İş Teklifi

2.3K 116 0
                                    

"Barlas" dedim sırasına yaklaşırken. Barlas defterinden kafasını kaldırırken "Efendim." dedi. "Benim sekreterim olur musun?" diye sordum dank diye.

Barlas bu teklifime şaşırırken "Yol, iş ve yemek benden. Maaşı da iyi. Hem sadece ben şirketteyken şirkette olman yeterli olur. Diğer zamanlarda evden çalışabilirsin." dedim.

"Dolunay teklifini seve seve kabul ederim de bu teklif bir anda nereden aklına geldi?" diye sorması ile "Kabul ediyorsan hemen ayaklan. Şirkete gidiyoruz." dedim.

Barlas şaşkınlıkla eşyalarını toplarken Gizem ve Semih'e göz kırptım. Bende çantamı alırken beraber sınıftan çıktık.

"Dolunay bu acele ne?" diye sorması ile "Bugün toplantı varmış ona hazırlanmalıyız." dedim. Ve şirketi arayıp bir araba yollamalarını istedim.

"Şimdi tam olarak işim ne olacak?" diye soran Barlas ile "Aslında ben özel sekreterim olmanı isterim. Ama normal sekreter de olabilirsin." dedim.

Şirketten arabanın gelmesi ile hızla arka koltuklara bindik. "Peki bu ikisinin farkı ne?" diye sordu Barlas.

"Normal sekreter olursan telefonlara bakar, günlük program veya toplantıların takibini yapar, gelen ziyaretçileri karşılayarak üstüne haber verir ve isteğe bağlı olarak gereken evrakları yardımcısı olduğu yöneticisine ulaştırırsın. Maaşını da beş binle başlatırız." dedim. Barlas maaşı duyunca fazlasıyla şaşırmıştı.

"Özel sekreterim olursan bu işlerin yanında benim şahsi işlerimle de ilgileneceksin ve maaşını yedi bin beş yüz ile başlatırız." dedim.

"Sen hangi işte başarılı olacağımı düşünürsen o işe başlarım." diyen Barlas ile gülümseyerek "O zaman özel sekreterim olarak işe başladın." dedim ve elimi uzattım.

Barlas ile el sıkışırken araba şirketin önünde durdu. Beraber arabada inerken "Sözleşmeni de bugün içinde hazırlarız." dedim.

"Peki Dolunay Hanım ama benim marketteki işimden ayrılmam için gitmem gerekiyor." dedi Barlas.

"O işi ben ayarlarım ve hanım demene gerek yok." dedim. "Peki Dolunay" diyen Barlas ile gülümsedim.


Elma AğacıWhere stories live. Discover now