Neighbor '🌺

3.3K 265 147
                                    

Yorum istiyor bu user 💚🍉
Keyifli okumalar~

Sıcak hava sanki ortamı daha da daraltmak için esen rüzgarını da sonlandırmış ve evde ölümüne yanan bir kızı tek başına bırakarak geçirdiği sinir krizlerini seyre dalmıştı.

Danbi bunaltıcı hava yüzünden ne yapacağını bilmiyordu. Neredeyse 5 gündür Taehyung'la konuşamamasına mı üzülse yoksa bunaltıcı havada yapılan o sınavlara mı sinirlense bilemiyordu. Hafta sonu gelmişti fakat Danbi hiç mutlu değildi, Taehyung'la aynı okulda olmasına rağmen konuşamıyordu bile! Ayrıca Byeongkwan durmadan ona abilik taslıyor ve ondan asla beklenmeyecek şekilde Danbi'yi -Taehyung ve Hyunwoo hariç- tüm oğlanlardan korumaya çalışıyordu. Adeta besin piramidinde en güçlü canlı konumuna gelmek için diğer hayvanlarla ölümüne kapışan bir kaplan gibiydi! Tabii bunu sadece o ve ona aşık olan kızlar düşünüyordu. Danbi'ye göre o hala boxerıyla ortada dolaşan sümüklü bir çocuktu.

Danbi evde durmaktan depresyona gireceğini anlamıştı ve en sonunda sabahın 11'de aklına düşen fikirle hemen hazırlanıp evin çelik kapısına doğru koşmuştu.

Aptal Eunji ve Hyunwoo'nun düzenlediği ve oldukça da mantıklı olan o festivale katılacaktı! Hayvanları korumak adına yapılan bir eylem gibiydi, tek farkı belediyeden aldıkları izinleri vardı... Kurallara göre ('Hyunwoo ve Eunji'nin koyduğu mantık çerçevesine uygun olan hayatı bir tık daha çekilebilir hale getiren olağanüstü yasalar' denmesini tercih ediyorlardı) kostümsüz şekilde bu festivale katılınmıyordu. Kendiniz dikebilirdiniz, kiralayabilirdiniz, ya da satın alabilirdiniz fakat asla kostümsüz bir şekilde festival alanına giremezdiniz!

Danbi başta, hayvanları çok sevse de insanlarla çok içli dışlı olacaklarını düşündüğü için pazar gününü festivale giderek heba etmek istememişti. Fakat şimdi düşününce o festivalin boş geçen tatil gününden daha eğlenceli ve yararlı olacağını fark etmişti. 

Hemencecik üzerine spor tarzda birkaç parça kıyafet geçirmiş ve yanına aldığı minik çantaya olmazsa olmaz telefonunu, anahtarını ve parasını alarak evden kendisini dışarı atmıştı. Gittiği yer belliydi. Evet, Taehyung'un apartmanına doğru ilerliyordu. Fakat bu sefer onun için değil (tamam onun için de fakat çaktırmayın) aptal Byeongkwan'ı da alıp festivale birlikte gidecek birini bulmak içindi.

Bir an istemsizce heyecanlanmıştı. Festival gerçekten eğlenceli olabilirdi. O kadar heyecanlanmıştı ki; anca yolun yarısında evden çıkarken annesine haber vermediğini, fırında unuttuğu marshmallowlarını hatırladı. Bugün sıkıntıdan bir sürü mukbang videosu izlemişti de, en sonunda videoda izlediği pişirilmiş marshmallowlardan canı çekmişti. Ve tabii ki bir Masterchef yarışmacısı edasıyla mutfağın içine ede ede dayanamayıp en sonunda fırında unuttuğu o tatlıyı yapmıştı.

Ama bunlar için geri dönemezdi. Annesini arayıp gittiğini ve marshmallowlarına dokunlmasını istemediğini üzerine bastırarak söylemiş ve telefonu kapatarak geldiği apartmanın taş duvarına bakmaya başlamıştı. 

'Bu sıcakta da yapılacak iş miydi bu?' diye söylene söylene en sonunda apartmana girmiş ve soluk soluğa kalana dek merdivenleri adımlamıştı. Ölüyordu... Sıcak onu ciddi anlamda eritmişti. Yüzüne sürdüğü nemlendirici akarsu edasıyla alnından süzülüyordu. Çöktüğü merdiven basamağından zili çalarken nefeslerini düzene sokmak adına durmadan sakinleşip bu durumu düşünmemeye çalışıyordu.

En sonunda kapı 'Kim  o?' demeden açılırken Danbi, kapıyı 'kim gelmiş ki?' diye sorgulamaya bile gerek duymayan o aptalın Byeongkwan olduğunu anlamış ve yerde tuttuğu bakışlarıyla konuşmaya başlamıştı.

Seonsaengnim // Kim TaehyungWhere stories live. Discover now