41. Καλ

53 13 16
                                    

Ο Οδυσσέας, ο Ντίνος και η Ζωή είχαν καταφέρει να περάσουν απ' τα πρώτα τείχη του κάστρου και τώρα βρίσκονταν μπροστά από μια πύλη με περίπλοκα συστήματα και κουμπιά. Πίσω τους, όσοι στρατιώτες της Ζωής είχαν επιζήσει φιλούσαν τα νώτα τους.

«Σκατά!» φώναξε ο Οδυσσέας νευριασμένος. «Καταφέραμε και ήρθαμε μέχρι εδώ και τώρα δεν μπορούμε να μπούμε μέσα!»

«Μακάρι να ήταν ο Αλέξανδρος εδώ.» είπε λυπημένος ο Ντίνος. «Είναι χάκερ. Ίσως μπορούσε να κάνει κάτι.»

«Δεν μπορούμε με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσουμε μαζί του;» ρώτησε ο Οδυσσέας.

«Αδύνατον. Τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα, για να μπορέσουν να βγάλουν το δηλητήριο από μέσα του. Και αυτό θα πάρει πολλές ώρες.»

Η Ζωή αποφάσισε να επέμβει:

«Δεν έχουμε χρόνο. Θα το κάνω εγώ.»

Οι δυο άντρες κοιτάχτηκαν μεταξύ τους με απορία.

«Πρέπει να με εμπιστευθείτε.» τους είπε εκείνη. 

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή.» είπε ο Οδυσσέας. «Ήρθαμε ως εδώ για ένα σκοπό εξάλλου, τι άλλο έχω να χάσω; Έχασα ήδη τα πάντα όταν πέθανε η Ελπίδα.» Έκαναν στην άκρη και η Ζωή πλησίασε.

Πληκτρολόγησε έναν ακατανόητο κώδικα στη μεγάλη πόρτα και έπειτα οι μηχανισμοί άρχισαν να κινούνται. Μπροστά τους απλωνόταν ένας σκοτεινός διάδρομος.

«Μισό λεπτό.» είπε ο Ντίνος. «Δεν πρέπει να είναι μαζί μας και οι υπόλοιποι επίλεκτοι; Αυτό δεν ήταν το σχέδιο, να μπούμε όλοι μαζί;»

«Δεν επέζησε κανένας άλλος. Είναι όλοι νεκροί.» είπε η Ζωή.

Γύρισαν και είδαν εκείνη και τους στρατιώτες να τους σημαδεύουν με τα όπλα τους.

«Το ήξερα! Είσαι μία από αυτούς!» φώναξε ο Οδυσσέας. Αμέσως τα χαρακτηριστικά της, όπως και των υπολοίπων της ομάδας της, άρχισαν να αλλάζουν και να μεταμορφώνονται μπροστά στα μάτια τους σε Ζεντιανούς.

«Τώρα βγάζει νόημα!» συνέχισε ο Οδυσσέας. «Γι' αυτό ήξερες τα πάντα, γι' αυτό μας έφερες ως εδώ! Ήταν παγίδα! Και έπρεπε αναγκαστικά να σκοτώνεις τους δικούς σου για να σε εμπιστευτούμε! Δεν είχες άλλη επιλογή! Και η Ελπίδα σκοτώθηκε εξαιτίας σου, επειδή δεν ήσουν εκεί να βοηθήσεις!»

Τα όπλα τους σημάδευαν όμως και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

«Έπεσες πολύ κοντά, φίλε μου. Σχεδόν το βρήκες.» είπε η Ζωή.

Μυστικά του Μέλλοντος #scifi2020Where stories live. Discover now