2.Annabeth

1.3K 62 12
                                    

-Tanár úr! - tette fel a kezét, egy öhm, hogy is fogalmazzak szépen, nagyon dekoratív, és elég hiányos öltözékű lány, az első sorban.
-Igen, Kim?
-Percy tényleg ide fog járni?
-Igen. Már ma itt kezdet volna, csak családi ügyre hivatkozva, holnap jön először - adta meg a választ Paul.
-Milyen családi ügy? Sally jól van? - ijedt meg a lány, akivel már korábban találkoztunk. A teremben mindenki aggodalmasan figyelte a férfit.
-A feleségemnek semmi baja, viszont több információt nem oszthatok meg - nyugtatta meg az osztályt.
-Igaz, hogy Percy tavaly, azért nem jött, mert javítóba került? - kérdezte egy srác hátulról.
-Javítóba? - csúszott ki a számon. Az egész osztály engem nézett, ezért feszengve folytattam. - Miért lett volna bárki is javítóban?
-Nos, gyerekek azt hiszem, ma úgysem lennétek képesek figyelni, szóval avassátok be az újoncokat a legújabb pletykákba, és az iskolai hierarchia relytelmeibe - ült le a helyére Paul, közben pedig azt tátogta nekünk, hogy ,,ez vicces lesz". Mindenki felénk fordította a székét, majd (ezek szerint) Kim belekezdet.
-Percy Jackson a suli egyik legjobb pasija - nyávogó hangja sértette a fülem. - Ő volt az úszócsapat kapitánya, de aztán tavaly eltünt, ezért leváltották. Egy igazi rossz fiú. Állítólag ez az egyetlen suli, ahova egy évnél tovább járt. Mindig csinált valamit, ami miatt kirugták.
-Azt hallottam, - vette át a szót az a fiú, aki elő állt a javítós sztorival, - hogy egyszer ágyúval lőtt az iskolabuszra - ezt honnan tudja? -Volt, olyan is, aki azt állította, hogy azért csapták ki, egy másik suliból, mert valaki megvádolta azzal, hogy ő robbantotta ki a tesitermük falát, de később kiderült, hogy csak a kazán robbant fel. - szontyolodott el a végére. Mennyiben fogadunk, hogy újságírónak készül?
-Én azt hallottam, hogy egyszer molotov-koktélt dobott egy tanár kocsijára, mert az megbuktatta félévkor - szólt egy hang, valahonnan mögülem. Na ilyen biztos,  nem történt. Kizárt, hogy Percy több időt foglalkozzon kémiával, mint amennyi kötelező.
-Arról nem is beszélve, hogy elrabolták amikor tizenkét éves volt - szúrta közbe egy másik srác. - Aztán meg egy lövöldözésbe keveredett az elrablójával! És nyert!
-Lényeg a lényeg. Percytől mindenki tart valamennyire. Az is biztos, hogy egy igazi szívtipró, azt állítja, hogy van barátnője, de ezt senki nem veszi be. Sosem látta senki azt a lotyót. Egy olyan srác mint ő, tuti végig ment már a félsulin és csak játsza a nehezen megkaphatót - a szemöldököm a plafonig szaladt. - De néha hagyja, hogy a lányok a közelébe férkőzzenek, nekem például engedte, hogy az ölébe üljek ebédkor, egyszer meg is csókolt, aztán.....
-Na jó! Elég a mellé beszélésből, te liba. Ne hazudozz, ezzel csak magadat járatod - ütött az asztalra Jen. Látszólag nem kedvelik egymást Kimmel, mert a csaj úgy nézett rá, mintha megnyúzta volna a macskáját.
-Ne szólj bele Jen! Nem is ismered Percyt.
-Egy csapatban játszik velünk! - kérte ki magának, a mellett ülő fiú, aki szintén az úszócsapat egyenpulcsiját viselte. Idegesen nézett szét a teremben. - Jobban ismerjük őt, mint ti.
-Na persze - forgatta meg a szemét Kim. - Amúgy meg mit érdekel titeket Percy? - fordult felénk.
-Kíváncsi vagyok, Hínáragyú milyen mikor nem velünk van - vontam vállat, mindenki legnagyobb meglepetésére.
-Hínáragyú? - kérdezte Rayen.
-Ő Percy barátnője zsenikém! - csapta tarkón a fiút Jen.
Rayen hunyorítva mért végig, majd elvigyorodott.
-Annebeth! Igaz?
-Személyesen - hajoltam meg.
-Te? Te vagy a csaja? - kérdezte Kim mögül egy szőke hajú lány.
-Igen - feleltem. - Talán baj?
-Igen - akadt ki Kim. - Egy ilyen ronda libával jönne össze helyettem?
Szem forgatva forgatva fordultam vissza a két úszó felé.
-Meséljetek egy kicsit - kértem. - Milyen Percy amikor nem velünk van?
-Szives örömest - mondta Rayen. A srác felénk fordult, majd belekezdet. - Gondolom azt te is tudod, hogy Percy nehéz esett. Az ő szavaival élve: nem ő szereti a bajt, inkább a baj szereti őt. De kedves srác, sőt! Nem ismerek nála rendesebb embert. Néha olyan, mint egy nagy gyerek, és van, hogy a tekintetével ölni tudna. Mindig kiáll a lúzerek mellett, nem hagyja, hogy bárkit is szivassanak. Elmondása szerint régen ő is átélte ezt. Várjatok, videót is tudok mutatni - azzal elővette a telefonját, egy ideig keresgélt, majd felénk fordította. Mind a hatan érdeklődve hajoltunk közel a készülékhez.
