36. Bölüm : ÖZGÜRLÜK

35.4K 1K 363
                                    

Özgürlük

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Özgürlük

Doktorun kendi odama geçmemi söylemesinden sonra biraz daha Efekan'ın yanında kalıp daha sonra gitmeye karar vermiştim. Nasıl olsa Kayra ve Koray onun yanında durup onunla konuşacaklardı. Bende dinlerek daha çabuk iyileşecektim ve istediğim tek şey de tam olarak buydu. Yavaş adımlarla kapıyı açtım ve odadan çıktım. Kapıyı geri yavaşca kapattım ve odama gitmek için hareketlendiğimde Leyla'nın kulağıma ilişen sesi ile durdum.

„Ona biraz zaman vermelisin, Alihan. Bunu kendin biliyorsundur ki o seni hala çok seviyor ama yara aldı. İkiniz de oldukça yara aldınız ve bu ayrılık size iyi gelebilir."

Benim hakkımda konuşuyorlardı.

„Zamanım yok benim. Ondan ayrı kaldığım her saniye cehennem bana. Ben ona çok alıştım." dedi sakin olmayan bir tınıda. „Onu bırakamam. Yapamam bunu."

„Bi kere bencil olma ve bunu onun için yap. Biraz sensiz kalmaya ihtiyacı var. Seni affedecek bunu ikimiz de biliyoruz ama zaman ver. Sonuçta sende onu yüzde yüz affetmedin değil mi?"

İşte bu sorunun cevabını merakla bekliyordum. Acaba affetmiş miydi?

„Ne yaptığı umurumda değil tek isteğim iyi olması ve bana geri dönmesi. Şu sevgiye bak amına koyayım!" dedi sinirle. „Ben ihaneti asla affetmem ama onu o kadar seviyorum ki, bu huyumu ona zarar geldiğinde anında çöpe attım. Ve bu umurumda bile değil ben sadece onu istiyorum."

Yavaşca duvara yaslandım ve kafamı çıkararak onları izledim. Leyla Alihan'ın yanına oturmuş ona bakıyordu ama Ali'nin bakışları yerdeydi.

„Senin de canın yanıyor." dedi Leyla iyilikle. „Nasıl hissediyorsun?"

„Bana neden iyi davranıyorsun?" Leyla afalladı. „Benden nefret etmen gerekmiyor mu? Bu halde olmam sana zevk vermeli? Neden hislerimi merak ediyorsun?"

Leyla ağzını açıp kapadı ama kelimeler dökülmedi dudaklarından. Alihan'da kafasını kaldırıp ona baktı merakla.

„Sanırım bunca yıl seni suçlamamın yanlış olduğunu anladım. Bende sana bayılmıyorum ama acı çekmeni neden zevk ile izleyeyim? Ben kötü birisi değilim."

„Birinin acı çekmesini keyifle izlemek seni kötü yapmaz." dedi. „Hayattan öğrenmen gereken çok şey var."

Alt dudağını ısırdı. „Ve hayır senden nefret etmiyorum."

Ali kaşlarını kaldırdı. „Neden? Senin gözünde durdurulması gereken bir canavar değil miyim?"

Leyla buruk bir gülümseme ile baktı ona. „Hayır. Benim gözümde onun abisisin. Canavar olduğunu düşünmüyorum."

Mahkumiyet (+18)Where stories live. Discover now