Kaçırsam

1.8K 93 11
                                    

Barlas ile el ele sahneden inerken kafedekiler alkış tuttu. Bu durum beni utandırsa da gülerek bizimkiler ile oturduğumuz masaya döndük.

"Bir şarkı ile nasıl affettirdin kendini ya. Gizem beni süründürüyor." diyen Semih ile Gizem'in Semih'e bakışını gördükten sonra gülmemek için kendimi tuttum.

"Bu normal bir şarkı değil. Bu bizim Elma Ağacı adlı şarkımız." dedi Barlas. Bu dediği beni gülümsetirken telefonumun çalması ile çantamdan telefonumu çıkardım.

Arayanın Yakut Amca olduğunu görmem ile kaşlarımı çatarak telefonumu açtım. "Efendim Yakut Amca" diye telefonu açarken müzik sesininden dolayı Yakut Amca'yı duyamıyordum.

Bizimkilere bahçede olacağımı söyledim ve kafenin bahçesine çıktım. Müzik sesleri buradan fazla duyulmuyordu.

"Dolunay kızım rahatsız etmiyorum değil mi?" diye sordu Yakut Amca.

"Yok Yakut Amca ne rahatsızlığı. Bir şey mi isteyecektin?" dedim.

"Savaş'a sabahtan beri ulaşamıyorum. Beni araması gerekirdi. Acaba yakınlardaysa onu bulup beni aramasını söyler misin?" diye sordu Yakut Amca.

"Hemen Savaş'ı bulup seni aramasını söyleyeceğim." dedim. 

"Teşekkür ederim kızım." diyerek telefonu kapatan Yakut Amca ile derin bir nefes aldım. Bugün olanlardan sonra Savaş'ın yüzünü görmek istemiyordum.

Yakut Amca'yı da kıramayacağıma göre Savaş'ı aramaya başladım. Tenha bir yerde sigara içen Savaş'ı görmem ile yanına gittim.

Savaş sigarasını ağzından çıkarırken derin bir nefes verdi. Sigara dumanları yüzüme çarparken yüzümü buruşturdum.

"Ne istiyorsun?" diye sordu Savaş. Çökmüş gibi gözüküyordu. "Baban beni aradı. Sana ulaşamıyormuş." dedim.

Savaş bana cevap vermezken "Seni bulmak için bizimkileri bırakıp geldim." dedim. "Burada, yanımda, olduğunu bilmiyorlar mı?" diye sordu Savaş.

"Evet, bilmiyorlar." dedim. Savaş bir şey düşünerek yüzüme bakmaya başlaması ile "Ne diye hiçbir şey demeden yüzüme bakıyorsun? Bir şey mi var?" diye sordum.

"Bir şey düşünüyorum." demesi ile merakla "Ne düşünüyorsun?" diye sordum. "Seni kaçırsam bizi bulabilirler mi?" diye soran Savaş ile şok olurken kafama sert bir darbe gelmesi ile telefonum yere düşerken bilincimi kaybettim.

Elma AğacıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin