Κεφάλαιο 3

35 2 0
                                    

    <<Δηλαδή πιστεύεις πως ο μύθος είναι αληθινός;>>Με ρώτησε ο Λίαμ δείχνοντας σοβαρός.

<<Δεν ξέρω.Ενώ θέλω να πιστέψω πως είναι ψέματα,αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν με πίστη στο συγκεκριμένο μύθο.Έτσι τους έμαθαν οι γονείς τους.Όσο κι αν θέλω να τα αμφισβητήσω σκέφτομαι αυτό που μόλις σου είπα.>>Απάντησα ήρεμη.

    Ο Λίαμ δεν ήξερε τί να πεί.Μου υποσχέθηκε όμως πως θα ψάξει να βρει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί.'Επειτα πήγε στο δωμάτιό του κι εγώ έμεινα μόνη στο σαλόνι.

   Κάθησα στη ξύλινη πολυθρόνα με το λουλουδένιο κάλυμμα.Από εδώ μπορώ να δώ έξω.Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ακόμα.Συνεχίζουν να πετούν πέτρες στο σπίτι.Μία μάλιστα έσπασε το μεγάλο τζάμι του σαλονιού.Αυτό με έκανε να τιναχτώ όρθια και να βγω στην αυλή.

   Μαζί με τα παιδιά είναι και πολλοί ενήλικες.

<<Συγγνώμη;>>Είπα και τους πλησίασα.

   Ένας άντρας γύρω στα σαράντα με κοίταξε και φώναξε στους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.

<<Τί θέλετε δεσποινίς μου;>>Με ρώτησε πολύ ευγενικά.

<<Δε θέλω να παρεξηγηθείτε,αλλά όπως φαίνεται είστε ένας κύριος με αρχές και τρόπους.Για κάποιο παράξενο λόγο ,όμως, πετροβολείται το σπίτι το δικό μου και της υπόλοιπης οικογένειάς μου.>>Απάντησα νευριασμένη.

    Ο ηλικιωμένος άντρας με πλησίασε.

<<Αν και είσαι η κόρη του ζευγαριού που μένει εδώ,πρέπει να μετράει και για εσένα.Πρώτο βήμα:υπερβολικά νεύρα και επιθετικότητα από τη γυναίκα του σπιτιού.>>

<<Δεν είστε με τα καλά σας.Τί είναι αυτά που λέτε;Δεν αρμόζουν στην ηλικία σας!Τα παιδιά σας το καταλαβαίνω,είναι μικρά.Είναι λογικό να πιστεύουν σε μύθους και τους φέρνουν στην πραγματικότητα με το μυαλό τους.Εσείς όμως όχι.>>Καθώς μιλούσα έκανα μικρά και γρήγορα βήματα προς τα πίσω.

   Οι ενήλικες και τα παιδιά με ακολουθούσαν.Έχω κατατρομάξει.Δεν ξέρω τί να κάνω.

<<Τί συμβαίνει εδώ;>>

    Γύρισα προς τη μεριά του σπιτιού.Ο πατέρας μου είχε βγει στη βεράντα και τους κοιτούσε όλους γεμάτος απορία και φόβο.

   Ο σαραντάχρονος άντρας έκανε πίσω.Το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι.Ύστερα κοίταξε τον πατέρα μου και του είπε : <<Δεύτερο βήμα:Απιστία από τον άντρα του σπιτιού.Έχεις,το πολύ,ένα μήνα.>>

My love storyWhere stories live. Discover now