Capitolul 24

1K 61 1
                                    

Timpul trecuse repede,Vlad a trebuit sa se întoarca mai devreme decât planuise la birou din cauza cererilor.Daca eu nu mai eram acolo,toata munca grea cadea pe umerii lui si a Mirandei care ma
suna din 10 în 10 minute disperata.

Faceam si eu ce puteam de acasa,biroul lui Vlad devenise biroul meu.O ajutam pe Miranda cu dosarele punând totul în ordine iar ea nu trebuia decat sa le scoata la imprimanta si sa le pregateasca de îndosariat.Ramasese treaba mea sa dau telefoane partenerilor importati si sa stabilesc sedintele si bineînteles îi ridic moralul Mirandei în fiecare zi.
As fi vrut sa fiu acolo langa ei,îmi era dor sa lucrez dar acum prioritatea mea erau copiii mei,nu puteam sa îi las cu Sasha deocamdata, trecusera prin mult prea multe schimbari în ultimul timp si poate ca nu aratau dar stiam cât le este de greu.

Daniel se pare ca întelesese într-un final ca trebuie sa ma lase în pace.Dupa apeluri insistente si sute de mesaje la care eu îi dadeam acelas raspuns,ca noi doi nu mai avem nimic în comun si trebuie sa înceteze ,a cedat.
Singura mea problema de acum era ca familia lui Vlad nu ma dorea iar el era vizibil afectar chiar daca nu vroia sa recunoasca.

-Da Miranda...raspund cand îi vad numel pe ecranul telefonului.

-Ghici cine a trecut pe aici azi?!

Ramân pentru o secunda pe ganduri.

-Nu cred ca o sa ghicesti...continua ea.Acum îmi dau seama de ce îi era atât de greu sa alegi,fostul tau sot e al naibi de chipes.

Cand aud asta uit sa mai respir si un nod mi se urca în gat.

-A vorbit cu Vlad?...reusesc sa spun.

-Nu stai linistita,eram doar eu aici,el plecase pe teren,mi-a lasat un plic pe care o sa îl dau sefului sa ti-l aduca.Sper ca nu te superi ca am filtrat putin cu el.

-Cu cine,cu Vlad?!

-Nuuu,doamne fereste Oana,este în totalitate al tau papușa si o sa am eu grija sa ramana asa,va potriviti si e si el mai bine dispus....spune soptit de parca nu vroia sa o auda cineva.Vorbeam despre Daniel.

Se pare ca fusese mai mult decât un flirt nevinovat o data ce îi stia numele.Cunoscându-l pe Daniel,cu siguranta daca nu îi placea de ea nu îi afla numele,avea obiceiul sa se prezinte doar cu cel de familie.

-Din partea mea poti sa încerci mai mult de atât,poate cu ocazia asta îi vine si lui minteala la cap si cine stie poate îti gasesti si tu jumatatea...îi zic razand fortat.

-Faci misto de mine Oana.

-Nu,serioas nu,este chiar un barbat frumos si bun doar ca noi doi ne-am pierdut undeva pe drum si asa ne-am îndepartat unul de altul.Da vezi tu poate destinul îi era cu altcineva,daca îti place nu rata ocazia.

-Multumesc...îmi spune si închide imediat.

Abea seara tarziu a ajuns si Vlad.Era trecut de ora 22:00 dar ma anuntase printr-un mesaj ca va întarzia.
Stateam pe canapea uitându-ma la un serial si savurând un pahar de vin rosu.Întreaga zi a fost o amestecatura de ganduri si închipuiri în urma telefonului primit de la Miranda,aveam nevoie sa ma destind putin.Dupa ce Vlad a intrat pe usa,a scos plicul din servieta si mi l-a dat.

-E pentru tine.

Îl cuprind cu ambele mâini si îl privesc,o stare proasta ma apasa pe suflet si ma tem sa îl desfac.

