♚31.bölüm♚

2.4K 210 57
                                    

Katilden hala hiçbir iz yok

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Katilden hala hiçbir iz yok.

Sırlı cinayet meraklı gözleri Portola Valley'e çekmeye devam ediyor.FAİLİ YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SON SÜRAT SÜRÜYOR; POLİS TEŞKİLATI WESTRİDGE-ESCOBAR MEVKİNDEKİ ÇEMBERİNİ GENİŞLETTİ.

"Tanrı aşkına, hangi Cehennemde bunlar?"

Çavuş Darly Wiseman, iyice kıstığı gri gözleriyle elindeki yerel gazete parçasını buruşturdu. Bahar'ı -ellerindeki tek faili-de kaybettiklerini birçok önlem almasına rağmen kasaba halkı öğrenmişti.Son günlerde ısrarla dile getirdiği kelimeleri tekrar yeniledi.

"Bu adamın bu kadar polisi alt ettiğine inanamıyorum."

"Cevabı basit çünkü o da bir polis.Yapacağımız hamleleri önceden tahmin ediyor olmalı."

Şahin bakışlar Eric Cordone'a çevrildi.Dikkatini yalnızca polis soruşturmasına verip geri kalan vakaları ekip arasında dağıtmıştı.Kendi kaygıları doğan her günle birlikte şişen dev bir balonu andırıyordu.

"Şu anda ülke sınırları dışında olduğuna kalıbımı basarım. Yanındaki yeşil gözlü güzelle keyif çatıyordur."

Yorum Alec Dekker'dan gelmişti. Darly eliyle terli alnını sildi.Genç adam yaptığı yorumdan pişman olmak bir yana dursun Çavuşun öfkesinin birkaç saniye içinde patlamak üzere olduğunu sezmişti.

Aradan geçen zaman amirine hoyratça davranmış, tüm neşesini de peşi sıra götürmüştü. Adamın şakaklarında beliren acınası teller de gözleri gibi griydi.Yalnızca uzun yıllarını bu mesleğe veren polislerde gözlenen kendine özgü bir bakış açısı vardı. Hüzünlü bakan gözleri evladını yitiren bir babanın hikayesini anlatıyordu şimdi.O gözler ki herkesin görebileceğinden çok daha fazlasını görmüştü.

Sıkılı dudaklarının arasından "Lanet olası.Bizim işe yaramaz aptallar olduğumuzu düşünüyor." diye gürlediğinde her bir kelimesinden öfke akıyordu.

Kendi ofisinde Eric ve Alec'in yeniden kaleme aldığı raporları üçüncü kez inceleyişinin ardından üçü de -genç meslektaşları oturmuş kendisi ayaktaydı- Nolan cinayeti hakkında kafa patlatıyorlardı. Hakikate ulaşmak bu denli güçken bir de üstüne üstlük en güvendiği meslektaşı Brendan Wilder'ın Bahar'ı kaçırması her şeyi tepetaklak etmişti.

Yıllar evvel kendisinin yaptığı hatayı şimdi de Wilder tekrar ediyordu.Onu anlamalı mıydı? Kahretsin! Ayaklarını yere vura vura volta atmaya devam etti. Kendi kaygıları giderek artarken eli kolu bağlı bir şekilde durmak canını sıkıyordu.

Kaçtıkları ilk gece David Ramsey'i peşlerine takmıştı ne var ki adamdan hala ses seda yoktu.Sanki yer yarılıp içine girmişlerdi. İkinci gün soruşturmanın detaylarını, kontrol edilen mekanları incelemiş; Brendan'ın yakın dostları Calvin ve Darrow'u sorguya çekmişti.Lafı adamların ağzından kerpetenle almaya çalışmıştı.Ki doğrusunu söylemek gerekirse bu da işe yaramamıştı.

PORTOLA VALLEY 2∣ Tamamlandı ♚Where stories live. Discover now