24. Adevăr

17.7K 1K 35
                                    

Christopher opri motorul masinii si isi privi ceasul de la incheietura. Fusese plecat aproximativ trei ore. Trei ore de cand aflase adevarul despre casatoria lui. Se uita in oglinda retrovizoare si il vazu pe micutul Adam cum adormise in scaunul pentru copii. Nici nu-l mira ca micutul era obosit. Dupa ce-l luase de la cresa decisese sa petreaca putin timp impreuna. Au mers la Mc' Donalds apoi putin prin mall pierzand vremea pe nimicuri. Portbagajul masinii era acum adapostul unei nave de jucarie foarte realista si aproape cat baietelul de mare. Isi desfacu centura si apoi iesi apropiindu-se de portiera din spate o deschise si ii desfacu centurile de siguranta celui mic, apoi cu grija il lua in brate si incerca sa-l acopere cu bratele sale astfel incat sa nu simta frigul. De o jumatate de ora incepuse sa ninga si Adam fusese foarte incantat de acest lucru. Abia astepta sa se stranga suficienta zapada incat sa poata iesi la joaca.

Barbatul incuie masina si porni abatut catre usa de la intrare. Avea un nod in gat si ultimele cuvinte pe care le auzise in casa aceasta ii lasau un gust amar in gura.

Doare, la naiba! Doare al dracu de tare! Hope a reusit sa imi sparga inima in bucati si bucatile in bucati si mai mici, iar alea, la naiba s-au transformat in praf! Ce o sa ma fac acum cand dau ochii cu ea? Intr-un fel imi e frica, deoarece as putea sa o gasesc fericita razand cu gura pana la urechi si mi-ar spune ca m-a pacalit tot timpul asta, dar... ceva imi spune ca nu-i asa...

Chris deschise usa de la intrare si intra in casa. Livingul era pustiu. Nici urma de sotii William, dar nici de Hope. Urca scarile incet si in liniste ca sa nu-l trezeasca pe Adam. Ajunse in dreptul camerei micutului si o deschise incet. Surprinzator in camera era lumina aprinsa si atunci cand intra o gasi pe Hope asezata pe un fotoliu aratand deplorabil. Avea ochii rosii din cauza plansului si rimelul intins. Purta un pluover gri pufos si isi strangea genunchii la piept. Chris simtii cum ii plesneste o artera vazand-o atat de ... distrusa. Desi ea il observase stand in usa si tinandu-l pe baietel in brate nu scoase un cuvant. Chris intra si oftand il aseza pe Adam pe pat incepand sa-i desfaca fermoarul de la geaca de iarna. Ii trase caciula de pe cap si il descalta de ghete. Reusi sa-l schimbe in pijamalele lui cu Batman fara sa-l trezeasca si il inveli bine. Se apleca sarutandu-i fruntea micuta.

-Vise placute micul meu marinar! ii spuse zambind inconstient.

Adam era intradevar un mic marinar. Baiatul ii impartasea intru-totul pasiunea pentru barci, iar azi cat fusesera in oras Chris ii promisese ca imediat ce se va incalzi din nou vremea, se vor plimba amandoi cu iahtul pe Tamisa.

Un suspin in trezi din reverie. Isi muta privirea asupra femeii de pe fotoliu ce se tinea cu mana de abdomen. a un sistem de alarma, barbatul intra imediat in alerta. Sari de langa Adam si se lasa pe vine in fata ei. Fara sa-si mai aminteasca de faptul ca sunt certati isi puse palma peste mana ei uitandu-se ingrijorat la burtica ei.

-Ce e? Iti e rau, te doare ceva? o intreba ingrijorat.

Hope clipi des si nega cu o miscare scurta a capului. Chris se ridica de jos si isi trecu mana prin par oftand obosit. Era pre mult pentru o singura zi. Se indrepta catre usa apoi intra in dormitorul lor. Inghiti in sec gandindu-se la urmatoarea miscare. Auzi usa inchizandu-se si simtii o atingere usoara pe umar. Tresari incet si isi stranse ochii. Isi feri bratul de atingerea sotiei sale si merse catre dulap cotrobaind dupa ceva in care sa doarma.

-Te rog, asculta-ma, Chris... nu e asa cum au s-spus ei. N-nu vreau b-banii tai! Eu...

Barbatul tranti enervat usa culisanta.

-Dar totusi te-ai casatorit cu mine pentru ei! mormai in barba.

-Nu e adevarat, eu...

Chris nu o lasa sa mai continuie si isi ridica mana in fata ei cerandu-i sa taca. Isi dezbraca pluoverul gri si apoi isi trase pe cap un tricoul alb simplu.

The Only One(Seria One-Volumul 1)Where stories live. Discover now