Barlas'ı Bul

2.4K 120 6
                                    

Barlas'ı koridorda hızla yürürken görmem ile "Barlas bekle!" diye bağırdım. Barlas olduğu yerde durup bana dönerken yüzünde hayal kırıklığı ve kızgınlık olduğu belli oluyordu.

"Dolunay biliyor musun ne senin işini istiyorum ne de seni." diyen Barlas ile kalbime hançer saplanmış gibi hissettim.

"Barlas iki dakika durup beni dinler misin?" dedim. O sırada neredeyse bütün çalışanlarımız bize bakıyordu.

"Dolunay gerçekten zorlama." deyip geri arkasını dönen Barlas ile gözümden bir yaş süzüldü. Barlas arkasına bakmadan yürümeye başlaması ile dizlerimin üstüne yere çöktüm.

"Barlas seni seviyorum." diye mırıldanırken kafam öne doğru eğildi. Savaş'ın gelip beni yerden kaldırması ile ona dönüp göğsünü yumruklamaya başladım.

"Onu sevdiğimi bile bile öyle dedim" yumruklarken. Savaş hiçbir şey söylemezken kafamı göğsüne koyup ağlamaya başladım.

Yakut Amca'nın etrafımızda oluşan kalabalığı dağıtmaya çalıştığını duyuyordum ama umursamıyordum.

"Dolunay ben çok özür dilerim." diyen Savaş ile "Gitti." dedim. Savaş yüzümü elleri arasına alırken gözyaşlarımı sildi.

"Dolunay ben senin başkasıyla olmanın en kötü şey olduğunu düşünüyordum ama en kötü şey senin üzülmenmiş. Git ve Barlas'ı bul" diyen Savaş ile bizi şaşkınlıkla bakan Yakut Amca'yı takmadan hızla şirketin çıkışına doğru gitmeye başladım.

Savaş'ın arkamdan baktığını hissediyordum ama onu umursamadım ve koşmaya başladım. Barlas gitse gitse ya evine ya da elma ağacının yanına giderdi.

Ben olsam elma ağacının yanına giderdim. Barlas da elma ağacının oraya gitmiştir diye umuyorum.

Sokaklarda hızla koşarken bana tuhafça bakan insanları takmadım ve Barlas'ı bulmak için koştum.

Ayağımın takılması ile yere kapaklanmam ile can acısı ile gözlerimi kapattım. Dizimden akan kanlar ile zorlukta ayağa kalktım ve hızla elma ağacının yanına gitmeye başladım.

Dizlerimden akan kanlar arkamdan iz bırakırken elma ağacının yanına gittim. Barlas'ı elma ağacına kafasını yaslayıp gözleri kapalı bir şekilde yerde otururken görmem ile ona yaklaştım.

"Bugün neredeyse sana ihanet edip başka kıza yaklaşacaktım." diye kendi kendine konuşan Barlas ile "Sen bana hiçbir zaman ihanet etmedin ki bugün edesin." dedim.

Elma AğacıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin