Aşık Oldum

2.7K 130 6
                                    

Dövüş dersi bitince duş kısmına gidip yıkandım ve rahat edebileceğim bir şeyler giydim. Çantamı geri sırtıma alırken şirketten sekreterimi aradım.

"Miray yarım saat sonra beni alması için eski mahallemin oraya bir araba gönder. " dedim.  

"Başka bir isteğiniz var mı Dolunay Hanım?" diye soran Miray'a "Hayır" deyip telefonu kapattım.

Spor salonundan çıkınca kulaklığımı kulağıma geçirip müzik açtım. Müzik dinlemenin verdiği rahatlıkla yolda yavaşla yürürken Barlas'ı düşünmeye başladım.

Küçükken aşık olduğum çocuk burnumun dibine gelmiş ve yine kendisine hayran bırakmıştı beni. Ama ben ona gidip sarılamıyordum bile.

Elma ağacının yanına vardığım da Barlas'ı tekrar gördüğüm yer olan dala çıkıp oturdum. Bir elma koparıp yemeye başladığım esnada Barlas geldi.

Beni görmemişti. Ağaca küçükken kazıdığımız B🖤D yerine eliyle dokundu. "Bugün adaşın olan bir kız beni o zorbalardan korudu. Aynı senin küçükken mahalledeki çocuklardan beni koruman gibi." dedi ve derin bir nefes aldı.

"Bugün bana hiç sevip sevmediğimi sordular. Ben hiç sevmedim dedim. Çünkü ben sana aşık oldum. Ve ikimizin o güzel duygularını anlamayacak birisi varken anlatmak istemedim."  demesi ile gözlerimin dolduğunu hissettim.

"Dolunay bugün çok şanslı olmalıyım ki köşedeki markette bir iş buldum. Okuldan sonra kasiyerlik yapacağım. Hafta sonu ise ... lokantasında garsonluk yapacağım. Umarım bu işleri batırmam." demesi ile kaşlarımı çattım.

Bu kadar işe lazımsa bugün bize söylemeliydi. Ona seve seve yardım ederdim. Hepimiz ona yardım ederdik.

"Görüşürüz Dolunay'ım. Bir gün bu mahalleye geri dönüp benimle bu elma ağacında buluşman dileği ile." dedi Barlas ve elma ağacından uzaklaştı.

Dedikleri kalbimi sıcacık ederken oturduğum ağaç dalından indim. Baş harflerimizi kazıdığım yere baktım ve "Ben çoktan elma ağacının yanına geldim. Keşke beni fark etsen." dedim.

O sırada Mercedes Benz Maybach Exelero ile yanıma gelen araç ile gülümsedim. Bu benim arabalarımdan biriydi.

İçinden şirketteki adamlarımdan birisi çıkması ile elma ağacına bir kez daha baktım ve arabaya doğru ilerledim.


Elma AğacıWhere stories live. Discover now