      A videó gondolom, a menzán készült, pár seggfej egy szemüveges gólya táskáját dobálgatta, a fiú feje felett. Szegény semmit nem tudott tenni. Ahogy a táskáját próbálta elkapni, véletlenül neki ment az egyik szemétkedőnek, aki ezért egy hatalmasat taszított rajta, mire a srác elterült a földön. Az egész ebédlő röhögött. Tovább dobálóztak a mostmár földön fekvő, megdermett fiú felett. Ekkor jelent meg Percy, nevetve beállt a ,,játékba" és feltartotta a kezeit.
-Dobd ide! - kiálltotta, erre a táska hozzá került, de már nem nevetett. Lassan oda sétált a gólyához, és kezet nyujtott neki. A fiú egy kis habozás után elfogadta, majd Hínáragy segítségével felállt. A pasim a kezébe nyomta a táskát. - Na húzz innen kölyök.
-Kö-köszönöm. - aztán a gyerek már ott sem volt. A helyiségben mindenki döbbente figyelte az eseményeket.
-Ez meg mire volt jó? - háborodot fel az egyik hústorony. - Olyan jól szórakoztunk!
-Ja persze. Ő is biztos élvezte, hogy a félsuli rajta röhög - szúrta oda Percy, majd otthagyva őket, beállt a büfé sorába ebédért.
-A konyhásokat annyira meghatotta amit tett, hogy a kedvéért, minden pénteken kék limonádét csinálnak az ebédhez - szólalt meg Jen. Ezt meghallva elmosolyodtam. - Amúgy Percy miért van oda ennyire a kék kajáért? - kérdezte értetlenül.
-Fogalmam sincs - vallottam be. - Ami azt illeti nem szívesen beszél nekem a gyerek koráról. Tizenkét éves kora óta ismerem, de hogy az előtt milyen volt. Állítása szerint nem is nagyon emlékszik a gyerek korára. Sally szokott néha mesélni egy-egy cuki vagy éppen cikis sztorit róla, mást viszont nem nagyon tudok.
-Aha - dőlt előre a székében a lány. - Azt hallottad, hogy egyszer majdnem szétverte valaki fejét, mert az rosszat mondot rád?
-Igen, ez Percyre vall - nevetett Jason.
-Viszont Kim egyszer tényleg beleült Percy ölébe - vetette fel Rayen, mire mérgesen kaptam a fejem a lányra - de az egyáltalán nem úgy végződött, ahogy azt ő elmondta. Percy egyszerűen fogta magát és egy laza mozdulattal átrakta az egyik csapattársunk ölébe. Fergeteges volt, látnod kellett volna milyen képet vágott!
-Nagyon vicces - húzta fel az orrát az emlegetett.
-Egy szó, mint száz, a srác hihetetlenül hűséges a szeretteihez - mondta Rayen.
-Áá! - legyintettem. - Ezt már régóta tudom. Anyám egyszer azt mondta neki, hogy a szeretteiért a világot is feláldozná.
-Jepp - helyeselt Jen. - Percyből még ezt is kinézném. - A lovardásat is meséld el!
-Tényleg! Az hatalmas - A tavalyi osztály kirándulásuk még szeptemberben - magyarázta. Nem volt rá szükség, Percy elmesélte nekem, hogy mi volt,  de úgy vettem észre hogy a többieknek nem, előre élveztem az arckifejezésüket. - Az oktató nagyban magyarázott, mikor Percy random felnevetett. Férfi persze nagyon kiakadt, tiszteletlen marhának nevezte Percyt, majd mint ahogy minden tanár szokta, felvetette, hogy ha Percy ennyire jól érzi magát, akkor bemutathatja ő hogyan kell felszerszámozni a lovat. Arra viszont nem számított, hogy Percy elfogadja a kihívást. Kevesebb mint két perc alatt felnyergelte a lovat, aztán, a lovász heves tiltakozása ellenére még végig vágtatott a pályán vele. Nem is tudtam hogy tud lovagolni, de eszméletlen volt! Egy akadálynál sem rontott. Aztán a végén fogta magát és leültette a lovat. A pasas olyan vörös lett mint Wyatt haja. Ordítozott Percyvel mint egy őrült, de belelépett egy ló ürülékbe így senki nem tudta komolyan venni, ezért teljesen megalázkodva elrohant. Ezután Matt tett egy perverz megjegyzést, amiben belevitt téged és a lovaglást is - fogalmazott finoman.
-Oh, szegény srác - jegyezte meg Leo.
-A vicces az, hogy Percy semmit sem tett - folytatta Jen. - De Matt túl közel állt az egyik itatóhoz és az egyik ló fogta magát és a pólója nyakánál megragadva belehúzta Mattet a vízbe.
-Mit ne mondjak, ezek után Percy és Matt fojamatosan keresztbe tettek egymásnak. Utóbbi gyakran verekedni is akart, de Percy mindig elkerülte a harcot, pedig simán szétverte volna annak a baromnak a seggét. Mikor megkérdeztük miért nem áll ki ellene, csak annyit felelt, hogy nem éri meg. Mind igazat adtunk neki - mesélte Jen.
-Összefoglalva Percy, ha jóban vagy vele olyan mint egy vattacukor pamacs. Ha viszont cseszteted őt, vagy az egyik szeretét, átváltozik egy örző-vedő ragadozóvá, aki bármi áron megvédi, azt aki fontos neki - fejezte be Rayen.
-Szóval olyan mint mindig - jegyezte meg Piper.
És ez volt a végszó, mert kicsengettek.

Elkezdtem egy másik könyvet, ami az egyiptomiakról szól. Azért írom ezt a kettőt egyszerre, mert egy szálon, majd össze fognak kapcsolódni. Igazából kb öt könyvem lesz ami összetartozik, ebből kettőt már elkezdtem, kettőre még várni kell.
Puszi, Hesztia16

Olimposz Hősei fanfictionWhere stories live. Discover now