13. Νύχτα Μαγική

81 17 69
                                    

Ο Λεωνίδας άκουγε προσηλωμένος την αφήγηση των γεγονότων εκείνης της νύχτας από την ίδια τη Βάσια, όπως ακριβώς έγιναν μέχρι την απαγωγή της. Όταν τελείωσε την αφήγηση της, κοίταξαν για λίγο σιωπηλοί πάλι τον έναστρο ουρανό που φαινόταν απ' την ταράτσα της. Έπειτα η Βάσια έστρεψε το βλέμμα της πάνω του.

"Κατάλαβες τώρα τι μάνα ήμουν;" είπε κατακρίνοντας τον εαυτό της. "Ποθούσα κρυφά το αγόρι της κόρης μου. Τον άφησα να με φιλήσει, του έδωσα ελπίδες ότι μπορεί να γίνει κάτι μεταξύ μας... Μισώ τον εαυτό μου και μόνο που το σκεφτόμουν αυτό τότε. Όλοι με θεωρούσαν πρότυπο μητέρας και συζύγου, όμως δεν ήμουν. Τους πρόδωσα και τους δύο, τόσο την Κασσιόπη όσο και τον άντρα μου."

Ο Λεωνίδας χαμογέλασε πικρά.

"Μιλάς σε έναν άνθρωπο που απατούσε τη γυναίκα του με την ίδια της την αδελφή." παραδέχθηκε. Η Βάσια τον κοίταξε έκπληκτη.

"Σοβαρά μιλάς;"

"Ναι. Βλέπεις... Όλοι κάνουμε λάθη, όμως εγώ έκανα το ίδιο λάθος και δεύτερη και τρίτη φορά... Ενώ εσύ αρνήθηκες στον Ντίνο, δεν έκανες τίποτα ολοκληρωμένο. Για μένα ο Ντίνος ήταν απαράδεκτος, για να μην πω καμιά πιο βαριά λέξη." της είπε. "Γιατί δεν φτάνουν τα όσα έκανε, στη συνέχεια δεν βοήθησε καθόλου να βρεθείς μετά την εξαφάνιση σου. Δεν ομολόγησε ποτέ ότι πήγες σπίτι του εκείνη τη νύχτα. Μέχρι πριν λίγα λεπτά πίστευα ακόμα ότι σε απήγαγαν απ' την ταράτσα του δικού σου σπιτιού, όπως και ο Αλέξανδρος και όλοι όσοι πίστεψαν αυτή τη θεωρία."

"Ώστε έτσι..." είπε η Βάσια. "Ελπίζω τουλάχιστον να κατάλαβε κάποια στιγμή η κόρη μου με τι ελεεινό άνθρωπο ήταν." Τον κοίταξε με αγωνία. "Δεν πιστεύω να είναι ακόμα μαζί του...;" Ο Λεωνίδας γέλασε και της απάντησε:

"Όχι, ευτυχώς. Βέβαια έφτασαν μέχρι το γάμο οι δυο τους, όμως ο Ντίνος την παράτησε κάτω απ' τη γαμήλια αψίδα την τελευταία στιγμή. Και ύστερα, η Κασσιόπη γνώρισε έναν διάσημο ζωγράφο και απ' ότι έμαθα, παντρεύτηκαν και είναι πολύ ευτυχισμένοι."

"Πάλι καλά." Η Βάσια άφησε να της ξεφύγει ένας αναστεναγμός ανακούφισης.

"Όσο για τον Ντίνο..."

"Δεν θέλω να μάθω τίποτα για αυτόν. Ούτε για τον υπόλοιπο κόσμο. Μου φτάνει που τα παιδιά μου είναι καλά." τον διέκοψε, κι έτσι ο Λεωνίδας δεν της είπε τίποτα σχετικά με το ταξίδι του Ντίνου στο χρόνο για να τη φέρει πίσω, ούτε της έδωσε κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με την οικογένεια της.

Μυστικά του Μέλλοντος #scifi2020Where stories live. Discover now