίνησε το μάθημα και τον φώναξε ο λυκειάρχης στο γραφείο του. Άφησε υπεύθυνο στο Γ2 τον Αρισταίου, τον καθηγητή Χημείας που ήρθε να τον καλέσει, να τους επιβλέπει γιατί έγραφαν διαγώνισμα Φυσικής. Πήγε στο γραφείο. Διαπίστωσε με έκπληξη και θυμό ότι εκεί βρίσκονταν κάποιοι άλλοι καθηγητές και...ο πεθερός του, ο Αντώνης Λιβανός. Καθόταν στην καρέκλα του γραφείου, αφήνοντας όρθιο τον Εσπέριου ο οποίος του είχε παραχωρήσει τη θέση του.

"Καλημέρα." είπε σε όλους. "Τι κάνετε, αγαπητέ μου πατέρα;" είπε με ειρωνεία στον Λιβανό.

"Κάθισε κάτω, Νικολάου." του είπε ο Εσπέριου, δείχνοντας με νεύρα την καρέκλα.

"Να κάτσω."

Ο Αντώνης ακούμπησε τα χέρια του στο γραφείο και τον κοίταξε υποτιμητικά με μισό μάτι.

"Με απογοητεύεις, Λεωνίδα." του είπε.

"Γιατί, σου είπε η κόρη σου για το διαζύγιο;"

"Ποιο διαζύγιο;" απόρησε ο ανήξερος Λιβανός.

"Τα προσωπικά σας να λείπουν απ' το γραφείο μου!" φώναξε ο Εσπέριου, όταν όμως τον κοίταξε θυμωμένα ο Λιβανός, αυτός έσκυψε το κεφάλι και συνέχισε σε πιο ήπιο τόνο: "Με συγχωρείτε, κύριε Λιβανέ. Πείτε του ποιος είναι ο λόγος που μας συγκέντρωσε όλους εδώ σήμερα."

"Κύριε Νικολάου." του είπε με ειρωνικό επίσημο τόνο. "Κάνατε το απαγορευμένο μάθημα στο Γ1. Το διανοείστε τι σημαίνει αυτό; Τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει...;"

"Αυτό έγινε πριν ένα μήνα και δεν επαναλήφθηκε." τον διέκοψε ο Λεωνίδας.

"Τώρα όμως έγινε συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων, στο οποίο οι γονείς εξέφρασαν τα παράπονα τους για εσάς." είπε ο Εσπέριου. "Κι εκτός αυτού, είχε επαναληφθεί και παρόμοιο περιστατικό πριν. Σας έκανα παρατήρηση και δεν συμμορφωθήκατε. Αλλά όχι και να μιλήσετε για τη Βάσια Γεωργίου!"

Οι υπόλοιποι καθηγητές αντέδρασαν, λες και πρόφερε το όνομα του διαβόλου. Η καθηγήτρια των Θρησκευτικών έφτυσε δήθεν στον κόρφο της και έκανε το σταυρό της λέγοντας:

"Παναγία μου! Αυτή η γυναίκα φέρνει μεγάλη γρουσουζιά όπου λένε για εκείνη."

"Μαλακίες." μουρμούρισε ο Λεωνίδας. Ο Εσπέριου, που δεν τον άκουσε, συνέχισε το κήρυγμα του:

"Επιπλέον, σας είδαν μάρτυρες σε πολύ...στενή επαφή με τη δεσποινίδα Βασιλειάδου από το Γ1. Δεν ξέρω τι είδους σχέσης έχετε εσείς οι δύο, πάντως μια τέτοιου είδους προσέγγιση είναι παράνομη και το ξέρετε."

Μυστικά του Μέλλοντος #scifi2020Where stories live. Discover now