Acıklı Hikaye

4.1K 151 37
                                    

Medyadaki Barlas

"Kızım ağaç olduk be." diyen Semih ile "Üzgünüm." dedim ve anahtarımla evin kapısını açarak içeri girdim.

"Yine elma ağacının oraya gittin değil mi?" diye soran Gizem ile kafamı evet anlamında salladım.  

"O elma ağacında ne bulduğunu anlayamıyorum." diyen Nida ile göz devirdim ve "Zaten senin anlamanı beklemiyordum." diye mırıldandım.

Gizem uyarmak için bana gözlerini kocaman açarken onu umursamadım ve salona geçip kendimi koltuğa attım.

Semih ve Gizem benim küçüklük arkadaşlarımdır. İkisi de benim canımın bir parçasıdır ve birbirleriyle sevgililer.

Nida ise bu senenin başında Gizem'e yapışmış yani üçümüze birden yapışmış olmuştu. Nida kuyruk gibi peşimizde dolaşırken bana göre tek amacı popüler olmaktı.

"Yarın bomba gibi bir gün olacak." diyen Gizem ile "Alt tarafı okulun ilk günü" dedim. "Hayır yarın kolejimize oldukça yakışıklı ve çok acıklı bir hikayesi olan bir çocuk başlayacak." diyen Nida ile göz devirdim.

Benim kolejime koljeimiz demişti kız ya. Şaka gibi bir kız! "Çok acıklı hikayesini merak ettim." dedim Nida'yı görmezden gelirken.

"Şimdi çocuk orta halli ve iki yıl önce ailesini trafik kazasında kaybediyor." diyen Gizem ile şaşkınlıkla "Bu iki yıl boyunca nerede kalıyor peki?" diye sordum.

"Zaten oturdukları ev kendilerinmiş bu nedenle o evde yaşamaya ve yarı zamanlı işlerde çalışarak geçimini sağlıyormuş." demesi ile kaşlarımı çatarak "Peki yetimhaneye gönderilmemiş mi?" diye sordum.

"Amcası velayetini almış ama umursamıyormuş çocuğu." demesi ile çocuğa yazık diye düşündüm. 

Aklıma Barlas'ın gelmesi ile yoksa o çocuk Barlas mı diye düşündüm. "İsmini bilmiyoruz ama baş harfi B imiş." diyen Gizem ile "Barlas." dedim.

"Nasıl yani sen tanıyor musun?" diye şaşkınlıkla sora Nida ile "Bugün karşılaştık" dedim umursamazca.

"Denildiği gibi çok yakışıklı mıydı?" diye soran Nida ile "Yarın görürsün." dedim ve yerimden kalkarak mutfağa gittim.

Bu Nida'dan nefret ediyordum. Böyle çok gereksiz bir insandı. Ben bunu düşünürken içeri Semih'in girmesi ile tebessüm ettim.

"Sen Nida'yı takma. Kendi kendine havalı olmaya çalışan bir kız." diyen Semih ile sonunda benimle aynı fikirde olan birini bulmam ile rahatladım.

Elma AğacıWhere stories live. Discover now