Market

2.5K 121 3
                                    

Elma ağacının yanından ayrılırken köşedeki markete girdim. Günün gidişatına göre depresyon beni bekliyordu.

Biraz aburcubur almalıydım. Birkaç cips ve dondurma aldıktan sonra kasaya geçtim. Çantamdan cüzdanımı çıkarırken "Hoş geldiniz efendim" diyen kasiyer ile şok oldum.

"Hoş buldum Barlas" dedim gülümsemeye çalışırken. Barlas aldıklarımı kasadan geçirirken "Bugün ki her şeyin yanlış anlaşılma olduğunu bilmeni istiyorum." dedim.

Barlas dediğimi umursamazken "Borcunuz 20,45 tuttu." dedi. Aldıklarımın ücretini öderken "Savaş'ı sevmiyorum yani." dedim.

"Bu beni neden ilgilendiriyor?" diye soran Barlas ile "Sadece söylemek istedim." dedim. Aldıklarımı poşete koyarken "Kolay gelsin." dedim ve marketten çıktım.

Bana bu kadar soğuk davranması neden kalbimi kırmıştı ya? Sinirle geri markete dönerken Barlas anlamayarak bana bakmaya başladı.

"Bugün bana öyle davranmanız çok kırıcıydı." dedim. "Dolunay şuan işteyim. Sonra konuşsak olmuyor mu?" diye sorması ile "Ama diğer görevliler ile konuşuyorsun." dedim.

Aklıma gelen fikir ile gülümseyerek "Market müdürünü çağırabilir misin?" diye sordum. Barlas anlamayarak marketteki yetkiliyi çağırırdı.

Market müdürü yanıma yanıma gelirken Barlas'ın duymayacağı bir yere gittik. "Buyurun beni istemişsiniz hanımefendi." dedi market müdürü.

"Çalışanlarınıza %20 zam yapılmasını istiyorum" demem ile market müdürü kahkaha atmaya başladı.

Bu davranışına göz devirirken çantamdan kartımı çıkarıp ona uzattım. "Maaşlarına gelen zamı ben ödeyeceğim." dedim.

Market müdürü anlamayarak bana bakarken "Neden bunu yapıyorsunuz?" diye sordu. "Kasiyeriniz olan Barlas'ı o istemeden işten çıkarmayacaksınız ve beni de kasiyer olarak işe alacaksınız." dedim.

"Anlaştık" diyerek elini uzatan market müdürü ile "Ben ücretsiz çalışacağım bu arada " dedim. 

"Peki ne zaman başlarsınız?" diye soran market müdürü ile "Şimdi" dedim.  "O zaman size çalışırken giymeniz için kıyafet vereyim." diyen market müdürü ile birlikte görevlilerin giyinme kısmına gittik.

Bana sarı bir tişört verirken hızla tişörtü giyip Barlas'ın yanına gittim. Barlas bana şaşkınlıkla bakarken "Merhaba ben Dolunay. Bugün işe başladım." dedim.

Elma AğacıWhere stories live. Discover now