9.Nico

1.1K 47 29
                                    

Hétfőn reggel a Leotól kapott ébresztő, irritáló hangjára keltem. A hétvégét leginkább Hazellel töltöttem, együtt edzettünk, reggelente elkísért futni. Csak ma hajnalban indultak Reynáékkal vissza a Jupiter Táborba. A csereprogram miatt szerencsére többet látjuk őket. Jasonnek is szoktak segíteni a templomok építésénél mindkét táborban. A srác komolyan veszi a feladatát mint pontifex maximus, a névvel is megbarátkozott.
      Nagy nehezem kikászálódtam az ágyamból és felöltöztem. Hazel már nem volt itt ezért a pavilonban az Apollónos asztalhoz ültem Will mellé. Érdekes, hogy mikor egyedül ülök az asztalomnál valahogy mindig elszabadul az erőm. Fogalmam sincs hogyan. Tényleg. Emiatt a fura, értelmezhetetlen probléma miatt orvosi utasításra ültettek ide.
      Oké, Kheiron nem hülye, de ha így abbahagyom a csontváz idézést étkezés közben akkor nem zavarja, ahogy másokat sem.
Evés után Piper elvitt minket a sulihoz a kisbusszal, ami inkább hasonlított egy nyolcszemélyes terepjárora. Az út alatt végig hülyéskedtünk. Mindenki mondja hogy mióta Willel járok sokkal többet vagyok boldog és többet beszélgetek az élőkkel mint a holtakkal.
A rádióval közösen üvöltöttük az éppen aktuális számokat. Igaz végig halangyáztunk de vicces volt. Főleg mikor Leo a This girl is on fire-t énekelte és közben meggyulladt a haja. Kezdem elviselni a baromságait. De csak kezdem. Néha még most is az agyamra megy.
A sulihoz érve már ott találtuk Percyéket. Annabethszel ma együtt jöttek.
-Hogy telt a hétvége Mr. és Mrs. Jackson? - kérdezte Jason egy idióta vigyorral.
-Még nem vagyok Mrs. Jackson és amúgy is kötőjellel fogom írni - jelentette ki a lány.
-Annabeth Chase-Jackson - ízlelgette Will. - Jól hangzik.
-Tudom - húzta ki magát Annabeth. - A kérdésre válaszolva, a hétvége fantasztikus volt. Percy még a könyvtárba is hajlandó volt elvinni nameg egy múzeumba is. De a vidámparkot sem hagyhattuk ki.
-Úgy hangzik ünnepeltetek, - lépett mellénk Jen és Rayen - de mit is?
Annabeth vigyorogva mutatta fel balkezét amin ott virított a jegygyűrűje. Jen sikítozva ugrott a nyakába.
-Gratulálok! - kiáltotta. Az udvaron mindenki minket nézett és próbálták kideríteni mi ez a nagy felhajtás. - Részletes beszámolót kérek de azonnal - hiába a menő rocker stílus ő is lányból van. Ennek a nemnek elég egy gyűrű és mindegyik megőrül harminc méteres körzetben.
Rayen eközben Percyvel fogott kezet.
-Gratulálok haver, de ugye nem terhes? - mutatot a menyasszonyra. Annabeth elhúzódott Jentől és kinyújtotta a kezét.
-Fizess! - Percy előhalászott a zsebéből egy tizest és a lány kezébe nyomta.
-Ti fogadtatok? - kérdeztem.
-Percy nem hitte el, hogy mindenkinek ez lesz az első gondolat, - nevetett Annabeth, majd Rayen felé fordult - de nem, nem vagyok terhes.
-Még - tette hozzá a vőlegény, mire Annabeth bordán könyökölte, de a fiú csak röhögött tovább velünk együtt.
Az első óra tesi. Az osztály fele ennek nem örült, de legalább nem nulladikban van. {Ki az az elmebeteg barom aki berakja nulladik órába a tesit?} Mi heten voltunk az egyetlenek akik nem nyavajogtak, hozzászoktunk a korai edzéseknek.
-Rendben lusta bagázs! - tapsolt az edző. - Most, hogy letudtuk az év első óráját múlthéten a pitizéseteknek megfelelően "pihisebben" - rajzolt idézőjelet a levegőbe - most kezdhetjük a kínzást, akarom mondani az állóképességetek fejlesztését - azt hallottam hogy Mr. Burns korábban katona volt. - Húsz teremkör! - kiáltotta.
-Hedge edző ötvenjeihez képest ez semmi - motyogja fáradtan Jason.
