♚22.bölüm♚

2.8K 254 39
                                    

"Canavarlarla savaşırken bir canavara dönüşmemeye dikkat etmelisin

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Canavarlarla savaşırken bir canavara dönüşmemeye dikkat etmelisin.Uzun süre karanlığa baktığında karanlık seni de içine alabilir.*"

Çaresizce kulübesinin kapısında dikilen adamların güvenlik alarmını andıran zil seslerine kulaklarını kapama isteğiyle başa çıkmaya çalışıyordu. Taburcu olduğundan beri bu sekizinci miydi? Yoksa yedinci miydi? Çavuş Darly Wiseman işini garantiye almak için teşkilattaki elemanlarını sık sık arıyordu. Aklı sıra hala ellerinde olduğundan emin olmak istiyordu.Bahar bu kadarını anlıyordu; ancak çavuşun güvenmediği polisleri kapısına dikmesinin mantığını bir türlü çözemiyordu.

Hastahaneden eve geliş süreci boyunca Alec Decker'ı yalnızca bir kez görmüştü.Lanet olası  herif şimdi nerelerdeydi Tanrı bilirdi. Adam diğer meslektaşlarına üstten bir bakış atıp kapıdan ayrılmamalarını tembihleyip öylece çekip gitmişti.

Şuan tek istediği; kafasındaki geveze tilkileri susturup ilaçlarını aldığından emin olduktan sonra, kareli battaniyesine sarılıp sıcak su torbasıyla aşk yaşamaktı. Ya da bembeyaz yorganın altında kaybolmak fena fikir değildi.Ama önce -fikri bile tüylerini diken diken etse de- duş alması gerekiyordu.Tabii bunu yalnız başına becerebilirse. Çenesi Gamzelinin tenine değen ellerini düşününce yanakları ısındı bacaklarının arasında o geceyi hatırlatan tatlı bir sızı filizlendi. Düşüncelerini kimsenin okuyamıyor olması utanç kat sayısını kısmen de olsa azaltıyordu.

Gözlerini -lafın gelişi- üzerinden ayırmayan üç adamın varlığı dışarıda serbestçe dolaşan bir katilin varlığının yanında solda sıfır kalıyordu. Katilin kimliği belirleninceye kadar kendini güvende hissedebileceğini sanmıyordu.Ama en azından polis Ramsey yanındaydı.Adam belki anlattıklarının tamamına inanmamıştı ancak yine de ona oldukça nazik davranmıştı.Teşkilattan biri anlattıklarını kayda değer bulmuştu.İlk defa.

Dudaklarını birbirine bastırıp kafasını sallarken düşüncelerin buruk ılıklığıyla bir kez daha yüzleşti. O gece Rex'in sığınağına gitmeseydi hayatında nelerin değişeceğini defalarca düşünmüştü.Felaketler silsilesi Redwood City'e gitmek için yola çıktıklarında Larissa Nolan'ı görmesiyle başlamıştı. "Keşke," diye mırıldandı onu görmezden gelseydim. Keşke 13 Aralık gecesi ardıma bakmadan kaçıp gitmeseydim. Ah, keşkeler keşkelere gebe.

Fakat şimdi hayıflanmanın sırası değildi, pişmanlığı daha sonra düşünmek üzere rafa kaldırdı.Hücreye tıkıldıktan sonra bolca zamanın olacak, diye fısıldadı uzun süredir sessizliğini koruyan iç sesi.

Şimdilik kulübesinde olduğu için şükrediyordu.Kulübe her şeye rağmen kısa bir zamanda onun için sıcak bir yer haline gelmişti.Her ne kadar içinde fazla anı biriktiremese de bu böyleydi. 'Onun' yenilediği kulübe, diye fısıldadı bugün fazla mesai yapan iç sesi bir kez daha.

Derin bir iç çekti.İlk görüşte aşk filmlerde miydi yoksa gerçekleşmesi her an mümkün bir olaylar zinciri miydi bilmiyordu; fakat is kokulu aykırı dedektife olan hisleri kesinlikle beklenmedikti. Onu ne zaman düşünse kafası biraz daha karışıyordu.

PORTOLA VALLEY 2∣ Tamamlandı ♚Where stories live. Discover now