-Nu l-ai deschis?...îl întreb pe Vlad parca vrand sa i-a el povara asta.

-Vrei sa îl citesc eu?

-Nu.

Deschid plicul cu mâinile tremurânde si desfac foaia din interior.Era o înstintare de la judecatorie pe numele meu.
Daniel ma daduse în judecata si îmi cerea custotia copiilor.
Totul în jurul meu începe sa se învarta,Vlad vorbea cu mine dar eu nu îl mai auzeam.În fata ochilor mei aveam momentul cand eu îi voi privii plecand si ma sfâsiam pe dinauntru.

-Oana,Oana...

Ma zguduie acesta tinându-ma de umeri si abea atunci reactionez.

-Ce s-a întamplat?întreaba speriat vazându-ma absenta.

-Daniel îmi cere custodia.

Se ridica nervos de langa mine si începe sa se plimbe agitat prin casa.

-Nenorocitul ala,daca eram acolo cand a venit îi mai aratam eu înca o data cum trebuie sa se compoarte cu o femeie.

-E numai vina mea...

-De ce?!...se rasteste la mine.Pentru ca nu i-ai facut jocul si nu te-ai distrus pe tine ca sa îi faci lui pe plac?Oana nu te învinovati pentru ca el nu e destul de barbat.

-Este vina mea pentru ca l-am respins, de cand am plecat nu am avut curaj sa stau de vorba cu el Vlad.

-Te cred si eu ca nu ai vrut sa stai de vorba cu un asemenea badaran.

-Daniel nu a fost asa mereu si poate ca nu merita ceea ce s-a întamplat...doar ca nu a reusit sa treaca peste....
Ma întrerup pentru ca nu mai puteam sa continui,imi retineam cu greu lacrimile si nodul din gât.

-Îi iei apararea?Dar cand te-a lovit tot vina ta a fost?

Tonul vocii lui si indignarea îmi spunea ca va urma o cearta,asa ca nu aveam de gand sa continui.

-Este doar problema mea Vlad...îi zic cu glas stins.Nu vreau sa te amestec si pe tine în asta,ai destule probleme cu familia ta si  tot din cauza mea...încerc sa deviez discutia spre alt subiect.

-Tu te auzi ce spui!!Nu ma intereseaza ce parere are familia mea atâta timp cat mie îmi este bine cu tine si chiar daca tu nu vrei este si problema mea pentru ca Ari si Mikaela sunt si copiii mei acum,asa ca sunt la fel de implicat.

-Oare chiar nu te intereseaza?!...continui pe subiectul familie,pentru ca stiam ca nu e asa si uram sa ma minta.

Se apropie de mine si ma cuprinde în brate fixându-ma cu privirea.

-Imi iubesc familia,dar te iubesc si pe tine si daca mama si tata nu sunt capabili sa înteleaga este strict treaba lor...încearca sa ma linisteasca el.

-Te rog Vlad...nu te implica în toata mizeria asta...îi spun si plec cu foile înca în mâna lasându-l în urma mea.

Urc în dormitor si ceva timp stau analizand situatia ,întorcând-o pe toate partile.Mâine o sa îmi sun avocatul pentru mai multe sfaturi,încerc sa ma linistesc eu,trebuie sa ies cumva cu bine din toata situatia asta altfel nu pot sa îmi vad viata fara Miky si Arian.

El a urcat cu mult dupa miezul noptii,probabil ca a vrut sa îmi lase spatiul si timpul necesar,sa nu ma deranjeze.Ce-i drept si eu si el eram la fel de nervosi si nu îsi avea rost o cearta între noi din cauza lui Daniel...ar fi fost prima noastra cearta.
Dupa ce a facut un dus,s-a bagat langa mine în pat si m-a luar în brate.A continuat sa ma tina asa toata noaptea,respirându-mi în ceafa iar eu prefacându-ma ca dorm.

Destine furateUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum