46. Η Τελευταία Ελπίδα Γιατρειάς

65 12 36
                                    

Οι μέρες πέρασαν. Ο Λεωνίδας προσαρμόστηκε γρήγορα στη νέα πραγματικότητα, όπως και όλη η ανθρωπότητα. Όπως έχει μάθει να προσαρμόζεται πάντα μετά από μια μεγάλη καταστροφή. Τα επόμενα χρόνια θα ήταν καλύτερα για όλους όπως δήλωσε ο Πλανητάρχης.

Μόνο ένα εμπόδιο έμενε που είχε να αντιμετωπίσει ακόμα ο Λεωνίδας. Είχε έρθει η μέρα. Βρίσκονταν μαζί με την Έλσα έξω απ' την αίθουσα επισκέψεων της νέας ψυχιατρικής κλινικής της Λιβανός Ο.Ε., όπως μετονομάστηκε η ελληνική ARAK.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι καλή ιδέα.» της είπε ο Λεωνίδας ανήσυχος. «Ίσως θυμηθεί τα παλιά και γίνει χειρότερα.»

Η Έλσα του έπιασε το χέρι για να τον καθησυχάσει.

«Ήδη τα θυμάται. Χειρότερα αποκλείεται να γίνει. Όμως είσαι η μόνη της ελπίδα για να γίνει καλύτερα.» Ο Λεωνίδας συμφώνησε. Η πόρτα άνοιξε και μια νοσηλεύτρια βγήκε.

«Η αδελφή σας είναι έτοιμη να σας δεχθεί, κυρία Λιβανού.»

«Εντάξει.» απάντησε η Έλσα και στράφηκε στον άντρα της: «Είσαι έτοιμος;»

«Έτοιμος.»

Μπήκε πρώτη στην αίθουσα με τον Λεωνίδα να ακολουθεί.

Η Ανίτα Λιβανού, η άλλοτε πανέμορφη και προκλητική τραγουδίστρια και DJ, είχε καταντήσει ένα φάντασμα του εαυτού της. Υπερβολικά αδύνατη, με κατακόκκινα μάτια τα οποία πλαισίωναν μαύροι κύκλοι, σηκώθηκε με δυσκολία για να χαιρετήσει την αδελφή της. Τα μαλλιά της πετούσαν παντού, ήταν ξερά σαν άχυρο και το ξανθό χρώμα είχε ξεβάψει, αφήνοντας τα μαύρα σχεδόν μέχρι τη μέση τους.

Η Έλσα την αγκάλιασε κι έπειτα της είπε:

«Κοίτα ποιον σου έφερα...» Η Ανίτα στράφηκε προς το μέρος του και οι ματιές τους συναντήθηκαν... Τον αναγνώρισε αμέσως και μετά το πρώτο σοκ, όρμησε και τον αγκάλιασε με τα αδύναμα χέρια της.

«Ανίτα...» Ο Λεωνίδας την κρατούσε και την ένιωθε τόσο εύθραυστη πάνω του... Έπειτα εκείνη άρχισε να κλαίει. Η Έλσα παρακολουθούσε με αγωνία.

«Σσσς... Ηρέμησε... Ηρέμησε. Όλα καλά.»

«Χάσαμε το παιδί μας, Λεωνίδα...» μίλησε εκείνη και τα δάκρυα μούσκεψαν κι άλλο τη μπλούζα του.

«Το ξέρω. Λυπάμαι πολύ. Έλα να καθίσουμε.»

Την έβαλαν να καθίσει και τότε η Έλσα του είπε:

«Θα σας αφήσω λίγο μόνους.» Ο Λεωνίδας πήγε να διαφωνήσει:

«Έλσα...»

Μυστικά του Μέλλοντος #scifi2020Where stories live. Discover now