21.Bölüm: Gizli Dosya

6K 363 31
                                    


Uzun bir bölümle karşınızdayım...


21.Bölüm: Gizli Dosya


Ağlayarak konuşmaya başlamıştı;

"Amcam...Ece...amcam" hayır, düşündüğüm şey olmuş olamazdı değil mi?

"Amcam...amcam ve Mihrimah ikisi de...."

Nefes almayı bırakın, yutkunamıyordum bile. Sanki kulaklarım sağır olmuştu. Duyamıyordum da. Algı sistemlerim tamamen çökmüştü.

"Ne oldu Şirin? Ne oldu onlara?" biraz yüksek sesle sormuştum. Şirin kendine değildi ve böyle giderse de hiçbir şey anlatamayacaktı, bende kalpten gidecektim.

"Bilmiyorum, bilmiyoruz Ece."

"Nasıl? Bilmiyoruz ne demek?"

"Yoklar, hiçbir yerde yoklar!" demiş ve yüzünü kapatmıştı.

"Bu böyle olmayacak Şirin, Allah aşkına biraz sakin olup, bana ne olduğunu adam akıllı baştan anlatır mısın lütfen?" demiştim sonunda. Biraz sert çıkmıştım ama gerekliydi bu.

"Tamam, haklısın. Özür dilerim. Anlatıyorum şimdi." demiş ve derin bir nefes alıp bu sefer gerçekten anlatmaya başlamıştı;

"Kız istemenin ertesi günü oldu ne olduysa. Hani seninle konuşmuştuk ya..."

"Evet." dedim. O gün telefonda sesi çok iyi geliyordu. Birden ne olmuştu da hayat tam tersinde dönmüştü böyle?

"Telefonu kapattıktan sonra Mihrimah'ın evde olmadığını fark ettik. Hemen telefonla aradık ama ulaşamadık. Sonra amcama soralım belki o biliyordur dedik. O bizimle değildi, otelde kalıyordu ama onunda telefonu kapalıydı. Her şey o saatten sonra başladı zaten." durup bir an nefes almıştı. Bende araya girmemiştim.

"Amcama bakmak için Kerem ve Tarık eniştem otele gittiler. Büyük ihtimalle beraberlerdir ve şarjları falan bitmiştir, arandıklarını fark edememişlerdir diye düşünmüştük ama öyle değilmiş."

"İkisi de birden yok oldular yani." anlattıklarından çıkardığım sonuç buydu.

"Aynen öyle. Sonra güvenlik kameralarını inceledik amcam gece saat üç gibi çıkmış otelden, bir daha da geri dönmemiş. Evdeki kameralara göre aynı saatlerde Mihrimah da evden ayrılmış." bu iş garip yerlere gidiyor gibiydi.

"Anlaşmışlar demek ki."

"Evet. Bir parkta buluşmuşlar. Oradaki büfenin kamera kayıtlarına göre Mihrimah amcamla buluşmuş, sonrada amcamın arabasına binip gitmişler."

"Allah Allah çok garip. Kayıplar mı yani şimdi? Hiç haber yok mu?"

"Evet yok. Artık çıldırmak üzereyim ama yok. Ne oldu? Nasıl oldu bu anlamıyorum Ece ben." bu çok normaldi. Kimseye bir şey söylemeden birden ortadan kaybolmaları tuhaftı. Hele hele kız istemenin ertesi günü kaybolmaları ayrı bir tuhaf.

"Korkma, iyi düşün ki iyi olsun her şey." içimden bir ses bu olanların sonucunun hiç de iyi olmayacağını söylüyordu ama şimdilik onu susturuyordum.

"Neden oldu? Bir türlü anlayamıyorum. Kız istemede her şey normaldi. Hatta çok güzeldi. Neden sonrasında gecenin o saatinde buluştular? Neden gizlice gittiler anlamıyorum Ece, anlayamıyorum. Bu kadar zaman geçti neredeler?"

Mutlaka bir açıklaması vardı ama biz şimdilik bilmiyorduk.

Şirin daha çok kendi ile konuşuyormuş gibiydi. Bu soruları defalarca sorduğunu ve defalarca sormaya da devam edeceğini adım gibi biliyordum.

Güzel Taktik [Tamamlandı✔]Where stories live. Discover now