TOPRAK. -10-

98 8 0
                                    

HİKAYEMİN ONUNCU BÖLÜMÜNÜ PAYLAŞIYORUM.NİCE ONUNCU BÖLÜMLERE.BİR GÜN İÇİNDEKİ İKİNCİ BÖLÜM BU.UMARIM BEĞENİRSİNİZ.YORUM YAZIN LÜTFEN.BÖLÜMLERİ HIZLI BİR ŞEKLDE YAZMAYA ÇALIŞACAĞIM.TEKRAR YORUM YAPIN DİYORUM.İYİ OKUMALAR... :)

Mutfağa girince buzdolabını açıp önünde dikilmeye başladım.Olan malzemeler bakıp ne yapabileceğimi kararlaştırmaya çalışıyordum.Dolabın alt kısmında nerdeyse herşeyin olduğunu görünce orayı kapattım.Buzluğu açtığımda orda et olduğunu görünce sevinerek çözülmesi için çıkardım.Tekrar alt tarafı açıp sebzelerden gerekli olanları çıkardım.Su ısıtıp et poşetini sıcak suya bıraktım.

Güveçin nerde olduğunu bulmak için etrafı kurcalamaya başladım.Tabii varsa.Bütün dolabları kurcaladıktan sonra sonunda bulmuştum.Tamamen işime odaklanmış bir şekilde başladım.Hızlı hızlı yemek yaparken bir ara gözüm kapıya dalınca Boranın kapının kenarına yaslanmış ben dinlediğini fark ettim.Gözlerindeki fade çok tuhaftı.

'Ne oldu?'diye yine onun başlamasına dayanamadan konultum.

'Sadece yangın çıkarmadığından emin oluyorum.'Gözlerimi devirerek önüme döndüm.Böyle iğneli konuşurken aynı zamanda kendisinin mutfaktaki başarısı göz kamaştırıcıydı.

'Gözlerini devirme.'Sözlerini umursamayarak konuşmaya devam ettim.

'Bunu salondaki koltukta otururkende yapabilrdin.Sonuçta yangın çıkarsa dumanda çıkar.'

'Çok fazla konuşuyorsun.'

'Sende çok fazla çok konuşuyorsun diyorsun.'

'Uzatma.'Mutfaktaki masanın etrafındaki sandalyelerden birini çekip oturdu.

'Çabuk ol açıktım.'

'Bitmek üzere.'

Pilavında altını kapatıp dinlenmesi için kapağını kapattım.Salata yaparken bir yandanda Borayla konuşmaya çalışıyordum.Eğer bundan sonra birlikteysek sanırım iyi geçinmemiz lazımdır.Zaten aksi işime gelmiyordu.Sinirlenince ne yaptığını dün gece görmüştüm.Gerçi sanki bu olay çok önce yaşanmış gibi geliyordu.Çok uzakta.Gerçi dün geceden sonra birşeyler değişmişti.Hiç değilse Boranın gözlerinde artık bana karşı nefret görmüyordum.Sanırım gerçektende bana vurduğu için pişmandı.Pişmanlığı kim umrundaysa...

'Kolamı içersin meyve suyumu?'

'Sadece su.Sende asitli birşey içme.Bide senle uğraşamam.'Bora moturduğu yerden kalkıp masayı kurmaya başladı.

'Neden içmeyecekmişim?'Zaten kola içmezdim ama neden böyle söyledğini merak etmiştim.

'Reflüsü (Böylemi yazılıyor bilmiyorum.) olan ben değilim.'Şaşkınlıkla ona döndüm.

'Midemin rahatsız olduğunu sen nerden biliyorsun.'Masaya bardak ve çatal-kaşıkları yerleştirdikten sonra tamamen bana döndü.

TOPRAK.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin