Bölüm 14- Part.2 Gece

39K 1.7K 33
                                    

Bazı yaraların üzerini örtmeye gece bile yetmez...*

                                                                 ********

Yaren arkadaşının ağzından çıkan her cümle bir kez daha yıkılıyordu. Akad'ın kötülükle ve pislikle dolu kalbini o yıllarca nasıl görmemişti. Belki de kendine itiraf etmekten korksa da  görmek istememişti. Nasıl böylesine acımasız olabilmişti. İnsanların hayatlarıyla oynamayı göze alabilmişti. İşlerine engel olmuştu.

Sebebi istediği olmamasıydı...

Yaren'e seni pişman ederim demişti ve şimdi görüyordu ki gerçekten dediğini yapmıştı. Yavuz anlattığına pişman bir ifade ile yanında otururken genç kadının aklından binlerce düşünce geçiyordu. Evet, bu yaşananlar ona bir şeyi daha göstermişti. Kaçmak hiçbir zaman çözüm değildi. Acı çekeceğini bilse de yüzleşmeliydi. Kararını vermişti.

"Yavuz bu gün için bana İstanbul'a bilet bulabilir misin?"

"Yaren saçmalama lütfen anlattığıma pişman etme"

"Yavuz ben sana minnettarım sen ailemden fazla yanımda oldun korudun ama ne olur bırak gideyim olmaz daha fazla seni ve ailenin üzülmesine neden olamam"

"Fındığım yapma böyle o bize bir şey yapamaz sen merak etme"

"Yavuz ben Akad'ı tanıyorum o her şeyi yapar bırak gidip yüzleşeyim söz veriyorum güçlü olacağım"

"Gitme Yaren burada sana dokunamaz" Genç adamın çaresiz hali Yaren'i üzmüştü. Biliyordu ki Yavuz onu kardeşi gibi seviyordu. Ama ona zarar gelmesine dayanamazdı.

"Gitmem gerek Akad artık bana zarar veremez" bunu söylerken bile titreyen ses tonu kendini ele veriyordu ama artık güçlü olup yüzleşecekti. Kaçmak korkaklık etmekle eline bir şey geçmemişti. Gidip savaşacak işini ve yaşamındaki her şeyin hâkimiyetini kendi ellerine alacaktı.

"Hadi Yavuz bilet bulalım da bir an önce gideyim"

"Yaren yap-"

"Yavuz sen yapma bana bir şey olmayacak ne yapabilir ki en ufak bir sıkıntıda sana telefon açarım ben"

"Ama söz ver telefon edeceksin"

"Tamam" diyerek hafifte olsa gülümsemeye çalışmıştı.

O saatten sonra çok hızlı geçmişti genç kadın için. Gitmek istemiyordu ama kaçarak da yaşanmayacağını biliyordu. Yavuz'un aldığı biletle 30 dakika sonra İstanbul'a gitmek için uçağa binecekti. Yavuz uçak saatine kadar yanında beklemek istemişti. Ama Yaren istememiş zor da olsa göndermişti. Şimdi saatler sonra yasayacaklarını düşünüyordu.

Hayat ne garipti... Asla geri dönmem diyerek çıktığı eve geri dönecekti. Bundan sonra ne olacaktı? Bu yaşananlar bitmek bilmeyen bir ıstırap gibiydi.. Acaba ölüm kurtuluş olur muydu? Saçma düşüncelerine ara vererek uçağın kalkacağını anons ile yerinden kalkıp uçağa binmek için hareket etti.

"Aşkım bu tarih merakın beni sıkmaya başladı"

Yan tarafındaki çiftin konuşmasını dinlemek istemese bile kulak misafiri oluyordu. Sarışın kız oğlanın elindeki kitabı çekiştirip elinden alırken Yaren kitabın kapağını gördüğünde içini bir hüzün kapladı.

Geçmişte bir an...

"Yaren neredesin?"

"Salondayım aşkım."

Vazgeç KalbimWhere stories live. Discover now