Podozrenie

26 1 0
                                    


,,Dočerta!" zabuchla dverami bytu, až to dunelo po celom poschodí. ,,Ten všivák! Ten obyčajný..." Nedokončila, len nahnevane zavrčala. ,,Nechápem, ako som s ním mohla ísť na tú večeru. Nenávidím ho!"

Nick, pokojne sediaci za pracovným stolom, si z nosa zložil okuliare a unavene si pošúchal oči. Zasmial sa, krútiac hlavou. ,,To už niečo znamená, keď ťa niekto takto dokázal nahnevať."

,,Došľaka!" Kabát nedbalo šmarila na kreslo a hodila sa na pohovku, pričom si z nôh skopla čierne topánky. „Ten darebák!"

Nick sa k nej obrátil. ,,Čo sa vlastne stalo?"

,,Že čo sa stalo?" zopakovala zúrivo. ,,Je to obyčajný..."

,,No tak, upokoj sa," prerušil ju už vážnejšie. „Choď sa osprchovať a potom mi všetko porozprávaš."

S nevôľou vykonala, čo jej navrhol, a pobrala sa do kúpeľne. O pár minút jej hnev o trochu ustúpil, no stále v nej bolo cítiť zlosť.

,,Môžeš začať," povedal Nick, keď si k nemu ľahla do postele.

V nasledujúcich minútach mu vyrozprávala úplne všetko, vrátane toho, ako spochybnil jej doterajší život.

,,Nechápem, prečo sa do mňa stará. Je to môj život a moja vôľa, ako s ním naložím." Rukami si prehrabla dlhé čierne vlasy. ,,Je mi z toho nanič. Práve teraz, keď som sa prestala zaoberať mojou minulosťou, sa tu zrazu objaví muž, ktorý sa mi snaží nahovoriť, že som v minulosti možno bola vydatá. No povedz, Nick, nie je to tak trochu pritiahnuté za vlasy?"

Nick si zamyslene pošúchal čelo. ,,Nemala si brať jeho slová príliš vážne. Snažil sa len uvažovať a..."

Alex naňho užasnuto hľadela. ,,Ty sa ho ešte zastávaš? No to ma podrž."

,,Prepáč, nemyslel som to tak, ako to vyznelo. Vypusti toho človeka z hlavy. Podľa mňa sa tu v Londýne nezdrží dlho. Američania nie sú zvyknutí na takéto sychravé počasie. Onedlho o ňom nebudeš počuť vôbec nič."

To dúfam, pomyslela si a zakryla sa až po krk. Nanešťastie upútal jej pozornosť a ona bola rozhodnutá dozvedieť sa o ňom viac. Dychtivo túžila spoznať ho, a nielen to, čo robí v práci, chcela o ňom vedieť všetko. Aké má záľuby, čo robieva počas zimných a chladných večerov, či sa naozaj snaží nájsť svoju manželku, ako jej sám vravel...

Ale jedno bolo isté; nenechá ho odísť, pokiaľ nezistí, čo má ten muž za lubom a prečo sa o ňu tak zaujímal na tom benefičnom večierku. A to, čo ju nútilo pokračovať v tomto pláne, bolo zrnko pochybnosti, ktoré do nej zasial počas dnešného večera.

Mark Rowland.

Trochu veľká podobnosť s jej nedokončeným príbehom...

Pozrela sa na už spiaceho Nicka.

Tají pred ňou niečo?

Sama nevedela.

Každý máme svoje tajomstvá. Ani váš manžel nie je nijakou výnimkou.

Ten podliak.

Ale tá neuveriteľná podobnosť.

Mark Rowland.

Dokonca aj iniciály jeho priezviska sú totožné s priezviskom Rogers. A meno Mark sa s ním úplne zhoduje.

Oslovil ju Christina...

Tu niečo nesedí. Bude si na to musieť posvietiť. A zistiť, s akým úmyslom sem Mark Rowland zavítal.

* * *

Nájdem si ťaWhere stories live. Discover now