-Ki az a Hedge edző? - kérdezi egy kaján mosollyal az arcán Kim.
-Mi közöd van hozzá? - kérdeztem vissza.
-Majd szólok ha hozzád beszélek buzikám!
-Randolf! A homofób megszólalásért még tíz kör! Már ha óhajtja befejezni a pasizást és elkezdeni! - kiáltotta az edző. Egy apró mosollyal az arcomon biccentettem felé, amit viszonzott is. Ez azért rendes volt tőle.
Kim elfehéredett. Van egy kevés sejtelmem arról, hogy az edző komolyan felügyeli majd hogy biztosan lefussa a köröket.
Futás közben arra lettem fogyelmes hogy Piper csinál egy tigrisbukfencet. Ezután dühösen fordul Kim egyik udvarhölgye felé. A barna hajú -asszem Hannah- ártatlan fejt vágva torpant meg.
-Direkt kigáncsoltál! - rivalt rá Pipes.
-Ugyan már Drágám miért fecséreltem volna energiát egy ilyen jelentéktelen senkire? Egy kis ribancra, aki... - kezdte a szidást az a liba.
-Ő százszor többet ér nálad! Ő belülröl is ugyan olyan szép mint kívül, van benne tisztesség, báj, erkölcs, műveltség és gondoskodás - állt a lány elé Jason. - Te viszont csak egy sorozat számra gyártott barbiebaba vagy akinek még az agya is műanyag! - nem láttam még ilyen dühösnel ezt a srácot.
Szereti Pipert és szó szerint villámot szór arra aki csak egy rossz szót is mer rá szól. De Pipest sem kell félteni, amióta közösen edzünk (már mi heten és néha a rómaiak meg pár ellenfél) azóta eléggé megerősödött és a tőrével is kivállóan bán.
-HOGY KÉPZELED? - akadt ki Hannah.
-Fáj az igazság szivecském? - mászott az arcába Piper. A két lány már majdnem egymásnak esett amikor az edző közbe szólt.
-Jackson! Walker! Matrac!
Percy és Rayen elrohant és egy hatszor hat méteres matraccal tértek vissza.
-Mclain balra, Wilson jobbra! - mutatott a szőnyeg két oldalára Mr. Burns. A lányok a kijelölt helyükre álltak a többiek pedig izgatottan állták őket körbe.
-Mi folyik itt? - kérdezte Annabeth.
-Majd meglátod - vigyorgott idiótán Percy.
-Háromra kezdtek, - adta ki az utasítás az edző - aki leszorítja három másodpercig a másikat nyer! A vesztes csinál száz gugulást! Egy, két, há' mehet - fujta meg a sípját.
     Hannah Pipernek ugrott, de azzal nem számolt hogy a lány kitér előle. Pár fiú akiknek nem jegyeztem, de nem is kérdeztem meg a nevét elkapta hogy el ne essen majd visszalökték a "ringbe".
Most viszont Pipes támadott. Megragadta a lány pólójának a nyakrészét, játszi könnyedséggel felemelte majd a földhöz vágta. Hannahnak annyi szerencséje volt, hogy Piper nem erőből csinálta hanam lendületből, emiatt nem fájt annyira és nem okozott maradandó sérülést neki. Aphrodité lánya ráült Hannah csípőjére és úgy szorította a földre.
-Egy, két', há' és megvan a nyertes! - kiáltotta az edző.
-Ha gonosz lettem volna még játszadozok veled Szivecském - suttogja Pipes fenyegető hangsúllyal, majd lekászálódik a lányról. Jason büszke mosollyal az arcán fogadja a barátnőjét.
{Köszönöm a nyolcadikos tesitanáromnak, hogy ilyen remek sztori anyagot adott!}
   Mindenki döbbenten nézte az ujongó társaságunkat.
-A barátnőitek ketrecharcosnak tanulnak vagy mi? - kérdezte Rayen, felváltva mutogatva Percyre és Jasonre.
-Megtudják magukat védeni - vont vállat Percy.
-Plusz még egy kicsi - tette hozzá Jason a szörnyharcolra meg egyébb apróságokra utalva.
-Amúgy még Leo csaját sem kell félteni - mondta Will, elgondolkodva. Hát igen Kalüpszó meglepően harcias. - Nico meg hiába nem csaj tőle is mindeki fél.
-Miért?
-Majd megtudod ha felcseszed az agyvizem - rántottam vállat.

Olimposz Hősei fanfictionOù les histoires vivent. Découvrez maintenant