26. Sacrificiu pentru familie

17.2K 981 44
                                    


Victoria lua o gura din ceaiul adus de Hope si apoi isi deschise geanta scotand un dosar din plastic de culoare albastra. Il inmana fiului ei care statea ca pe ace asteptand sa afle ce mai facuse tatal sau si de data aceasta.

Lua dosarul si zabovi cateva clipe inainte sa-l deschida. Citi primele randuri rapid si o cuta micuta ii aparu intre sprancene. Hope stia ca acest lucru nu era un semn bun. Ii stranse mana Victorie incercand sa o linisteasca.

Incredibil! Acesta era ultimul lucru la care ma asteptam din partea lui. Doamne, cat de inconstient poate fi omul asta.

Hope se ridica si se pozitiona in spatele fotoliului pe care statea sotul ei. Isi puse mainile pe umerii sai si inghiti in sec. Era incordat si tremura. Din curiozitate se apleca si citi odata cu el documentele. Nu intelegea prea bine ce insemnau acele acte. La orfelinat nu erau lucruri atat de complicate si termeni bancari si financiari atat de complicati.

-Ce inseamana mai exact lucrurile acestea iubitule? intreba vazand ca barbatul inchisese dosarul.

Chris isi prinse baza nasului cu doua degete si mormai cateva injuraturi pe care, daca nu ar fi fost un moment inoportun, mama lui nu le-ar fi acceptat si i-ar fi tinut o lunga morala despre asta.

-Batranul s-a incurcat cu cine nu trebuie si acum are de suferit!

Cuvintele ii iesira pe gura incet si pe un ton plangaret insa cu un strop de furie in glas.

-Cu cine? ceru sa stie sotia lui.

Victoria incepu sa planga pe ascuns si simtea ca-i pica cerul in cap. Ea intelesese deja despre ce e vorba.

-Yakuza! Mafia japoneza...

Hope ramase cu gura cascata, iar Christopher isi lasa capul pe spatarul fotoliului si isi inchise ochii incercand sa mediteze la ceva. Hope isi duse mainile pe obrajii sai mangaindu-l si incercand sa-l calmeze deoarece era convinsa ca se abtine cu greu sa nu rabufneasca, din iubire pentru mama lui.

-Asta nu e tot, ieri am ascultat pe furis cum vorbea la telefon. Din cate am inteles cineva... il ameninta!

La naiba cu tine tata!

-Bineintels ca-l ameninta, e mafie pentru numele lui Dumnezeu! De data asta a inbulinat-o rau! marai Chris. Cum ai pus mana pe dosar? o chestiona pe mama sa.

-El mi l-a dat. L-am infruntat direct si fara ocolisuri si mi-a spus tot, de fapt...

-De fapt ce, mama?

-E afara in masina! L-am obligat sa vina pentru ca trebuia sa sti dragule, insa nu vrea sa vorbeasca cu tine...

Oh, dar cine zice ca e dupa el! In momentul asta imi vine sa-l strang de gat. Cum poate sa faca asa ceva?!

Chris se ridica de pe fotoliu si porni catre usa. O deschise si iesi grabit afara. Hope se tinu dupa el stiind sigur ca daca il lasa singur avea sa faca o prostie.

Barbatul se grabi sa ajunga langa Roverul de la intrare si observa figura tatalui sau. Batranul Fred stiu ca era furios imediat ce-i vazuse trupul pasind alarmat spre el. Deschise portiera si cobori asteptand.

Chris aproape ca se repezi ca un lup catre gatul lui, insa din fericire Hope il opri. Se puse in fata lui luandu-i apararea. Isi puse palmele pe pieptul sotului ei tinandu-l pe loc. Nici ea nu intelegea cum reusea caci parea ca un animal turbat, insa mulmumea cerului ca il putea stapani.

-Chris potoleste-te! ordona ea.

-Esti un nemernic, lasa-ma ingeras din cauza lui am avut eu accidentul si sunt sigur ca si hotul ala e tot din partea "amicilor sai". Ne-a bagat pe toti in belele! Puteam sa mor in accidentul ala tata si tu sti asta! Hotul ala a intrat peste copilul meu. Poate ca tie nu-ti pasa si nu esti deloc un parinte bun, dar daca i se intampla ceva fiului meu jur ca te omoram cu mainile mele! Nu te-ai gandit la mama macar? Daca i se intampla ei ceva? Cum ai putut sa te incurci cu asemenea persoane!

The Only One(Seria One-Volumul 1)Where stories live. Discover now