Tokat

2.4K 121 5
                                    

"Çünkü o zaman benim için değerli birisine zarar veriyorlardı." diyen Barlas'ın üzerine ikimizde konuşmadan okula doğru yürümeye başladık.

Dediği sözler kafamın içinde yankılanırken hızla olanları Semihlere anlatmak için sabırsızlanıyordum.

Okula girdiğimizde banklarda oturan Gizemleri gördük. Beraber Gizemlerin yanına doğru giderken birçok kişinin dikkatini çekmiştik.

"Yolda mı karşılaştınız?" diye soran Nida ile "Hayır, Barlas'ın evinden geliyoruz." dedim. Şimdi yalan değildi. Barlas'ın evine gitmiştik ve oradan okula gelmiştik.

Barlas öksürük krizine girerken Semih sırtına birkaç kez vurdu. Barlas'ın öksürük krizi geçerken bana "Ne diyorsun sen?" dercesine baktı.

Onu umursamadan Gizem'in yanına oturdum. "Barlas'ın evinde mi kaldın?" diye soran Nida ile cevap vermedim.

Evet dersem yalan olurdu. Hayır dersem de dün Barlas'ın benim yanımda kaldığını söylemek zorunda kalacaktım ve Barlas'ın bunu söylememi istemediğini biliyorum.

"Nida soru sormayı kessen mi ki?" diyen Gizem ile "Bence de. Sabah sabah çekilmiyor." dedim. Nida sinirle arkasına yaslanırken bize yaklaşan Savaş'ı gördüm.

"Dolunay biraz konuşabilir miyiz?" diye soran Savaş ile "Olur" dedim ve ayaklandım. Bizimkilerin meraklı bakışları altında Savaş ile yürümeye başladım.

"Dolunay senden sadece bir şans isteyecektim." demesi ile ferin bir nefes alıp "Savaş benim kalbimin kimde olduğunu biliyorsun." dedim.

"Ne diye o herif ya!" diye bağıran Savaş ile "Sesini alçalt." dedim. Savaş sinirle solurken "Lan daha vurduğumda karşılık veremiyor. Şu suratına baksana" demesi ile şok için de gözlerim açıldı.

"Barlas'ı bu hale sen mi getirdin?" diye sordum şaşkınlıkla. "Evet yüzünü bu hale ben getirdim!" diye bağıran Savaş ile suratına sert bir tokat attım.

Savaş'ın kafası yana doğru eğilirken birçok kişi bize bakıyordu. "Savaş bu sadece bir uyarıydı. Bir daha ona zarar verdiğini duyarsam durumlar daha kötüleşir." dedim sinirle.

"Onun için gerçekten bana vurup tehdit mi ediyorsun?" diye soran Savaş ile "Onun için kendine zarar ver deseler gözümü kırpmam." dedim ve geri bizimkilerin yanına gittim.


Elma AğacıWhere stories live. Discover now