Yer Değişimi

3.1K 127 13
                                    

"Semih ben bununla oturmak istemiyorum." dedim sessizce Nida'yı gösterirken. "İdare etsen olmaz mı?" diye soran Semih ile yüzüm asıldı.

"Sadece senin için bu kıza katlanacağım." dedim ve geriye yaslandım. Nida bana gülümseyince göz devirdim. Onu sevmediğimi bildiği halde sülük gibi yapışıyordu. 

O esnada Volkan Hoca Barlas ile birlikte sınıfa girdi. Kızların gözü Barlas'a kayarken ben göz devirip kafamı sıraya koydum.

"Oha çok yakışıklı." diyen Nida ile onu umursamadan uyumaya çalıştım. "Dolunay o güzel cemalini bize gösterir misin?" diyen Volkan Hoca ile oflayarak kafamı sıradan kaldırdım.

"Dolunay sen Savaş'ın yanına geç. Barlas da Nida'nın yanına otursun." diyen hoca ile "ciddi misiniz" dercesine baktım.

"Hocam Barlas neden Savaş'ın yanına geçmiyor?" diye sordu sınıftan birisi. "Bugün ufak bir tartışma yaşamışlar. Böylesi daha iyi olur." diye cevap verdi Volkan Hoca.

"Bence de sen Savaş'ın yanına geçmelisin." diyen Nida ile "Zaten sen fikrini belirtmeseydin bir yerlerin çatlardı." diye mırıldandım ve çantamı alarak ayaklandım.

Savaş'ın yanına geçerken Barlas da Nida'nın yanına oturdu. Bu durum neden beni sinirlendirmişti?

Sanırım Nida'ya gıcık olmuştum. Nasıl da çocuğa yapıştı. Gören de sevgili zanneder. Bu ne ya çocuğun içine girecek neredeyse.

"Hoş geldin güzelim." diyen Savaş'a göz devirdim ve kafamı sıraya gömdüm. Ne bokuma başkası değil de benimle yer değişmesini istemişti ki hoca?

Zaten bende öyle bir şans var ki yere tükürsem tükürdüğüm yere basıp kayarım!  "Ortak insan bir hoş bulduk falan der." dedi Savaş.

"Savaş sal beni ve ortak demeyi kes." dedim sinirle. Maalesef ki Savaşların şirketi ile benim şirketlerim ortaktı.

"Lan geri zekalı uyan artık!" diye başımda söylenen Gizem ile "Defol git " diye mırıldandım. O esnada arkadan Nida'nın "Barlas hadi biz gidelim." dediğini duydum.

Kafamı hızla sıradan kaldırırken Gizem "Sonunda" dedi. Ben onu umursamazca sınıftan çıkan Nida ve Barlas'a baktım.

Bu durum Semih'in dikkatini çekerken "Hayırdır?" dedi. Barlas'ı aşırı derecede küçükken tanıdığım bir çocuğa benzetiyordum.

"Yok bir şey." dedim ve ayaklandım.

Elma AğacıWhere stories live. Discover now