Evimden Defol

2.3K 107 3
                                    

"Kiramı almaya geldim." diyen Mahmut Amca ile şaşkınlıkla "Bu ev senin ailenin değil miydi?" diye sordum.

"Ailem almıştı ama amcamın üzerine" diyen Barlas ile "Kira vermen çok saçma." dedim. "Sen sus küçük kaltak" diyen Mamut Amca ile ağzım açık kaldı.

"Amca dediklerine dikkat et!" diye sertçe uyaran Barlas ile amcası gülerek "Onu bana mı koruyacağına susmayı öğret." dedi.

 Mahmut Amca'nın karısının onu bırakıp gitmesini aklıma gelmesi ile "Bunu karısı onu terk eden adam mı söylüyor?" dedim.

"Sen bunu nereden biliyorsun!" diye bağıran Mahmut Amca ile "Eski mahallemizde yalıtım iyi olmadığı için eşinin seni bırakıp giderken kurduğu cümleleri çok net duymuştum." dedim.

Mahmut Amca bana şaşkınlıkla bakarken "Dolunay sen misin?" diye sorması ile "Evet" dedim.

  "Anne ve babası dayanamayıp kendini öldüren Dolunay'sın değil mi?" diye soran Mahmut Amca ile ne diyeceğimi bilemedim.

Benim ailem bir trafik kazası geçirdiği için vefat etmişti. Kendilerini öldürmemişlerdi.

"Sen ne diyorsun lan!" diyerek amcasına yumruk atan Barlas ile Mahmut Amca "Evimden defol git!" diye bağırdı. 

"Al evini başına çal!" diye sinirle konuşan Barlas ile Mahmut Amca "Yarım saat sonra geleceğim eşyalarını toplamış ol." dedi ve evden çıktı.

"Barlas benim yüzümden evinden oldun." dedim üzüntüyle. "Senin yüzünden değil güzelim." diyen Barlas ile "Ben burnumu sokmasaydım böyle olmazdı." dedim.

"Artık ne olduysa oldu boş ver de eşyalarımı toplayalım." diyen Barlas ile ayaklandım. "Ev eşyaları da amcanın üstüne mi?" diye sordum.

"Evet" diyen Barlas ile "Bir avukat ayarlayıp hepsini geri alabiliriz." dedim. "Dolunay gerçekten uğraşmak istemiyorum. Sadece eşyalarımı toplayalım olur mu?" diye sordu Barlas.

"Tamam" diyerek eşyalarını toplamaya başladık. Bütün eşyalarını valizlere ve karton kutulara koyduktan sonra şirketten eşyaları taşıması için kasası olan bir araç yollamalarını söyledim.

Barlas son kez evine baktı ve anahtarları amcasına verdi. Mahmut Amca pis pis gülerken eşyaları şirketten gelen arabanın kasasına koyduk ve benim evime doğru gitmeye başladık. 

Elma AğacıWhere stories live. Discover now