Capitolul 13

1K 59 0
                                    

Dupa cina mi-am facut de lucru cu Ari si Miky în camera lor încercând sa evit cat mai mult sa dau ochii cu Daniel.

Înca ma gandeam daca ar fi o idee buna sa îl însotesc pe Vladimir sau nu.
Cand copii au adormit,am urcat si eu în camera mea.Era ora 22:00 si nu aveam un raspuns pentru ca tot analizam situatia asa ca ma hotarasc sa fac o bae prelunga si sa îmi asez gândurile în ordine însa nu apuc sa ma dezbrac ca Daniel îsi face aparitia în camera mea.

-Cum a fost azi?

-La ce te referi?

-Ti-a mai facut ochi dulci,a mai zis ceva?!Vad ca tot eviti sa vorbesti cu mine si de fiecare data cand te sun la birou zici ca ai treaba...mai dureaza mult pana îti pica fraierul în plasa sau a picat deja si nu vrei sa spui?

Se apropie amenintator de mine iar eu ma dau un pas înapoi.Pana sa ajunga în dreptul meu telefonul care se afla pe pat anunta sosirea unui mesaj,privesc spre el si ma rog la Dumnezeu sa nu fie Vlad.
Daniel se grabeste sa îl deschida, citeste curios mesajul si vad cum starea i se schimba.
Din doi pasi ajunge în dreptul meu si îmi întinde telefonul.

-Amantul tau se pare ca asteapta un raspuns...îmi spune si ma albesc la fata.Nu ai de gând sa il dai?

-Ti-am mai spus ca nu este amantul meu si tot ceea ce fac este pentru ca vrei tu sa o fac...nu pentru ca eu îmi doresc.

-Sper ca ai de gand sa te duci...continua de parca tot ce as fi vorbit eu nu a auzit.

Simt cum o stare de nervozotate îmi pulseaza prin vene.Daca nu ar fi fost tatal copiilor mei cu siguranta i-as fi spart capul cu ceva.

-Nu,nu o sa ma duc...ma rastesc hotarâta.Si as vrea sa termin cu toata sarada asta,vreau sa fiu linistita întelegi,m-am saturat de minciuni iar daca tu vrei sa plec....atunci îmi iau copiii si plec,nu cred ca de ei ai mai avea nevoie.

Nu stiu cand s-a apropiat atât de repede ca într-o fractiune de secunda eu eram cea care statea lipita de usa baii iar el cu ambele mâini sprijinite de toc în jurul meu.Ma simteam prinsa ca într-o capcana.

-Ba o sa te duci si punct....în clipa aceasta îi dai frumusel un raspuns... zice nervos printre dintii înclestati si îmi da telefonul urmarind ce tastez.

Ma temeam,ajumsesem în faza în care ma temeam sa nu ma loveasca desi nu o facuse niciodata asa ca îi raspund lui Vlad afirmativ si arunc telefonul pe pat.

-Multumit?!...întreb stapânindu-mi cu greu furia.

Decât ma priveste masurându-ma din cap pâna în picioare.

-Ai grija sa faci impresie buna...spune înainte sa iasa pe usa.

Raspunsul lui Vlad a venit imediat,îl citesc cu mâinile tremurânde dupa ce ma asez pe pat pentru ca picioarele îmi cedase.

'Perfect,vin sa te iau maine la ora 16:00.Te sarut de noapte buna 😊.'

În urmatoarea zi timpul a zburat rapid,dimineata mi-am petrecut-o cu Ari si Miky gatind împreuna micul de jun,jucându-ne în gradina si pregatindu-i pentru perioada în care eu voi lipsi si va sta cu Sasha apoi cu tatal lor.
Pana la ora stabilita am reusit sa ma aranjez putin,mi-am ondulat parul în bucle mari iar ca make-up am ales ceva natural,de zi,ceva nu prea sofisticat.Am optat pentru o rochie neagra din dantela,destul de decenta datorita lungimi dar si îndrazneata în acelas timp datorita partilor transparente în care îmi era expusa pielea si niste sandale de culoare argintie cu toc înalt extrem de elegante.Dressingul meu era plin de pe vremea cand îmi permiteam sa îmi cumpar lucruri multe si scumpe.

