2. Επικίνδυνο Μάθημα

133 17 50
                                    

Επικρατούσε το απόλυτο χάος μες στην τάξη. Οι πιο φασαριόζικοι μαθητές πετούσαν τσαλακωμένα χαρτιά ο ένας στον άλλον, ενώ η Ειρήνη με τη Νατάσα κουτσομπόλευαν για όσα ακούγονταν εντός του σχολείου και για όσα διάβαζαν στο ArakSocial. Κάποιοι άλλοι είχαν βάλει μουσική και χόρευαν. Και όλα αυτά επειδή ο κύριος Νικολάου είχε αργήσει.

Ο Λεωνίδας άργησε να ξυπνήσει, αφού όλη την προηγούμενη νύχτα κοιτούσε τα αστέρια με το τηλεσκόπιο, αναζητώντας οποιοδήποτε ίχνος εξωγήινης επίσκεψης. Μόνο μερικά αεροπλάνα διέκρινε όμως. Εδώ και μια εβδομάδα σχεδόν το ίδιο γινόταν. Αν δεν τον ξυπνούσε η Έλσα το πρωί, θα έχανε σίγουρα το μάθημα της πρώτης ώρας. 

Άφησε την Άννα στο σχολείο της και πήγε στο Αμερικανικό Κολέγιο.Χωρίς να μιλήσει σε κανέναν, ούτε καν στη Νικόλ, έφτιαξε καφέ και πήγε στην τάξη.

Είχε περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα από εκείνη την επεισοδιακή μέρα. Ο Μύρωνας Γεωργίου δεν επικοινώνησε ξανά μαζί του και η Ανίτα για καλή του τύχη δεν ξαναφάνηκε. Το θέμα σχετικά με την πατρότητα του Αντώνη τριγυρνούσε συνεχώς στο μυαλό του, και σκέφτηκε πολλές φορές να πάει να τον βρει και να του πει την αλήθεια, όμως ύστερα σκεφτόταν πόσο θα περιέπλεκε τα πράγματα αυτό.  Έτσι κι αλλιώς όμως, είχε κάτι σημαντικότερο που τον απορροφούσε από κάθε άλλη δραστηριότητα.

Την προηγούμενη μέρα την πέρασε σχεδόν ολόκληρη, μέχρι το βράδυ, στον υπολογιστή, να αναζητεί ό,τι πληροφορία μπορούσε να βρει στο ίντερνετ και φρόντισε να κατεβάσει κάποια αρχεία. Βέβαια αυτά δεν ήταν τα πιο απαγορευμένα αρχεία που υπήρχαν, αλλά του έφταναν μια χαρά για τη δουλειά του.

Με το που μπήκε στην αίθουσα, η Ειρήνη παράτησε το ArakSocial και κάρφωσε το βλέμμα της επάνω του.

"Αχ, να τος..." είπε στη Νατάσα. "Και ανησύχησα πως δεν θα έρθει..."

"Ησυχία!" φώναξε δυνατά για να τον ακούσουν όλοι. Η φασαρία σταμάτησε απότομα.

"Καθίστε στις θέσεις σας." είπε απότομα. "Κλείστε μουσικές και αποσυνδεθείτε από το ArakSocial. Μη δω κανέναν σας στο κινητό. Έχουμε πολύ σοβαρό μάθημα σήμερα."

"Είναι λίγο άγριος σήμερα ή μου φαίνεται;" ψιθύρισε η Νατάσα στην Ειρήνη, όμως το αυστηρό βλέμμα του καθηγητή της που αντιλήφθηκε τον ψίθυρο την έκανε να σωπάσει αμέσως.

Το συγκεκριμένο τμήμα ήταν το πιο άτακτο και οι περισσότεροι μαθητές συμπεριφέρονταν λες και ήταν τμήμα Έκτης δημοτικού, κι όμως υπάκουαν τον Λεωνίδα σαν να ήταν στρατιωτάκια. Λίγο η μικρή διαφορά ηλικίας που είχαν σε σχέση με άλλους καθηγητές, ίσως πάλι να τους άρεσε το μάθημα και ο ανάλαφρος τρόπος που το παρέδιδε συνήθως. Ακόμα και οι μαθητές που δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά, έκαναν αρκετές προσπάθειες να βελτιωθούν και ο Λεωνίδας βρισκόταν πάντα εκεί για να τους βοηθήσει. Όλοι πάντως είχαν να το λένε στο σχολείο: ο Νικολάου ασκούσε τρομερή επιρροή σε κάθε τμήμα και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό ακόμα και των πιο ατίθασων μαθητών.

Μυστικά του Μέλλοντος #scifi2020Where stories live. Discover now