Κεφάλαιο 27

6 1 1
                                    

  Ο Λίαμ κι εγώ έχουμε μείνει άφωνοι.Ο Πίτερ πέθανε μπροστά μας.Τον σκότωσε ο Τρέβορ και πήρε όλη του την δύναμη.Ήταν η πρώτη μάχη που είδαμε ζωντανά και λάβαμε μέρος, επομένως δεν είναι κάτι που ξεχνιέται εύκολα!

  Ο Ήθαν, όμως, μας εξήγησε τί συνέβη.

   Λίγες ώρες, αφ'ότου εγώ και ο αδερφός μου φύγαμε από την πόλη, ένας ψηλός μελαχρινός άντρας ήρθε στην πόλη.Κανένας δεν τον είχε ξαναδεί και κανένας δεν του έχει μιλήσει από τότε που πάτησε το πόδι του στην πόλη.Φορούσε ένα μαύρο μακρύ μπουφάν και ένα σκούρο μπλε τζίν.Μοιάζει επικίνδυνος και έχει τρομάξει πολύ κόσμο μόνο με την εξωτερική του εμφάνιση.Το σημαντικό όμως είναι πως από τη στιγμή που ήρθε, πολλά παράξενα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν.Ξαφνικοί θάνατοι, εξαφανίσεις παιδιών... αλλά το βασικότερο, η επιστροφή του Πίτερ!

  Αυτός ο άντρας, αμέσως μόλις ήρθε, πήγε στην παλιά πλατεία.Εκεί συνάντησε ένα νεαρό αγόρι, γύρω στην ηλικία των δεκαοχτώ.Μιλούσαν για αρκετή ώρα για διάφορα υπερφυσικά θέματα, όπως το ξέσπασμα των ζόμπι μέχρι το θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους και πιο ξακουστούς λυκάνθρωπους όλων των εποχών, δηλαδή τον Πίτερ.Στη συνέχεια, πήγαν σε ένα σοκάκι λίγο πιο δίπλα από την πλατεία.Εκεί ο λεπτός ψηλός άντρας, κράτησε από τον ώμο το νεαρό αγόρι και έκλεισε τα μάτια του.Μια πύλη άρχισε να εμφανίζεται μπροστά τους και μπήκαν μέσα.

  Ο Ήθαν μας είπε πως χρειάστηκαν πολλές μέρες ερευνών για να μάθει πού πήγαν ο άντρας και το αγόρι.Τελικά, όμως, έμαθε πως αν ένας Χάρος αγγίξει έναν άνθρωπο, μπορεί να τον οδηγήσει μέσω του Καθαρτηρίου στην Κόλαση.

<<Τί είναι το Καθαρτήριο;>>Ρωτάει ο Λίαμ τον 'Ηθαν.

   Το μελαχρινό αγόρι μας εξήγησε πως το Καθαρτήριο στα λατινικά ονομάζεται Purgatorium και αποτελεί ένα μέρος, από το οποίο πρέπει να περάσουν οι ψυχές, ώστε να ολοκληρωθεί η κάθαρσή τους και να πάνε στον Παράδεισο.Σε αρκετές πηγές χαρακτηρίζεται ως ο <<προθάλαμος>> της Κολάσεως και γι' αυτό πιστεύεται πως υπάρχει μια είσοδος που οδηγεί από το Καθαρτήριο στην Κόλαση.

   Το νεαρό αγόρι, πρέπει να μπήκε στο Καθαρτήριο, να πέρασε στην Κόλαση και να βρήκε την ψυχή του Πίτερ.Μετά ξαναπέρασε μαζί με την ψυχή του Πίτερ στο Καθαρτήριο, συνάντησε τον Χάρο και τους έφερε πίσω.Στη συνέχει, έψαξαν και βρήκαν το σώμα του Πίτερ και επέτρεψαν στην ψυχή του να ξαναμπεί μέσα.

<<Οπότε ο Πίτερ αποτελεί ξανά μια απειλή για εμάς!>> Λέω και κοιτάζω τον απογοητευμένο αδερφό μου.

<<Δε νομίζω!>> Απαντάει ο Ήθαν.

   Εγώ και ο Λίαμ τον κοιτάζουμε παραξενεμένοι.Ο Πίτερ πάντοτε ήταν πολύ δυνατός.Μπορεί να μην είναι σε "φόρμα" αλλά σίγουρα έχει περισσότερη δύναμη από εμάς.

<<Όταν πήγε στο Καθαρτήριο...>> Ξεκίνησε να λέει ο Ήθαν <<...  η ψυχή του Πίτερ υπέστη την κάθαρση, επομένως όταν πήγε στην Κόλαση ήταν ένας απλώς άνθρωπος.Ακόμα, από το Καθαρτήριο δεν μπορούν να βγουν τα υπερφυσικά όντα αν δεν μπει η ψυχή τους στο σώμα ενός ανθρώπου.>>

  Τότε ο Λίαμ ρωτάει τον Ήθαν πώς γίνεται να μπει η ψυχή ενός υπερφυσικού όντος στο σώμα ενός ανθρώπου.Εκείνος, όμως, του λέει πως δεν ξέρει και πως γι'αυτό δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τη θεωρία του για το αν ο Πίτερ αποτελεί απειλή για όλους μας ξανά ή όχι.

<<Ήθαν, είδες το νεαρό αγόρι αφού γύρισε από το σύντομο ταξιδάκι του;>>Τον ρωτάω.

  Αυτός μου απαντάει θετικά.

<<Για να κουβαλήσει ένας άνθρωπος την ψυχή ενός υπερφυσικού όντος, θα πρέπει να ανοίξει μια πληγή στο σώμα του, και κυριότερα στο χέρι του, και να πει τα λόγια από ένα συγκεκριμένο ξόρκι.>>Λέω κοιτάζοντας μια τον Ήθαν και μια τον Λίαμ.

  Ο Ήθαν με κοίταξε γεμάτος απορία.Στη συνέχεια μας είπε πως δεν υπήρχε καμία πληγή στα χέρια του νεαρού αγοριού.Επίσης, είδε τον Πίτερ να βγαίνει από τον τάφο του, χωρίς να πλησιάσει το νεαρό αγόρι στο νεκροταφείο.

   Επομένως, ο Πίτερ είναι άνθρωπος και αυτό είναι θετικό για εμάς, καθώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία.Θα πρέπει να βιαστούμε, ,όμως, επειδή παραμονεύουν πολλοί άλλοι κίνδυνοι και ο Πίτερ ενδεχομένως να βρει τρόπο να ανακτήσει ξανά τις δυνάμεις του.

  Έτσι, εγώ και ο αδερφός μου, επισκεφτήκαμε το παλιό μου σχολείο, ενώ ο Ήθαν ξεκίνησε να ψάχνει την κρυψώνα του Πίτερ.



My love storyWhere stories live. Discover now