Mai trec o data prin fata oglinzii pentru retus si inainte sa ies îmi dau un strop din esenta mea preferata de parfum.Mirosul de flori proaspete de cirese si lemn dulce inunda întreg holul parca facându-l pe Daniel sa îl urmeze în josul scarilor dupa ce eu am coborât.Candva adora acest parfum si nuantele pe care le capata pe pielea mea.
Pentru un moment ramâne privindu-ma vrajit apoi cu pasi marunti se apropie de mine,îmi cuprinde talia si îsi ascunde nasul în parul meu adulmecând mireasma.
M-a facut pentru o secunda sa ma întorc în timp dar vraja s-a rupt repede întrerupta de soneria usii de la intrare.

-Ti-a venit partenerul...zice si se desprinde de mine brusc.

Simteam cum mi se frange inima în bucati,situatia prin care treceam acum era pentru mine un iad,pur si simplu nu mai stiam unde este locul meu.Uneori îmi arata ca ma vrea alteori ma respingea tacut si aveam impresia ca ma sacrific degeaba,ca e un caz pierdut si nu merita sa îmi irosesc puterile pentru casnicia asta.Viata mea nu mai valora nimic pentru el,tot ce îl interesa acum era sa se razbune iar eu eram doar o momeala.

Înainte sa deschid usa ma îndrept catre Mikaela si o sarut.

-Mami esti asa frumoasa...îmi zice ea cu atâta sinceritate asa ca îi dau un pupic în plus apoi Dani o ridica în brate.

Îmi face frenetic cu mâna de parca as pleca pentru totdeauna...iar senzatia asta m-a izbit dureros în piept.Daca as pleca,daca as ceda si as vrea sa plec iar Daniel ar face tot posibilul sa îmi i-a de langa mine tot ce iubesc mai mult pe lume?!

Îmi alung gandul asta din cap si deschid usa,ies si o închid la fel de repede în urma mea.Imaginea lui îmi încanta privirea.Domnul Vis frumos statea în fata ochilor mei stralucind ca o vedeta de cinema.Costumul verde smarald asortat la o camasa de o nuanta mai deschisa îi venea perfect pe trupul atletic si bine definit.E chiar un barbat frumos zic în mintea mea ajungând la vorba Mirandei.
Îmi intinde mâna iar eu i-o cuprind apoi o cuibareste la bratul sau si ma conduce spre Rolls Royce-ul ce statea parcat în fata casei.Îmi deschide portiera si ma pofteste sa urc apoi urca si el.

-Avem sofer?
Întreb mirata dar mai grav era faptul ca tot drumul mi-l voi petrece atât de aproape de el.

-În seara asta îmi permit sa ma distrez putin si te sfatuiesc sa faci acelas lucru,pari cam încordata...îmi zâmbeste degajat.

Încerc sa ma relaxez putin însa gandul ca îl voi cunoaste în sfârsit pe Iordache îmi accentueaza starea de nervozitate.

-Unde mergem mai exact?

-Receptia are loc undeva pe malul lacului...nu stiu daca ai auzit de restaurantul La Dolce Vita,este ceva exclusivist.

Era perfect,daca ceva mergea prost aveam unde sa ma refugiez deoarece acest restaurant se afla foarte aproape de casa mea de vacanta.

-Frumos loc,am fost de multe ori...scap porumbelul pe gura.

Se uita la mine mirat,locatia era una de lux si nu multi îsi permiteau sa i-a masa acolo.Mai de graba era un mic resort cu o gradina superba unde te puteai relaxa la un cokteil,piscina privata si un restaurant extravagant cu mâncaruri sofisticate.Cu siguranta verisoara lui avea gusturi bune si nu numai la mancare.

-Înseamna ca fostul tau sot este un om cu influenta sau tu ai vreo avere colosala si lucrezi pentru mine din plictiseala...spune pe un ton glumet.

-A fost...zic iritata si îmi intorc capul spre geam.

Îmi statea pe limba sa îi spun câteva.Una dintre elr ar fi ca tatal lui a avut grija ca tot ce am trait sa fie doar o amintire acum, dar am înghitit în sec si am decis sa tac...'toate la timpul lor' mi-am zis în gând.
Restul drumului nu a mai scos nici un sunet,probabil ca si-a dat seama de gafa  facuta si a preferat sa se prefaca preocupat de paharul cu sampanie însa îl vedeam în reflexia geamului cum ma privea pe furiș.

Destine furateWhere stories live. Discover now