Bölümden Alıntı...

25K 714 31
                                    


Ağlamaktan kızarmış gözleri ile genç adama bakıyordu. Bakışları az önce ki konuşma sonrasında buğulanmıştı. Susmuştu ama bakışlarını çekememişti. Belki de karşısında ki adama ilk defa böyle uzun uzun bakmış, onun yere eğik duran başını kaldırmak istemişti.

"Neden beni seviyorsun ki? Neden? Ne var bende? " Genç kadın bu soruyu sorarken hala inanmadığı, ses tonuna yansımıştı. Ama merakta ediyordu. O yüzden içindeki fırtınaya daha fazla dayanamamış, başka bir zaman olsa asla sormaya cesaret edemeyeceği soruyu sormuştu işte. Sorduğu soru sonrası, kafası eğik olan genç adam başını kaldırıp bakışlarını genç kadına sabitlemişti. Genç kadının gözlerine kitlenen bakışlarına , öyle yoğun anlamlar yüklemişti ki. Genç kadın o bakışların en derinlerine nüfus ettiğini hissetmişti. Sonra derin nefes alan adam soluğunu bırakarak,  bakışlarını genç kadının gözlerine demirleyerek konuşmaya başlamıştı.

"Yaren neden diye soruyorsun ya bilmiyorum ki... Aşkta neden? Niçin aranır mı? Ondan bile emin değilim. Yine de sen sordun ya anlatmaya çalışayım. Ama neden soruna cevap olur mu bilmemem çünkü sende ki beni anlatmak çok zor... Ben sana seni seviyorum dedim. Çünkü sen aşksın. Sen Yarenimsin... Sen bensin. Sen Dokunamadığım... Dokunmaya kıyamadığımsın. Beni tek bir bakışınla yakıp yok ederken. Bir gülüşünle, dünyamı cennete çevirenimsin. Sen iyi ol diye herkesi her şeyi karşısına alacak, ama senin bir sözünle kendimi dahi yok edecek kadar çok seviyorum." Kısa bir duraklama ardından genç adam, devamın ona acı geldiğini hissettiren ses tonu konuşmaya çalışmıştı.

"Sen benim gözümde aşksın ama bana aşık değilsin biliyorum. Seni seven kalbimin daha fazlasını istediğini inkâr edemem... Ama seni istemediğin hiçbir şeye zorlamam. Beni kendi isteğinle sev isterim. Bana sen istediğin için gül isterim... Yaren ben bu yaşıma kadar büyük hayaller kurmadım. Hayat bana fazlasıyla bonkör davrandı. Ben istemeden her şey benim oldu. Mükemmel bir aile... Harika bir yaşam ama sen!...  Sen benim en büyük hayalimsin. Sen en güzel rüyamsın... Senin olmadığın tek bir düşüm yok benim. Belki kabul olmuş belki de olmamış duamsın... Sen gelecek yıllarımın anlamısın. Yaren, sen benim olmazsa olmazımsın."

Vazgeç KalbimWhere stories live. Discover now